Senegal – Colombia
28 juni, 2018
Spelgenomgång åttondelsfinaler – Monsieur
1 juli, 2018

Spel inför söndagen; Två säkra! – Jonas Sjöland

Alla spel spelas på RoyRichie

https://www.royrichie.com

Jag får gå med i hyllningarna till ” Jannes lag”, det kollektiva arbetet som görs med dessa mediokra spelare är snudd på VM guld bara det. Jag är ju helt emot den sortens destruktiva fotboll som vi och Island utför samt några länder till, men jag hyllar kollektivet som bärfrukt hela vägen till en åttondel.

Jag tar av mig hatten och säger grattis till ett utmärkt jobb. Nu blev det Schweiz i en åttondel och den är inte omöjlig.

Schweiz är bra, men utan deras två mittbackar ska det finnas stora möjligheter att även Marcus Berg kan få komma till avslut i denna match. Överlag så har Sverige hamnat på en kanonhalva på väg till en final (som aldrig kommer hända) med eventuellt England eller Colombia i en kvartsfinal.

Nu till spel som vi är ute efter, jag siktar in mig på två stycken matcher under söndagen. Spelar bägge som singel men också som en dubbel ihop. Spelar dem redan idag då oddsen kommer sjunka innan avspark.

Spanien – Ryssland

Spel 1: a

Odds 1,57 ggr pengarna

Nu är det färdigspelat för Ryssland, de gick så här långt bara för de spelade i en grupp där bara Uruguay höll upp gruppen. De två första matcherna kändes som de bägge var läggmatcher då ingen av motståndarlagen visade tendens till att spela fotboll, definitivt i den första i alla fall. Spanien spelar i sidled och kan rulla boll mellan varandra hur länge som helst, detta är inte kul att titta på, men när de väl kommer framåt är det med en fantastisk teknik och med briljans i löpvägarna. Jag kan inte se att Ryssland överhuvudtaget ska kunna överraska mig i detta spel. Det är lika säkert som amen i kyrkan. Det är slut med överraskningar nu.

Kroatien – Danmark

Spel 1: a

Odds 1,86 ggr pengarna

Detta fantastiska Kroatien som är både ett kollektiv och har alla stora stjärnor som ett lag kan ha i ett VM. Man blir nästa rädd att gruppen varit för enkel, men om man tittar på motståndet så är det verkligen bara att buga sig och tacka för underhållningen som de bjudit på. Nu gäller det att fortsätta leverera. Kan inte se att de inte skulle göra detta. Spelar de som de gjorde mot Argentina kommer det bli många mål i denna match. Danmark har gjort det bra, de jobbar som Sverige, fast de har lite bättre lag än vad Sverige har. De har även tränare som lyckats bra med den danska dynamiken. Nu blir det stopp och en enkel biljett hem till de röda pölser och en kall Carlsberg.  Var det amen i kyrkan på första matchen så är det absolut samma i denna match, så säker som att det kommer regna i juli månad i Svealand.

Dubbel spel på dessa två matcher

Odds 2,92 ggr pengarna

Vill egentligen sätta in ett par spel till på dessa två matcher, men håller mig till att både singlar och dubbel sitter under söndagen.

Övrigt:

Ni har kommit bort från mellanmjölken och nu köper alla bara röd mjölk, vi ska ta VM guld. Jag tycker det är så skönt att vi tänker utanför boxen, men för helvete lugna ner er alla media hyenor. Alla supportrar är som galna och tror verkligen att Sverige ska gå hela vägen, de menar detta på fullaste allvar när de pratar fotboll, detta visar bara hur inskränkta vi är i detta land och att vi verkligen behöver framgång för att vi ska må bra i svensk fotboll, kanske för att hela landet ska må bra!

Ni letar hjältar som vi gjorde som barn när vi läste Fantomen, Agent X9 eller för den delen Buster, vi flyr bort, tror att det finns någon som kommer som en räddande ängel och fixar allting. Hoppet är det sista som överger en, men realistiskt hur tänker man när man på allvar tror att Sverige ska vinna VM guld!

Rasisterna försvann lika snabbt som vinden blåser en kall novemberdag.

Ni gnällde på Zlatan för att han tyckte och tänkte om olika saker, att hans vara eller icke vara i landslaget. Nu är plötsligt Granqvist större än Zlatan!!!! Vad är det frågan om, det finns ingen som någonsin kommer vara eller bli större än Zlatan och absolut inte ” klumpfot ”. Han har fått ta två straffar och då är han bäst i världen. Fortfarande det går INTE att missa en straff.

Ni måste lugna ner er i denna parodi att överhuvudtaget jämföra dessa två spelare, en är sedan länge en ikon, den andra är ingenting. Det är inte Granqvist som gör att vi spelar åttondel, det är kollektivet, glöm aldrig detta.

Ni pratar om VM 94, snälla hälften var knappt ur blöjan då och det finns inget som kommer slå VM 94. Vi hade världsstjärnor på alla positioner utom i målet där stod en dålig Tomas Ravelli, ni säger att detta laget är bättre !  Då kan man ingen fotboll. Dessutom under VM 94 var det så varmt från dag ett och hela sommaren att det var som att leva i ett tropiskt land dygnet runt.

Regeringen ska nu på skattepengarnas bekostnad åka till Ryssland , de har pratat med  Storbritannien och det känns nu ok att åka dit. Observera att det är vi som betalar deras resa för att de ska få se fotboll, var blev den socialdemokratiska andan vägen, är det plötsligt ok att sko sig på skattebetalaren !

Vi som spelar online, är glada att det svenska monopolet nu är på väg att brista på spelmarknaden, Svenska spel tappade marknaden till ett onlinebolag som betalar så mycket mer så att SS inte kan följa med, de drog istället ner pengarna till fotbollen. Nu hoppas vi att de andra bolagen på marknaden också går in och börjar sponsra olika lag i olika serier, då kan vi göra fotbollen så mycket bättre i framtiden.

Nu ser vi verkligen farm emot att det är utslagning, redan imorgon lördag börjar det, en fantastisk turnering blir nu ännu bättre. Forza kollektivet visa nu att det finns mer att ge.

Kanske det blir VM guld trots allt !