Newcastle – Everton
12 december, 2017
Stuttgart fortfarande dåliga på bortaplan? (2.10)
13 december, 2017

Swansea +2 asian handicap vs Manchester City : 1,78 Mrgreen

Swansea +2 asian handicap vs Manchester City : 1,78 Mrgreen —

Hur jävla sjuk i huvudet är man om man spelar emot Manchester City efter allt dem visat upp denna höst?

Nu ska vi ju dock inte spela emot City, vi ska bara utnyttja den fullkomligt besinningslösa oddssättningen som råder på denna marknad.

Swansea Asian handicap +2 innebär att det blir push, alltså vi får pengarna tillbaka om City vinner detta med två mål. Uddamålsseger för city, X eller dunderskräll ger vinst till oss.

Låt oss sansa oss. City är fullkomligt briljanta och leder i överlägsen stil. Erik Niva nämnde i viasat-studion i helgen att trots citys vinstrad så ser det ändå lite knackigt ut. Åtminstone för att vara City. Hur i helvete kan han påstå något sånt om man tittar på deras vinstrad?

Jo, City har dem 6 senaste matcherna vunnit 5, förlorat 1 (betydelslös match vs Shaktar). Dessa 5 vinster har bortsett från United kommit mot halvknackigt motstånd med endast uddamålssegrar och dessutom i matchernas allra slutskeden. Jag vill nog påstå att City för stunden är en aning lite för övervärderade på oddsmarknaden, även om det inte råder någon som helst jävla tvekan om att man är bäst i England.

Största anledningen till att jag lägger detta spel är faktiskt inte statistiken från dem senaste matcherna. Största nyckelfaktorn till detta spel är spelschemat och hör och häpna, Swanseas defensiv.

City har på 9 dagar spelat mot Westham hemma, Shaktar borta och United borta innan man nu åker till Wales för att möta Swansea. Till råga på detta ska man så tidigt som redan på lördag eftermiddag ställas Tottenham. Synnerligen tight spelschema till en redan till synes aningen tröttkörd trupp. Vi lär få se ett par rotationer från Pep och jag har väldigt svårt att se att City går för en forcering i detta möte.

Swansea är jumbo i tabellen och då låter det ju som att detta blir öppna spjäll för citys offensiva krafter. Detta är dock helt fel. Swansea ligger där dem ligger för att dem totalt avsaknar kvalité att producera mål. Defensiven är det ingen som helst fel på. Faktum är att endast City, United, Burnley, Chelsea och Tottenham har släppt in färre mål än Swansea. Swansea alltså 6a i tabellen på minst antal insläppta mål. Sanslös statistik som inte vittnar om att man kommer kasta ut toppenbetyg till deras anfallsbesättning alltså när vi summerar denna höst.

Summa summarum, 1,78 på asian +2 Swansea är onsdagens i mitt tycke absolut bästa spel. Upprepar för den något mindre initierade att detta innebär att vi får pengarna tillbaka om City är så fräcka att dem vinner detta med två mål. Jag tycker det finns tillräckligt mycket som talar för att dem inte gör det.

Oddset hittar ni på Mrgreen.

/Monsieur