Atalanta att få igång målproduktionen i Serie A? (2.45)
12 december, 2017
Newcastle – Everton
12 december, 2017

Australien Open – BANKSPEL

Australien open 2018 – First time winner: NO! 1,35

December är på många sätt en mysig månad, men i tennissynpunkt är det en riktigt jävla runkmånad (faktumet är alldeles för sanningsenligt för att ens överväga att ursäkta språket). Längtan till småturneringarna i Australien i början på året och sedan den i mitt tycke härligaste Grand Slam-eventet på året i mitten på Januari börjar snart bli obehagligt påtaglig.

Det finns dock en positiv sak med december månad, även för oss tennisanhängare. Säsongen ligger på is, och av flertalet oddspriser att döma verkar även oddssättarna ligga i nån sorts jävla frysbox, för satan så felsatta somliga odds är.

Låt oss ta vara på det innan spelbolagen vaknar ur sin koma.

Vi börjar med följande;

Betsafe erbjuder 1,35 på att det INTE blir en ”first time winner” i 2018 års upplaga av Australien Open. Vilka i startfältet har då vunnit och blir således det vi får hålla på?

Roger Federer blir inte yngre, men som det ser ut nu finns det absolut ingenting som tyder på att han ska dippa i form till Australien. Skadefri, högmotiverad, snabba banor. Federer åker till Melbourne som favorit.

Novak DjokovicVar står Novak Djokovic numera? Får vi se honom komma tillbaka och dominera tennisen någonsin igen? Svårt att sia, men att revanschlustan och hungern finns där, det kan vi nog alla enas om. Jag tror han blir fullkomligt livsfarlig 2018.

Rafael Nadal Värdsetta, räcker så.

Stan Wawrinka.- Osäker på var han står rent fysiskt. Snöpligt avhopp av coach Norman för några veckor sedan. Att han trivs i Melbourne är dock något som är säkert. Seger 2014. Utslagen i semi efter 5 set 2015 och 2017.

Hur ser Historien ut då?

Sedan 2006 har 4 personer vunnit denna turnering. Vilka då kan man fråga sig? Jo, dem fyra gossarna som nämns ovan. Att dessa profiler dominerat denna turnering i en jävla massa år kan vi då ganska rejält konstatera.

Då är då och nu är nu. Så låt oss ödmjukt analysera vilka som rimligen kan hota detta spel.

Andy Murray – enligt oddssättarna fjärde favorit att vinna denna turnering. Idioti i mitt tycke. Murray är till skillnad från dem andra toppspelarna ingen renodlad bolltalang. Han är ett fysisk praktexemplar men behöver matchning och rytm för att hitta formen. Inte riktigt något han fått senast halvåret då han gått skadad sen Wimbledon. Utöver den misären var hans vårsäsong en katastrof bortsett från Rolland Garros.

Andy Murray var världsetta när vi gick in i 2017 efter en helt sanslös formtoppad höstsäsong. Det var den enda gången han varit världsetta, och väldigt jävla säkert även den sista gången. Att Andy Murray räknas in bland the ”big four” tillsammans med Nole, Rafa och Roger är något jag inte ens skulle skriva under på under kraftiga dödshot. Andy Murray vinner inte Australien open 2018, punkt slut.

Alexander Zverev – Kommer samla på sig GS-titlar så småningom, det råder det inga tvivel om. Lite för tidigt ännu skulle jag dock vilja påstå. Han har ännu inte ens passerat åttondelsfinal i GS-sammanhang, och då känns det lite väl stort steg att bara plocka hem AUS Open redan i år. Dessutom tror jag det blixtsnabba underlaget som väntar inte passar Zverev tillräckligt bra för att riktigt kunna hota bjässarna.

Raonic – Lever han?

Dimitrov – Sanslöst fint fjolår i australien. Hans bästa och egentligen enda bra prestation i Grand Slam-sammanhang. Åkte i semin mot Nadal trots att Dimitrov gjorde kanske sin bästa match i karriären. Det tycer jag säger tillräckligt. Han kommer inte vinna en Grand Slam förns rävarna lägger racken på hyllan. Varken mentaliteten eller spelstyrkan finns där, tyvärr.

Kyrgios – Orkar inte ens motivera.

CILIC – Björkman är sparkad, stort plus. Utöver det inga andra positiva tecken som leder oss in i någon tro att Cilic ska bärga denna titel, eller ens vara nära.

Juan Martin den hutlöst genomgode del Potro – Började komma igång nu på hösten och missade slutspelet med minsta marginal. Spelstyrkan att slå precis vem som helst känner vi alla till. Förhållandena kommer passa honom utmärkt. Jag tror han blir farlig i år. Vinner han? Det har jag trots allt svårt att se framför mig, även om 25 gånger pengarna är väldigt lockande att kasta in ett par charterresor på.. Åtminstone en liten försäkring till vårt spel kan vara att överväga.

Resterande startfält? Det var ett stökigt 2017 med mer skrällar och märkliga resultat än vad Annas Pepparkakor har märkliga chefsutnämningar, men jag har på känn att 2018 är året då ordningen sakteliga återställs. Och nu har jag ändå varit bjussig och nämnt 5 spelare som kan snudda på titelchans.

Vad är då kontentan av detta?

Jo, jag rekommenderar inte,utan jag KRÄVER maxinsats på detta spel.

1,35 på www.betsafe.com på att det INTE blir en ”first time winner”. Det är bra ränta det. Har svårt att se att detta spel ligger tillgänligt särskillt länge till, men så länge spelbolagen sover rekommenderar jag er att bokstavligen länsa era konton.

Tacka mig gör ni mig den 29 januari, dagen efter finalen.

Må väl

/Monsieur