Hur mycket kan stjärnor floppa! Ny dag, ny möjlighet. – Jonas Sjöland
26 juni, 2018
Zlatan lämnade skutan. Janne tog över. Resten är historia. – Av Marcus Birro
28 juni, 2018

Vinna eller försvinna; Vi blir vinnare ikväll! – Jonas Sjöland

Alla spel spelas idag på RoyRichie

https://www.royrichie.com/sv/fotboll/world-cup-2018/

Då var vi framme på dag tretton, är det vår turdag eller är det denna dag Sverige packar väskan och åker hem till familjen.

Om vi åker ut får,

Sebastian Larsson  en dags vila sen går han in i AIK och visar sin snabbhet med och utan boll. Andreas ” klumpfot ” Granqvist landar i Helsingborg lagom till uppehållet och sen ska han gå in och dominera i ett för dagen svagt Helsingborg i superettan, han är redan ikon inför de 4500 som är på matcherna. Jag ger det sex veckor innan Per-Ola Ljung och klumpfot har blivit osams och då får PO lämna.

Marcus åker tillbaka till ligan som han är gud i, men som håller lika hög klass som korpen.

Lustig åker tillbaka till Skottland som bara har ett lag, där det svåraste motståndet är vädret.

Viktor får spela matcher som en döv och blind också skulle få spela. Ola, – ja han får inte spela alls. John G, var spelar han nu!

Så skulle man kunna fortsätta runt hela laget. Men då finns det något som vi är bra på, det är att jobba tillsammans, ett kollektiv som gör alla dessa mediokra spelare till ett lag, även om de spelar i skitligor eller inte får spela alls. Alla för en, en för alla, plötsligt är det en avgörande match i VM mot ett inte allt för starkt México. Nu när det gäller är det kollektivet som är det viktigaste, då kan ett lag utan stjärnor plötsligt bli stjärnor.  

Ikväll vrider vi ur den sura disktrasan från Tysklandsmatchen, vi köper röd mjölk istället för grön mjölk, vi ser på matchen med öppna ögon och vi tar död på rasism innan den ens har fått möjlighet att gro, oavsett utgång. Dag tretton kan bli en bra dag!

Om ni inte visste när det gäller Mexiko så åker de alltid ut ur gruppspelet. 2018-upplagan ser ut att vara annorlunda. El Tri behöver bara en enda poäng i dagens match mot Sverige, de går in som favoriter, de kommer föra spelet, de kommer inte kunna leva på kontringar som mot Tyskland och Sydkorea, vilket gör att de inte kommer få de ytor som de vill ha för deras snabba tekniska spelare.

Det Sverige får se upp med är snabba spelvändningar vid bolltapp och om de kommer in i straffområdet stå upp annars kommer straffen snabbare än en kobra hugger på sitt byte.

En bra speldag igår, vi kom plötsligt upp på ett bättre status än tidigare och både Danmark och Nigeria gav oss pengar till bra odds, framförallt Danmark. Nu är det dag 13 och då ska vi se till att förvalta dagens matcher med att fortsätta ligga på rätt sida strecket.

México – Sverige.

Spel 1

Hörnor 3 vägs

Sverige -1 att vinna

Odds 2,60 ggr pengarna

Sverige måste framåt, de måste vinna, det räcker för México med ett kryss för att vara klara. Vårt landslag spelar långa bollar, det genererar i hörnor, oddset är bra. Matchen i sig själv lutar åt ett x men finns absolut inget värde i att chansa på detta.

Sydkorea – Tyskland

Spel 2

Tyskland vinna och över 1,5 mål

Odds 2,15 ggr pengarna

 Spel 3

Tyskland vinna och hålla nollan

Odds 1,80 ggr pengarna

Precis som Sverige måste Tyskland framåt, ett Tyskland som inte har imponerat i de två första matcherna, det har varit trögt framåt även om det varit stort bollinnehav, försvarsmässigt har de varit stabbiga och även mot Sverige hade man stora problem vid kontringar. Nu möter de ett Sydkorea som inte har något att spela för, de vill givetvis producera bra resultat och förhoppningsvis vill de vinna matchen, vill de det så blir det större ytor för de starka tyskarna och oddset på seger över 1,5 mål är riktigt bra på för övrigt mycket dåliga odds på denna match.

Schweiz – Costa Rica

Spel 3

Schweiz 1: a

Odds 1,62 ggr pengarna

Spel 4

3-vägshandikapp

Schweiz -1 mål att vinna

Schweiz är underskattat, det är ett riktigt bra lag även om de inte spelar den roligaste fotbollen. Nu måste de vinna mot Costa Rica, det räcker förvisso med vinst, men tror att de kommer skapa så många chanser att de kommer göra minst två mål i denna match. Det kommer bli som i Tysklandsmatchen de kör på och det kommer löna sig att försöka vinna gruppen.

Serbien- Brasilien

Brasilien ska ju vinna denna match, men klarar sig på kryss, ska de springa runt och klacka och spela som de gör hemma på stranden är det tack och hej. Serbien är inte dåliga de spelar lite som Kroatien, men med lite sämre spelare än vad Kroatien har. Jag har svårt att se att Brasilien inte ska lyckas vinna men. Inget spel på denna match

Spel 2 & 3 spelas ihop i en dubbel

Odds 3,77

 Övrigt:

Messi levererade när han behövde leverera som mest, nu får vi tyvärr se detta lag även i en åttondel, jag hoppas dock att det blir stopp där.

Kroatien – Uruguay är min drömfinal, de är på varsin sida av trädet så det kan fungera.

Är så förbannat trött på TV 4, igår visade de Island – Kroatien, de vill att vi som inte har den fruktansvärt dåliga kanalen C more ska köpa Argentina matchen som de flesta ville se då Kroatien redan var klara. Det är så jävla patetiskt, jag fick massor av sms och mail igår som undrade om det bara var idioter som jobbar på denna reklamstyrda kanal, ägda av snuskigt rika familjen Bonnier.

Svaret är, ja nästan alla är idioter på denna kanal och dess ägare är pengakåta hyenor som inte kan bjuda till ens på ett VM.

Att vi dessutom måste stå ut med alla dessa vidriga reklamavbrott som ges är än värre, mycket pengar vill ha mer pengar. Dessutom varför har man en studio när de inte får möjlighet att prata, nä då ska vi slå över till C more i stället. Fast vid närmare eftertanke, det är fan bra att vi slipper lyssna på dessa två avdankade tränare som sitter där som alfahanar och tror de kan allt.

SVT som vi själva äger offrade sig, lade båda matcherna så man kunde slå i mellan dagen innan det var ju alltid något. De har tyvärr Nannskog i rutan killen är fullständigt vedervärdig om sitt snack om alla oss som sitter i soffan ute i stugorna!! Jag sitter inte i någon jävla soffa, jag sitter i en skön fåtölj eller ligger i sängen och kollar VM, jag sitter dessutom i en lägenhet centralt, borta från alla mygg och knott. Han snackar som om han hade fått munnen mosad i en ångvält, inte för att han är skåning, för det är det inget fel på, men ”uehhh, uhmmm , ehhh och jag, jag och åter jag tycker” är hans största ord i detta VM, detta floskler kan man faktiskt vara utan. Ofta pratar han om sig själv när han spelade, helt ointressant faktiskt för den karriären var inget speciellt att nämna.

Jag ger en stor ros till övriga i studion, dessa är mer kunniga och lite pålästa, ja inte Pops han har tränat så det ser ut som huvudet är fast skruvat som en kork på ett dåligt vitt vin från djupaste Albanien, när jag hör hans röst tror jag att det är vinter OS vi ska titta på. Han ska hålla sig där. Alla som nischat sig ska hålla sig inom ramen av vad de klarar av.

Vi får stå ut och njuta av matcherna, detta är det absolut bästa VM på mycket länge, trots många blåbärsnationer och VAR så är det överlag mycket bra fotboll.

 Ikväll dricker vi röd mjölk, klär oss i landslagets färger och ser kollektivet ta sig vidare till en åttondel.

Om inte, VM fortsätter och vi njuter av den bra fotboll som finns kvar.