Huddersfield – Burnley
30 december, 2017
Southampton – Crystal Palace
1 januari, 2018

Investeringsrekommendationer 2018

Investeringsrekommendationer 2018

Långtidstankar inför 2018

Nu är vi faktiskt officiellt igång med 2018 års tennissäsong. Herre min käre skapare så jävla kul detta ska bli. Det tåls att upprepas. Vad passar då bättre än att inleda säsongen med både roliga och framförallt som alltid så väl genomtänkta långtidsspel. Min erfarenhet är att många som sysslar med betting ofta är ganska restriktiva gentemot långtidsspel då resultatet rättas väldigt långt fram i tiden och man tvingas därför binda upp kapital över en längre period och allt det där. Jag själv är emellertid otroligt jävla förtjust i långtidsspel vad gäller både fotboll och tennis. Dels då det allt som oftast går att hitta otroligt fina värden och överodds på just långtidsspel då det känns som att spelbolagen slarvar lite i sina analyser och bedömningar. En match som spelas inom ett par dagar eller timmar är ganska lätt idag med spelbolagens statistiska verktyg att analysera de förutsättningar som råder till just den aktuella matchen , medan långtidsspel mer handlar om spekulationer och yttre förutsättningar som är svårare att tolka och binda in i sin bedömning. Detta öppnar upp för rejäla missbedömningar hos de stackars spelbolagen, och det får man inte vara sen att utnyttja.

Jag menar, varför binda upp sina tillgångar i deppiga och urlöjliga fonder med usel avkastning eller orka lyssna på allt trams om bitcoins när man kan investera i spelbolagens felvärderingar och således ha en ROI% som överstiger all rimlighet.

Vad har jag hittat inför 2018 års tennissäsong?

Vi börjar med ”HeadtoHead highest year end Ranking”. Alltså Högst rankning H2H november 2018. Ni fattar.

Del Potro vs Raonic. SPEL : Del Potro 1,81

Två glaslirare av gudsnåde. Skadeproblematiken tycks aldrig ta slut, för någon av dem. Det gör detta spel en aning riskabelt då den ena i teorin kan vara borta från touren i flera månader. Det är såklart svårt att spekulera i eventuella framtida skador men ett defintivt faktum är att Del Potro har varit skadefri hela hösten och stundtals spelat väldigt fin tennis, medan Raonic inte spelat en match sen augusti. Del Potro är dessutom när båda väl är skadefria den spelare med klart högst nivå. Jag har tidigare flaggat för att Del Potro kan bli riktigt farlig i dem stora turneringarna i år. I skrivande stund har dessutom Raonic nyligen dragit sig ur från kommande turnering, givetivs på grund av skada. Nej ni, 1,81 är ett synnerligen bra pris på Del Potro hos pinnacle.

Cilic vs Goffin. SPEL: Cilic 2,12

Enkel motivering. Goffin är rejält överskattad efter hans fina höst. Cilic är och har under en lång period varit en etablerad top-10 spelare. Han har vunnit både Masterstitlar och US-open. Cilic har kapacitet att i princip vinna samtliga (hmm nåja) Grand Slam medan Goffin knappt har spelstyrka att ta sig till kvartsfinal. Alltså detta är verkligen ett jättekonstigt odds. Finns ingen anledning att vi ska få ett sånt här högt pris på Cilic. Inga skadebekymmer, klart godkänd höst och inga tecken på att något försämrats inför nästa säsong. Cilic bröt förvisso med Björkman för ett par veckor sedan och står i skrivande stund utan tränare men det lär han nog få ordning på. Jag är dessutom av åsikten att Björkman aldrig ens nära lyckades förvalta Cilic till de bättre. Goffins låga odds grundar sig som på att han från ingenstans, efter ett ganska uselt år, hittade formen och samlade på sig rejält med poäng i takt med att toppspelare efter toppspelare föll ifrån av skador under hösten. Goffin är inte en top 10 spelare vid 2018 års slut, Cilic kan däremot defintivt vara det. JÄTTEVÄRDE på detta spel.

Dom Thiem vs Dimitrov SPEL : Thiem 2,64

Här har spelbolagen hamnat riktigt jävla snett ute. Mest troligt av anledning att Dimitrov för nån månad sen kammade hem World Tour Finals i London. Otrolig bedrift men låt oss för helvete inte dra allt för stora växlar av den. Vi alla vet hur säsongen 2017 var, och nej, Dimitrov har inte spelstyrka för att ens vara nära att vinna en sådan turnering under normala förutsättningar. Hur som helst, jag köper att Dimitrov trots allt är favorit. Men såhär stor favorit? Snälla någon, ladda ett skjutvapen och sikta och tryck av mot min panna. Dimitrov må vara en bättre spelare och kan nog ta ledningen till en början. Sedan börjar vi knappa in kan jag lova. På den amerikanska hardcourten är Dimitrov erkänt väldigt svag medan Thiem gillar dem långsamma banorna i USA. Väl där tar vi oss som alla vet in i grussäsongen och där, på det underlaget, råder det inget tvivel om att Thiem tillhör världens absolut bästa spelare. Jag sätter honom som nummer 4 efter Nadal, Djokovic och Wawrinka, vad fan nu det spelar för roll. Min poäng är att han som alltid kommer samla på sig en jävla massa poäng i och med hans kvalité och i och med hans bisarrt intensiva tävlingsschema. Lagom till sommaren vill jag nästan lova att Thiem leder racet vs Dimitrov ganska kraftigt och jag som inte riktigt är av typen som väntar på skatteåterbäringen får istället nöja mig med att sälja av det här spelet ungefär i samma skede, och då såklart till en rejäl vinst. Snabba, fina och lite väl enkla pengar. Tack Pinnacle.

Federer vs Nadal. SPEL: Roger Federer 2,54

Jo absolut, Federer är, hur märklig det än låter ungefär lika gammal som sin Pappa Robert, men nog fan han kan spela tennis på överjävlig nivå ändå. Och finns ingenting som tyder på att den nivån ska sjunka drastiskt under kommande kalenderår. Anledningen till det höga oddset är ju såklart Federers numera sanslöst sparsamma turneringsspelande, men eftersom Nadal mycket väl, som så ofta. må få skadeproblem titt som tätt är jag inte så värst säker att spanjoren kommer spela så många fler turneringar än Roger. Och väl när båda ställer upp i dem stora eventen, bortsett från gruset då naturligvis, har ju Roger med råge visat att han tagit död på spöket Nadal, flera gånger om. 2,30 nånting känns som en rimlig prissättning. Alltså är detta ett gäng punkter för högt, därav – givet spel.Denis Shapavalov vs Dzhumur. SPEL : Shapavalov 1,7

Dzhumur är en av tourens just nu mest felrankade spelare. Hans spelstyrka tillhör knappt top 50, medan Shapavalov som fortfarande betraktas som barn redan slagit otroligt namnstarka spelare. Känns som att han kan utvecklas i rask takt under året som kommer och även om han så fastnar i sin utveckling är han redan i sin bäbislika ålder en betydligt bättre spelare än Dzhumur. Dzhumur har lixom ingenting i sitt spel, han är en av tourens mest platta spelare. Nej, kort och gott. 2018 kommer det inte skilja fåtal rankingplatser dessa emellan, det kommer skilja 10-tals. VI LASTAR DENIS!

Andrei Rublev vs Karen Kachanov, SPEL: Rublev 1,71

Båda nyss fyllda 20 och betraktas som två riktigt talangfulla spelare. Kachanov med sin serve och tyngd i sin forehand, Rublev med sitt flacka och kraftfulla baslinjenötande och sitt oerhörda tillslag på bollen. Kachanov kommer i min bok aldrig bli någon toppspelare medan Rublev har precis alla verktyg som finns att bli en framtida Grand Slam-vinnare. I min mening är det odiskutabelt om vem som besitter högst potential att bli riktigt jävla bra i framtiden och när man dessutom väger in den som i dags dato är den klart bästa spelaren, ja då blir detta spel väldigt självklart. Ska bli spännande att följa Rublev, hur ful han nu än må vara.


Djokovic vs Murray. SPEL: Djokovic 1,58

Jag är ofta och har alltid varit kritisk till Murray och den bilden om honom som jag ofta hävdar är övervärderad. Jag har svårt att se Murray vinna en Grand Slam titel igen, eller ens vara nära, och jag har synnerligen svårt att se han fightas om topplatserna på rankingen kommande år. Djokovic däremot har alla verktyg att återta tronen som den bästa, och kanske som somliga hävdar den bästa någonsin. Båda har som vi vet varit skadade hela hösten och vi vet ännu inte var dem står. Men 1,48 tycker jag mig finna ett värde i. Det skiljer ändå såpass mycket i spelstyrka och jag får känslan att tåget har gått lite för britten. En liten varning till mig själv och er läsare är att jag må vara en aning färgad av den helt ofantligt usla insatsen jag såg Murray genomföra i hans comeback. Men nej, visst fan slutar Djoko före Murray i rankingen va? Det kan vi nog slå fast.

Ska vi nöja oss där? Jag hittar ett spel på betfairs spelbörs betfairs spelbörs som ger oss 1,39 på att Murray INTE vinner någon Grand slam i år. Det känns som väldigt bra ränta va? Dock inte direkt något större marknadsdjup på det spelet som erbjuds, av förklarliga skäl.

 

Vilka vinner årets Grandslam-event då?

Australien – Federer

Franska Öppna – Novak Djokovic (5,5 i odds på Scandibet. Placerar några slantar redan nu)

Wimbledon – Ska han få vinna en sista den gode Roger? Ja fan, låt han göra det.

US Open – Alexander Zverev (12 gånger pengarna på Betfair). Han må mycket väl vinna någon av dem tidigare. Som sagt nog bara en tidsfråga innan han tar över denna sport. Och herregud vilket problem det är, rent marknadsmässigt för hela tennissporten. Blir tiltad bara jag tänker på pojken, så oskön är han.

Sälj av era sletna bitcoins eller vart ni nu har era sparade pengapåsar och kasta in dem på dessa rekommendationer så är ni bra mycket mer välbärgade om dryga 11 månader än vad ni är i dags dato och vad någon märklig kryptovaluta kan ge er.

Värme.

/Monsieur