SSL – Innebandy omgång 22
5 januari, 2018
Straffsparken som förändrade allt
8 januari, 2018

En vecka kvar till Australien Open

Lägesrapport Australien Open

En vecka kvar tills årets första Grand Slam drar igång i ljuvliga Melbourne. Lottning sker på fredag. Med tanke på de avhopp som redan skett och som mycket möjligt kan tillkomma under veckan blir lottningen på fredag oerhört intressant. Spelare som i vanliga fall inte ens kan drömma om att nå den andra veckan i en GrandSlam kan nu med en fördelaktig lottning ha chans att gå riktigt djupt. Glädjande för oss som gillar den här sporten som kallas tennis är dock att allt tyder på att Djokovic och den gode Stan Wawrinka kommer till start. Båda dessa giganters medverkan i denna turnering har länge setts som högst osäker, men nu lutar allt åt att båda kommer vara redo om en vecka. Otroligt jävla kul.

Av dem betydande avhoppen är det främst två vi bör lägga märka till. Nishikori slängde in handduken häromdagen och Andy Murray blev såklart tvungen att göra detsamma. Är fortfarande fullkomligt förbryllad hur i hela friden Murray ställde upp på att spela ett uppvisningsset i Abu Dhabi häromveckan när han tydligt nog inte ens hade förmåga att promenera ordentligt. Idioti.

Oddsmarknaden på slutvinnare inför denna turnering har rört på sig i väldigt mycket större utsträckning än vad det i vanliga fall gör inför GrandSlam-event, givetvis beroende på den osäkra fysiska statusen hos en hel drös med spelare.

Trots att jag i dagsläget definitivt håller Federer som favorit börjar det snart ändå bli läge att avvakta med spel på honom då han i nuläget står under 3 gånger pengarna. Riktigt så stor favorit är han ändå inte i min mening, särskilt inte nu när Nadal, Wawrinka och Djokovic i princip gett klartecken att komma till start.

Jag har tidigare varit inne på att värdena faktiskt ligger på Zverev, Del Potro, Dimitrov och Kyrgios sett till oddsen och förutsättningarna. Men efter ha sett Zverev och Dimitrovs säsongsinledning känner jag mig inte alls övertygad om att dessa ska ha något med titeln att göra. Zverev gjorde en hel drös med riktigt dåliga set i Hopman cup och Dimitrov hade inte mycket att sätta emot Kyrgios i förrgår. Till 10 respektive 12 gånger pengarna är dessa gossar inga jag skulle lägga mina slantar på.

Djokovic går att hitta till 8,2 på betfair. 8,2 (!!!!). Alltså, om karln säger sig vara redo och skadefri får man ju anta att så är fallet. Och om Djokovic är redo till att spela är han redo om att utmana. Och en Djokovic som utmanar är också ofta den som drar längsta strået. Så är det bara. Kan inte minnas men måste vara cirka 7-8 år sedan Djokovic hade odds höga som dessa inför en GS-turnering. Det går inte att ignorera. Har väldigt svårt att se att Djoko skulle ställa upp om han inte kände att han var kapabel till att hämta hem titeln, och känner han att nu är kapabel till det, ja då är det bara för dem övriga att hålla i hatten och se upp.

Del potro 21, Kyrgios 23 på Betfair. Det däremot vattnar i munnen. Del Potro inleder sin säsong idag men av all info vi kan läsa ifrån hans läger ser han riktigt vass ut och framförallt fri från skador. En skadefri Juan Martin Del Potro är alltid livsfarlig, det vet vi alla. Dem snabba banorna nere i Melbourne kommer dessutom gynna honom.

Kyrgios är och kommer förmodligen alltid vara spritt språngande galen. Kanske den mest talangfulle spelaren tennisen någonsin skakat fram, men kanske framförallt den allra mest psyksjuke. Ibland undrar man om dåren ens gillar tennis. När han då och då däremot bestämmer sig och fokuserar är han otäckt, ja nästan obeskrivligt bra. Han har absolut inga svagheter i sitt spel och har otroligt bra statistik mot toppspelarna. Att han har spelstyrka att sopa hem Australien Open finns det inte en människa som tvivlar på, men har han skallen? Någon gång borde han lyckas lösa den mentala biten tycker man. Vann senast igår en titel och kanske har han nu på hemmamark bestämt sig för att skärpa till sig. Hur som helst, 23 gånger pengarna är alldeles för intressant för att avstå ifrån.

Viktigt att tillägga är ju att spelbörsen på betfair är en ytterst levande marknad, där man kan sälja av dessa värdebets i ganska tidigt skede om våra gossar visar fin form. Kan vara värt att ha i åtanke.

Den ordentliga genomgången och tillhörande speltips (självklart fler olika spelrekommendationer än bara på slutvinnare) inför Australien Open kommer ju närmre vi kommer spelstart och inte minst så fort vi fått lottningen. Med tanke på hur snedvriden rankingen är för stunden kommer det vara uppbäddat för rejäla skrällar och toppmatcher redan från runda 2 och framåt. 

 

/Monsieur