Säkerhetslina taget på hemmalaget (1,72). – Monsieur
7 december, 2018
Svängig match på Anfield? (1.72)
11 december, 2018

Fullt ös på Anfield ikväll från start och givet överspel i Amsterdam. (1,90 & 1,74) – M

Undertecknad kliver ju knappast in till den här CL-veckan med någon toppform i ryggen. Röda siffror på slutet och helgens två spel bommades å det grövsta. Bournemouth fick dyngspö av Liverpool och Chelsea vs City kunde förvisso slutat i något mål till men sett till matchbildens helhet var den aningen mer tillknäppt och reserverad än vad vi kunde förvänta oss.

Med sista omgången av CL-gruppspelen är det dags att hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Sista omgången i gruppspelen är alltid lite luriga då många av lagen redan och grupperna redan hamrat fast sina tabellplaceringar. En del klara för avancemang, en del klara för Europa League och med andra ord en del lag som absolut inte har någonting att spela för, rent poängmässigt.  Det är dock inte en faktor vi behöver oroa oss inför kvällens drabbning på vad som lär bli ett sanslöst kokande Anfield Road.

Liverpool vs Napoli. Ren utslagsmatch om vem som avancerar till slutspelet (förutsatt att PSG gör jobbet borta i Zagreb). Förutsättningarna är ganska simpla. Liverpool MÅSTE vinna med 1-0 ELLER med två måls marginal. Seger med 2-1, 3-2, 4-3 osv räcker alltså INTE för Liverpool, då går Napoli vidare.

Tisdag Champions Leauge kl 21.00 

Liverpool vs Napoli. SPEL: ÖVER 1,25 mål första halvlek – Odds 1,90 (Halva insatsen tillbaka vid endast 1 mål i första halvlek)

Så gott som helt och hållet fullt ordinarie lag i bägge läger. Båda lagen kommer från oerhört komfortabla segrar i ligaspelet i helgen där Liverpool bortaslog Bournemouth med 4-0 och Napoli gjorde samma siffror mot Frosinone. Dessa stora segrar kom trots att man roterade och vilade en hel del viktiga spelare inför den häre matchen. Så, två utvilade lag med vind i seglet kliver ut på Anfield ikväll.

Att det här är två lag med offensiv prägel råder det ju inget direkt tvivel om även om det ter sig på lite olika tillvägagångssätt. Liverpools metod är fart i djupled massiv press medan Napoli mer är ett lag som prioriterar possession och genombrott via kombinationer även om man periodvis blivit lite mer direkta under Carlo Ancelotti än vad man var under den gode Sarris ledning.

Hör man tränarna prata på presskonferensen känns budskapet ganska tydligt. Napoli vet att dem med all önskvärd tydlighet lär behöva göra minst ett mål, troligtvis två för avancemang. Dem har varken spelarmaterial eller taktiskt kunnande för att parkera bussen i 90 minuter mot Liverpool så det kommer ej ske. Napoli kommer gå för attack och försöka såra Liverpool när dem minst anar det.

Liverpool då? Under början på 2000-talet skapade man nästan en mytisk känsla över Liverpool och Anfield under just CL-kvällar. Det var något extra som tände till  när Champions League-hymnen drog igång och man lyckades gång på gång prestera över sin nivå i just dem stora matcherna. Klopp har i mångt och mycket återfått den känslan över hela klubben. Få lag senaste åren kan på ett sånt tydligt sätt skaffa sig ett momentum där man kör över precis allt och alla och inte sällan sker det just i början av matcherna. Man sätter igång med en sådan växel att motståndarna står lamslagna. Nog lär Napoli vara väl medvetna om detta på förhand men min poäng är att jag inte riktigt kan förutse en passiv inledning av den här matchen.

Två lag som kommer att gå för det, två lag som har oerhörd offensiv kvalité i både anfallsspelet kollektivt och individuellt. En arena som kommer att fullkomligt spraka från sekund 1. Att det blir mål åt nått håll redan i första halvlek känns ganska givet. Två? Ja, det kommer garanterat skapas målchanser till det.

Över 1,25 mål i första halvlek tar jag till 1,90 och får då halva insatsen tillbaka om det bara blir ett mål. För den mer djärve finns över 1,5 till dryga 2,25. 

Hur slutar det då? Mötet nere i Italien tidigare i höst slutade i sent ledningsmål och seger för Napoli men slutsatsen av den matchen var att Napoli faktiskt var fullkomligt överlägsna. Klopp erkände efteråt att dem sällan varit så utspelade som dem var stora delar av den matchen. Lär nog bli en helt annan matchbild ikväll men man ska inte underskatta Napoli. Napoli har i mångas ögon varit hela CL-gruppspelets bästa lag sett till prestationerna och man har också en slug herre på tränarbänken som varit med förr i sådana här sammanhang, minst sagt. Finns få människor på denna jord med lika stor och gedigen erfarenhet i Champions League som mister Carlo Ancelotti.

Hur som jävla helst, intressant blir det. Och högljutt. Satan så det kommer att koka.

**
***
*

Ajax vs Bayern München kl 21.00 Onsdag. SPEL Över 2,75 mål till 1,74. 

I övrigt har jag redan nu tagit en större insats på över 2,75 mål till 1,74 i matchen Ajax vs Bayern München som spelas onsdag. 

Både Ajax och Bayern är redan klara för avancemang men spelar om förstaplatsen i gruppen där Ajax behöver seger. Ingen målskillnad eller poäng att slå vakt om med andra ord. Ajax har gått ruskigt bra i CL under hösten och sett till resultatraden och folk som har koll på den holländska ligan gör man sin bästa höst på bra många år även hemma i ligaspelet. Bayern Munchen som i sin tur kommit igång på slutet efter en i deras mått mätt krisartad höst. 17 mål har man gjort på senaste 5 matcherna så formen får ju anses vara minst sagt på gång.

Ajax? Jo, dem har gjort 20 (!) mål på deras 5 senaste matcher. 

Höstens möte slutade i ”bara” 1-1 men vi som såg matchen kan vittna om att det inte direkt var ont om målchanser. Snarare ett smärre mirakel att det inte blev fler mål. 16-15 i målchanser lyder statistiken från den matchen och när nu lagen växlat upp ytterligare sedan dess, framför allt Bayern, ja då känns det som vi får se en chanskavalkad här. Formstarka spelare och hyfsade skadelägen (Robben frågetecken till start). Oavsetts Robbens medverkan, fullgoda ersättare finns så det räcker och blir över.

Övern i Amsterdam; TAGET. 

**
**