Straffsparken som förändrade allt
8 januari, 2018
OS 2018- Längskidor
9 januari, 2018

Välkomna

Sedan ett par veckor sedan gjordes det klart att den eminente Marcus Birro inleder ett samarbete med oss på Oddsbaren. Marcus Birro kommer att skriva krönikor och driva en podcast med ett brett och synnerligen intressant innehåll, givetvis relaterat till sport som utgångspunkt.

Här kan ni läsa mer om det https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2018/01/02/marcus-birro-i-ny-sportsatsning/

 

Det är med en stor stolthet och glädje vi har nått denna överenskommelse. Marcus Birros passion för sport och i synnerhet fotboll känner det flesta till och när man sätter det i kombination med hans unika förmåga att skildra både sport och samhälle med hjälp av hans vassa penna går det inte att komma ifrån det facto att Marcus Birro är, och har alltid varit, en av Sveriges absolut mest intressanta och skickligaste krönikör.

Att vi tog kontakt med Marcus är därför ingen slump. Det är i vår mening fullkomligt ofattbart att Birro senaste åren hamnat i skymundan inom sportmediesfären även om det står sig ganska tydligt vilka faktorer som ligger bakom det. Sveriges olika mediehus och dess respektive chefer har en tydlig avsaknad av fingertoppskänsla och kompetens och kanske mest den egenskap som Diego Simeone ofta brukar referera till som ”cojones”. Nåja, deras förlust, vår vinst.

Att Marcus Birro hädanefter kommer ha Oddsbaren.com som sin plattform för att dela med sig av sina sportrelaterade krönikor istället för exempelvis Aftonbladet ska vi nog alla vara glada över. Det är nog till allas vår genuina glädje och belåtenhet lika bra att låta redaktionen på bladet skriva sina populistiska och censurerade texter i fred så kan vi få vända oss till andra plattformar för att ta del av och läsa lite mer initierade, vågade, passionerade och välskrivna texter någon annanstans. Exempelvis här på Oddsbaren.

När detta offentliggjordes gick det inte att ta miste på en viss missunnsamhet och ilska mot Birro som sipprade upp från olika håll. ”Nu har han sålt sin själ till spelbolag”, ”Pengar styr allt”. ”Marcus förehavanden leder nu till spelmissbruk” ”hemska människa”, och så vidare och så vidare.

Hur analt det än må framstå känner vi på Oddsbaren att det faktiskt är nödvändigt att bemöta den ”kritiken”.

Låt oss först göra det väldigt klart vilka folket bakom Oddsbaren är och vad vi gör. Vi driver en sportsajt där vi vill skapa en unik plattform för Sveriges sport och spelintresserade människor där vår sajt kommer innehålla allt ifrån ordentligt välanalyserade spelrekommendationer, intressanta krönikor och debattinlägg, en exklusiv sportpodcast och sportrelaterade resereportage från dem allra hetaste sporteventen runt om i världen.

Samtliga anlitade av Oddsbaren är extremt initierade och kunniga inom deras nisch och vi är väldigt måna om att allt som publiceras på vår sajt ska innehålla kvalité grundad på kompetens. Vi kommer därför inte göra det övertramp som en annan typ av spelportal gör genom att låta personer som en viss gapig lång man vräka ut sig speltips som är bortom all rimlighet, och dessutom i samma veva ha mage att kalla sig själv för expert. Det blir bara parodiskt och nästintill underhållande fånigt.

 

Marcus Birros roll i detta är väldigt tydlig. Han har ingen kompetens vad gäller betting och kommer således inte ha något med spel eller betting att göra. Han är däremot en erkänt duktig och intressant skribent och tyckare och kommer därför enbart hålla sig till det arbetsområdet. Vi borde faktiskt alla vara vansinnigt tacksamma över att Marcus Birro nu efter ett par års frånvaro beslutat sig för att återvända till sportens finrum via sina texter och sin nya podcast som släpps nästa vecka.

Att Marcus trots detta från vissa håll får kritik för att han ingår samarbete med en ”spelsajt” och han i sin tur då skapar en grund till spelmissbruk blir därför väldigt märkligt. I stort sett alla hus inom radio,tv och tidningsbranschen är idag till stor del finansierade av spelbolagsannonser. Alltså såhär, ingen ignorerar det faktum att spelmissbruk är en hemsk sjukdom och förstör många liv men ska vi helt sluta konsumera all form av media för att det finns en rådande problematik kring spelmissbruk? Vem ska då läsa stackars Virtanens ledarsidor när Aftonbladet kallar tillbaka den superfånen eller någon av de andra mindre begåvade journalister vi tvingas stå ut med dagligen i detta land? 

Nej, avslutningsvis är det viktigt att poängtera att vår främsta agenda här på Oddsbaren är att samla expertis och analytisk kunskap inom olika sporter och dela med oss av denna så att vi och våra läsare ska tjäna pengar på betting. Tjäna pengar av spelbolagen. Ja, det går faktiskt att göra det. Samtliga spelanalytiker på Oddsbaren är ett levande bevis på detta.

Ett ruskigt spännande sportsligt 2018 har vi framför oss. Bland annat OS och CL-slutspelet som drar igång i februari och sedan Fotboll-VM i sommar. Innan det har vi bland annat årets första Grand Slam nere i Melbourne. Självklart är Oddsbarens redaktion på plats nere i Melbourne och bevakar varenda liten serve som kan vara av värde. Låt oss återkomma till Australien Open i dagarna.

Till dess, på återhörande.


//Grundarna av Oddsbaren