Man lever i en väntan som aldrig riktigt tar slut. – Av Marcus Birro
10 juli, 2018
Ronaldo till Juve, en seger för hela Italien. – Av Marcus Birro
11 juli, 2018

Semifinal dags; Olika spel ger pengar! – Jonas Sjöland

Alla spel spelas på olika bettingbolag idag , ta vara på deras erbjudande.

Sitter söderut och njuter av värmen, då är det äntligen semifinaler i VM.

Ett VM som både har varit underhållande och i vissa fall så dåligt att jag hellre ser på en match i div sex mellan Jarlaberg – Fotfolket FF, inte för att jämföra spelarna men för att det var lika dålig fotboll. Då ska det sägas att se dessa två lag är så dåligt att det är roligare att gå på cirkus om det fortfarande finns.

Vårt landslag är utslaget, vi är patrioter, de flesta har trott på final, jag tycker det är pinsamt att vi tänker så. Det som var positivt med detta VM var att förbundet får in sedlar att kasta iväg på nationalarenan, den största flopp någonsin, varje mattbyte kostar tre miljoner kronor och den byts ett antal gånger per år. 2016 la man gräsbyte för 30 miljoner kronor, det är så här vi fostrar tjongspelare i landslaget.

Men mer om detta under övrigt för den som orkar läsa. Där kommer mina tankar om årets VM och vad jag anser om den svenska insatsen. Nu närmar vi oss slutet av VM och det har varit otroligt trevlig att få skriva ner sina tankar på denna eminenta sida. Spelet har inte varit bra och överraskningar på överraskningar har gjort att livespel har fått rädda sommarbudget.

Det är trots allt spel som är huvudmål för mig och nu är vi framme vid semifinaler , det är fyra Europa lag kvar, det var väl inte oväntat men kanske lite tråkigt att den bästa matchen i VM än så länge med Brasilien och Belgien är spelad. En match som hade allt, tveksamt att det kan bli bättre.

Dagens match är en spännande tillställning som kan sluta hur som helst, det gäller hitta något bra spel för att det ska bli ännu bättre underhållning. Då jag letar odds bland våra fantastiska partners blir det spel på olika bolag denna gång.

Frankrike – Belgien.

Spel 1

Först till tre hörnor Frankrike

Odds 1,86 ggr pengarna

Spelas på 10Bet

Spel 2

Målgörare när som under matchen.

Lukaku, Belgien

Odds 2,95 ggr pengarna

Spelas på Mr Green

Spel 3

Belgien vinnare

Odds 3,15 ggr pengarna

Spelas på RoyRichie

Frankrike är favoriter, jag tycker det ser jämt ut på förhand, Frankrike har bättre spelare var för sig medans Belgien har ett stort gäng stjärnor som spelar tillsammans. Frankrike har imponerat stort på mig, trots att Drogba springer på halvfart, nu är det väl dags att han kommer igång ordentligt och då blir de farliga. Belgiens kvartsfinal mot Brasilien var helt fantastisk mot ett lika fantastiskt Brasilien.

 Jag tror att Frankrike kommer börja ösa på och därför först till tre hörnor. Lukaku snubblar på bollar, ramlar och är allmänt klumpig. När han dock får chansen smäller det, det tror jag det gör idag , det kan bli mer än en gång,  spel på att han ska sätta en strut är faktiskt riktigt stor.

Sticker ut hakan och säger att Belgien med det bättre kollektivet vinner matchen och spelar final. Bra odds på alla tre och de spelas på tre olika bolag då oddsen är bäst på dessa.

Övrigt, lite tankar om VM 2018 , Sveriges vara eller inte vara i finrummet:

Sverige 94: Alla vill ha denna sommar till den bästa sommaren någonsin, det bästa vädret, det bästa landslaget, bättre än VM 94. Jag var en av dem som var med under detta VM 94, jag upplevde sommaren, fotbollen, festerna, allt vad det innebär. Jag har givetvis blivit mycket äldre sen dess, men kan utan tvekan säga att det aldrig går att jämföra, vi kommer aldrig få uppleva sommaren 94 igen med ett svenskt landslag som spelade fotboll. Då hade vi ett lag som spelade attraktiv fotboll, ett lag som hade en plan när det såg illa ut, ett lag som var ett helt gäng individualister men under Tommy fick till ett gäng som verkligen spelade för varandra. Jag kan förstå att alla som hört om denna sommar vill uppleva denna, men den kommer ni aldrig få uppleva så bara släpp det, det kommer ingen VM 94. Vi som var med vill också uppleva det igen, men vi är patetiska som tror att dagens fotbollsspelare från Sverige ska kunna ge oss detta. Sluta jämför.

Sverige – England: Detta måste varit en av de sämsta matcherna genom alla tider, i alla fall de första 20 minuterna av matchen, ja kanske hela första halvlek. Man satt bara och längtade efter en VAR situation, så tråkig var den. Det var bägge lagen som var ett skämt, skulle detta vara en kvartsfinal i fotbolls VM! Det blev lite bättre efter Englands mål, men det var inget man jublade över som fotbollsidiot. Alla som inte var från något av dessa länder måste slagit över eller stängt av burken.

Feghet i mellanmjölkslandet 1: Vi satt så plötsligt i kvartsfinalen, mot ett rätt tråkigt, dåligt spelande England som innan dess bara mött ett bra lag i Belgien. Vår förhoppning om seger var absolut på topp, men allt grusades direkt när man tar in playmaker Sebastian Larsson, en Sebbe som inte spelade åttondelen, där landslaget gör sin absolut bästa match mot Schweiz , sjätte rankad i världen.

Laget gav oss i åttondelen förhoppningar, de gav oss tro på att nu krossar vi England. Laget gjorde så att Forsberg fick glänsa tillsammans med Ekdahl, vi fullständigt pulveriserade ostätarna, vi var helt överlägsna utom sista kvarten.

Då i den viktigaste match svenskt landslag spelat på många år, en kvartsfinal i VM så byter feg Janne tillbaka och tar in Sebbe som verkligen varit en av de sämsta spelarna i detta VM, mycket riktigt så var det också kört, det gick långsamt, det var bolltapp och Sebbe gjorde ännu en dålig, medioker landskamp som givetvis är hans sista. Sebbe har aldrig varit en innermittfältare, detta visades sig definitivt under detta VM. Varför körde man inte vidare med det lag som spelade åttondel! Vi hade spelat semifinal imorgon kväll mot Kroatien med det mittfältet.

Feghet i mellanmjölkslandet 2: Sverige ligger under och vill framåt, då säkrar Janne upp, in med Martin Olsson, Martin är snabb rakt fram, då är det rakt fram jag menar. Martin är back och offensiv, ja just det rakt fram. Janne gör ytterligare ett offensivt byte och slänger in Pontus Jansson på topp. Jag tror alla vet att Jansson spelar mittback i Championship en liga som går ut på att tjonga eller nicka långt, vilket är en bedrift i denna serie, en liga som man lätt kan tro är en rugbyliga för den som inte ser fotboll så ofta. Där är hans roll att nicka bort bollarna och sparka långt. Jansson som jag följt sen han stod i MFF klacken har teknik som en en fotad snigel, mig veterligen har inte sniglar fötter, Jansson har aldrig dribblat en spelare än mindre en kon på träningarna. Nu skulle vi framåt då blir anfallsvapnet Olsson och Jansson. Fy fan så dåligt detta är, det är rent av ett stort skämt, det borde vara straffbart och göra dessa byten. Det blev det också, vi blev utslagna. Janne gav inte Sverige möjligheten att komma vidare i turneringen, hellre förlora med 2-0 än 3-0. För Janne är stolt över grabbarna.

Rasism: Ett antal idioter fick oss att skämmas över rasistiska påhopp på Durmaz, det blev rubriker över hela världen och det var med stolthet laget stod upp, det var med stolthet som vi som tycker detta inte är OK fick vinna…… Vad hände sen! Blev Durmaz skadad! Inte en sekund till fick han spela, detta är för mig är helt otroligt och jag börjar fundera på varför man gör tre byten mot England och inte släpper in en spelare som kan göra sin gubbe både en och två gånger, istället sätter man in två spelare som båda är backar!! Hur man än vänder och vrider på det, Durmaz är ingen lysande stjärna, men han kan definitivt göra mer än vad två backar kan åstadkomma. Var det rasism skiten som låg bakom detta, då vann ju dessa patetiska svin trots allt.

Marcus Berg: Ja mina vänner statistiken pratar för sig själv, sämsta anfallaren under hela VM, varför fick han förtroende även i denna match  ,varför inte pröva någon hungrig på bänken, om man inte litar på bänken ska man ju inte ta ut spelaren till VM.

Ola Toivonen: Platsar inte i klubblaget, vilket inte är konstigt, så fort det blev motstånd som springer snabbare än en säl på land så är det kört, en duell i matchen mot England där det blev löpning på kanten man mot man, tyvärr så blev han fullständigt uppäten för att backen var snabbare, vilket inte är så svårt. Alla lovordar Ola, jag ska titta med öppna ögon och inte vara kritisk….. Nu har jag gjort detta. Det finns absolut ingenting där som gör att han har en framtid inom någon större proffsklubb. Ola är stor och det är just nu allt.

Andreas Granqvist: Ja ni vill alla att han ska vara hjälte, Det får ni ha, men ni måste också se bristerna som gör att vi förlorar mot England. Vid första målet hade han en position som gjorde så att han inte kom med i försvarsarbetet, han hamnade bakom klungan, det blev Forsberg som fick ta ansvaret, vår lagkapten hamnade två meter bakom hela situationen, har ni inte sett detta så titta på det igen, det finns att se.  Vid mål två räknar backarna fel och stirrar boll, de ser inte att det finns spelare bakom dem, Granqvist är en av dessa. Men den som utmärker sig mest i hans försvarsspel är när han kommer för högt upp vid ett anfall och försöker stoppa spelaren med att lägga ner benet bakom kroppen som en innebandytäckning, jag har bara sett detta från en av spelarna i Jarlaberg som spelar i div 6, detta får inte en landslagskapten göra någonsin.

Dåliga förebilder: Vi snackar om hur viktigt det är i svensk fotboll att inte filma, att inte snacka med domaren, att alltid vara det lag som beter sig bäst på och utanför planen. Granqvists två filmningar i slutet mot England utanför motståndarens straffområde gav oss en frispark, detta är ingen förebild för svensk fotboll, det är fusk. Nu sköt vi frisparken till Serbien och FIFA blev en boll fattigare.

Sebbe snackar med domaren mer än han slår rätt passningar, vi får hoppas att detta inte fortsätter i AIK och att våra domare hemma stävjar han direkt. Detta kan sluta illa för AIK, ska han dessutom vara en förebild så kommer AIK få stora problem . Jag tar för givet att ledningen vågar ta upp detta med Sebbe direkt på första träningen.

Om Guidetti slutar med sitt sätt mot motståndare och domare så skulle han kunna bli en fantastisk förebild för alla unga,  han skulle dessutom kunna bli en ännu bättre fotbollsspelare , för privat är det en kanonkille. Nu är han rent av en skam med sitt sätt att vara på plan, vid Durmaz tal var det en person som visade fuck off fingrarna efter talet , givetvis var det Guidetti, detta är pinsamt beteende och inte ok i en landslagsdress. Vi gnäller på tyskar och alla andra som håller på med fusk och snack, men äpplet faller lika ofta under ens egna träd.

Landslagets framtid: Nu slutar Granqvist, Ola , Sebbe , Marcus, detta gör att det absolut finns en framtid inom Svensk fotboll , det snackas om  Strandberg, men det måste vara ett skämt från någon som inte kan fotboll av de kära media hyenorna. Det snackas även om att Janne ska ta ett snack med dessa äldre spelare, det har jag ingen förståelse för, sluta nu när de gjort bra tillsammans i VM det får räcka så. Kan vi bara sluta att vara så förbannat fega så kommer de unga killar som finns visa vägen till bra framgångar, vår tid är nu inte det som varit.

Sverige: Gjorde det klart bättre än väntat och med rätt matchning kunde det absolut kunna blivit semifinal imorgon kväll. Vi ska  INTE vara nöjda med en kvartsfinal, det var ett VM då kollektivet vann över överbetalda divor i många fall. Hade det funnits lite mer jävla anamma i laguttagningen inför kvartsfinalen, då vet i fasiken om det inte hade gått hela vägen. Då hade det blivit större än VM 94.

Snyggaste tröjorna i VM: Utan tvekan Nike , så snygga så jag skulle vilja ha en från varje land, de vinner lätt VM i fotbollskläder.

Lite smått om underbara Allsvenskan: Den är äntligen igång igen. Det är inte världens bästa liga, inte heller den näst bästa, men den är helt underbar att följa. En liga som är underskattad av alla utanför Sveriges gränser, men för oss i landet är det guldkornet på moset eller grädden på de nyplockade jordgubbarna från småländska Mörlunda. Svenskt så det förslår och så underbart.

MFF ser bra ut med nya tränaren, 4–0 borta mot Sirius, nja det är ingen bedrift, alla lag som möter Sirius bör vinna med minst två bollar. Det var otroliga höga odds på live spel att MFF hela tiden skulle göra nästa mål både vid 1.2 och 3–0 TACK.

AIK ser mycket starka ut och jag kan inte se något lag som ska hota dem, vad de ska med ”sidleds Sebbe” till det fattar jag inte, detta kan bli deras fall, annars är det nog guld till råttorna från Solna.

Hammarby, klarade kontraktet tack vara en bra vår, nu blir det rakt ner i källaren, det blir med ett stort nöje se dessa ramla neråt efter varje omgång. Så trött på att höra att de har bäst publik, de spelar den roligaste fotbollen, osexigare klubb får man leta efter.

Dalkurd slog publikrekord i helgen, 253 personer och då räknade man med bägge lagen samt alla som jobbade på matchen, detta kan ingen slå i år! Förutom de själva då förstås.

BP, spelade en träningsmatch under uppehållet, en intern match mot U19, de vann med 1–0, vilket lysande upplägg. Tror Dalkurds publiken var nöjda med detta.

Göteborg, detta lag som så många älskar att tycka illa om. De anställde en tränare som tror sig kunna gå på vatten, en tränare som skulle fortsätta göra Göteborg större än de redan var, en Jesus enligt han själv! Nu har ju Göteborg inga pengar annars så hade han nog redan drunknat i sitt egna skitsnack. Han påminner otroligt mycket om Roar Hansen när han var i Helsingborg, snack, snack, se hur det gått för denna tränare.

Häcken, se upp AIK, håll Sebbe utanför startelvan annars kommer grabbarna med de fulaste tröjorna äta upp er.

Djurgården, årets bästa värvning i Eric Johansson, detta gör ett Djurgården stabila och de kommer vilja klippa AIK på det i stort sett säkre guldet.

Skvaller hörnan:

Peter Swärdh har fått sparken som sportchef i Landskrona, det är ingen som uppmärksammat detta, hur gick det till! Nu finns det bara ett läge kvar för den mycket arrogante Swärdh, det är att gå hem med svansen mellan benen och be om jobb i fattiga moderklubben IFK Hässleholm, ingen vill anställa honom högre upp än division två, knappt där heller.

Roar Hansen är fortfarande tränare i Värnamo, hur går det till! Finns det verkligen inga pengar i gamla Therns klubb, var har dessa blivit av, de har ju sålt så många spelare till allsvenskan genom åren. Att Roar är kvar är ett mysterium, det är en mycket inkompetent tränare som faktiskt inte har något att tillföra svensk fotboll. Vi skrattar glatt åt Värnamo när man gör en satsning på Roar. Tror Roar snart är tillbaka i Stidsvig där han få sitta på ljugarbänken och berätta om det stora kontraktet långt utanför Stidsvigs gränser. Kanske får han tillbaka sitt gamla jobb som truckförare. Bra pengar när Värnamo spelar.

 Nu vankas det en god middag och något kallt att dricka inför semifinalpengarna. Kom igen nu Belgien .