Southampton – Huddersfield
19 december, 2017
Head to head spel i Premier Leauge
21 december, 2017

Tennissäsongen 2018, som vi har väntat!

Jag satt för några timmar sedan helt klar med två oddsfynd redan till tenninssäsongen två inledande matcher. Thiem skulle möta den comebackande Raonic och Carreno Busta skulle vara provet för Stan Wawrinkas återkomst. Oddsen var rejält felsatta (Wawrinka 2,40 och Thiem 2,37) och pengarna således inkastade med förhoppning om bra avkastning och en briljant spelstart på den så efterlängtade tennissäsongen.

I samma stund som jag skulle publicera mina spelrekommendationer från Mubadala open får jag besked från en vän att det runnit ut rykten från spelledningen i Abu Dhabi att Wawrinka och Raonic kastat in handduken så här en vecka innan start. Fy fan så jävla trist tänker jag samtidigt som jag känner mig bra sugen att kasta ut både dator och medföljande kaffekopp från balkongen i ren frustration.

En timme sedan blir det officiellt och tävlingsledningen vräker ut sig något i stil med att Wawrinka och Raonic inte känner sig fullt fysiskt redo från sina skador ännu. Behöver vi vara oroliga angående deras medverkan i Australien open? Hoppas verkligen inte det. Nu får det vara slut på eländiga skador på toppspelarna.

Vem ersätter Stan the man och Milos Raonic då? Jo, Kevin Anderson och Andrei Rublev. Låt oss stillsamt konstatera att det är tennis man ska spela, och inte ladiesnight som ska genomföra en show. Jag kan inte i min vildaste fantasi ens föreställa mig två utseendemässigt fulare spelare att ta in, som till råga på allt spelar väldigt tråkig tennis. Åtminstone Kevin Anderson. Us-open finalisten Kevin Anderson förresten, jo tack. Vilken jävla parodi tennisåret 2017 var på många sätt ändå, det går inte att komma ifrån.

Mubadala Opens deltagare är 6 personer. Två kvartsfinaler där vinnaren ställs mot redan semifinalklara Rafael Nadal och Novak Djokovic. Hyperintressant att se var Novak står spelmässigt efter lång frånvaro.

Rublev ställs mot Thiem och Carreno Busta ska ta revansch på Anderson från US-open semin i höstas.

Rublev – ung talang med riktigt frejdiga slag. En bra dag otäckt bra, dem flesta dagar trots allt fortfarande ganska menlös. Spelar lite väl över sin förmåga ofta, den fule ryssen.

Anderson – År 2017 var ett osannolikt år för Kevin då han nådde Grandslam-final. OTROLIGT. Nu vet vi alla att förutsättningarna inte riktigt var som vanligt, men ändå, imponerande. Bra serv, stadig bollare. Han tar sig vidare mot Busta.

Thiem lär som vanligt ha tränat allra hårdast under försäsongen och lär komma laddad. Jag hade många skäl att tro att han skulle slå ut Raonic, och då borde han väl ha än mer som talar för att han slår ut Rublev. Oddsen på detta är dock ännu inte satta.

Bettingbolagen har i skrivande stund ännu inte tagit del av infon att Wawrinka och Raonic drar sig ur vad det verkar och spel på deras matcher går fortrfarande att lägga, men ni som spelar och redan har spelat kommer få pengarna tillbaka då matchen kommer att erhållas som ”Void”. Oroa er inte.

Allt detta jävla skrivande och inte en tillstymmelse till speltips ännu?

Lugna er. Jag tycker mig ändå finna ett intressant värde på Thiem som slutsegrare till 13 gånger pengarna. Jag vet, han har dålig statistik på hardcourt. Men ny säsong, nya förutsättningar och allt det där. Thiem har slagit både Nadal och Djokovic i storartad stil detta år. Oddsen på Thiem sattes och kvarstår från när Raonic och Wawrinka skulle spela. I och med deras avhopp förändras förutsättningar ganska rejält och oddsen på Thiem bör sjunka stadigt under dagarna.

Vinner han då? Novak och Rafael är ju såklart stora favoriter och som sagt redan klara för semifinal. Inte den allra mest seriösa turneringen men just det facto att det är säsongens första turnering brukar spelarna i denna turnering gå in med bra attityd och inställning. Jag minns exempelvis fjolårets fullkomligt FENOMENALA batalj mellan Djoko och Andy Murray (dåvarande världsettan och världstvåan). I den matchen skickades statements ut till hela tennisvärlden att ingen ens kommer ha möjlighet att rå på Murray och Djokovic om dem stora titlarna nästa år. Så jävla hög kvalité höll dem den kvällen.

Nåväl, mycket jävla vatten har runnit under broarna sen dess och ynka fåtalet veckor efter i Aus Open rök Murray ut mot servevolleygurun Mischa Zverev och Djokovic bombades ihjäl av Denis Istomin i tredje rundan. På tal om fula spelare förresten, Istomin är inte vacker han. Allt det var startskottet på det totala tronskiftet som ägt rum under 2017.

Hur som helst, 13 gånger pengarna på Thiem som slutvinnare kommer sjunka till åtminstone 7-9 innan turneringen startar. Bara det är motivation nog att spela för värdets skull. Den som har annat för sig under mellandagarna istället för att glo på tennis kan ju spela en slant, casha ut lagom till spelstart och göra sig en liten hacka till att köpa någon deppig nyårskostym för.

Med andra ord, här spelar vi på värdet men jag rekommenderar ändå inte att tömma hus och hem. Det gör vi senare under säsongen.

Avslutar detta pladdrande inlägg med highlights från det nämnda mötet, Murray och Djoko emellan för ungefär exakt ett år sen i Abu Dhabi. Jösses så otäcka dem är när saker och ting funkar för dem.

Satan vilket tennisår vi har framför oss. Håll i o***net.

https://www.youtube.com/watch?v=ZHWzu89cKYg&t=1361s

// Monsieur