Anderson – Thiem
29 december, 2017
Tennis 2018, fiasko igen?
30 december, 2017

Tar eländet aldrig slut för somliga?

Skador och avhopp fortsätter att prägla tenniseliten, när fan tar det slut?

Dessa förbannade jävla avhopp. 30 minuter innan Djokovic skulle göra comeback offentliggörs det att han drar sig ur Mubadala. Orsak: Armbågen spökar fortfarande. Trist för oss som hade spel och ett synnerligen fint värde på Djoko som slutvinnare, men pengarna tillbaka iallafall.

Imponerande från arrangörshåll att hålla det hemligt hela vägen in och på så sätt hindra en total kollaps vad gäller biljettförsäljning. Det troliga är såklart att Novak bestämt sig för flera dagar sen att han ej tänker delta men fått begäran om munkavel i utbyte mot Shejkpengar, och inte fan kan man klandra Novak för det. Klandra kan man dock göra detta jävla elände med dessa skador på diverse toppspelare som aldrig tycks ta slut. Jag spyr och vill sedan äta upp min spya, för att sedan spy igen. Ungefär så tråkigt är det med dessa skador nu när man äntligen trodde att samtliga hade rehabat färdigt.

Djokovic out, in kommer då Andy Murray som ersättare. Ställer han upp i matchen är han väl någorlunda matchfit och en bättre spelare än Bautista tänkte jag, ”nej jag ställer upp även fast jag inte ens klarar av att gå” tänkte Murray.

Vad FAN höll britten på med undrar jag och nog hela övriga tennisvärlden. Det var nog fanimej det mest krampaktiga och ”ofriska” jag nästan sett på en tennisplan. Alltså två veckor kvar till Australian Open och han kan i nuläget vad det verkar inte ens promenera normalt. Vad har han gjort under rehabtiden och hur i halva friden ska han hinna bli frisk till Melbourne? Vi får hoppas att det var ett spel för gallerian och ”noneriskplay” från den osmakliga britten, men det där bådar inte gott för er som har oturen att hysa varma känslor för Andy Murray, det kan jag lova.

Alltså två veckor kvar till årets första Grand Slam och Djokovic, Murray och Nadal påstår sig ännu inte vara redo att spela matcher. Dessa spelare är historiskt några som så ofta dem kan gärna inleder säsongen med mycket och hård matchning för att komma förberedda till Melbourne. Därför måste man ta dessa avhopp ganska allvarligt. Till start kan dem komma, men jag börjar mer och mer tvivla att dem om sisådär 4 veckor ska stå inne på Rod Laver och serva för titeln. Det känns väldigt långt borta.

Tråkigt som fan å ena sidan (särskilt för oss som ska ner och bevittna eländet på plats), fint för plånboken å andra sidan. Redan från flera veckor sedan höjdes fingret upp från den eminente Dante88 här på Oddsbaren att spel skulle köpas på Roger Federer som slutvinnare. Vi kloka personer har således givetvis gjort detta också, och en sen fredagskväll som denna känns det för stunden vansinnigt bra. Hans pris på 4,0 gånger pengarna börjar redan sjunka, och lär sjunka än mer ju närmre vi kommer. Särskilt då mycket tyder på att åtminstone någon av toppkonkurrenterna inte ens kommer till start.

Federer är på plats i Australien redan och ger ett extremt harmoniskt intryck. Han ger skenet av att han är fruktansvärt motiverad till att försvara titeln från fjolårets magiska turnering och det börjar mer och mer kännas högst sannolikt att så ska bli fallet.

Betfair ger 3,7 gånger pengarna på Roger Federer som slutvinnare och det är högre än det allra flesta.

Med rådande förutsättningar finner jag också ett någorlunda fint värde på Zverev till 12 som mycket möjligt kan sjunka ett par tecken ifall han visar fin form i Hopman cup som startar om bara några fåtal timmar. Det är ju som vi varit inne på tidigare nog bara en tidsfråga innan han exploderar och då blir han livsfarlig för precis alla.

Ska bli otroligt intressant att följa hur marknaden reagerar kommande dagar efter att alla spelare inom några dagar inleder sina säsonger runt om i Australien i småturneringarna. Det ska nog gå att hitta vansinnigt fina värden nu när form, skadeläge och andra faktorer som spelar in är så ofantligt ovissa hos flertalet betydande spelare.

Vi får återkomma.

//Monsiuer

Regga konto på Betfair via bilden nedan