Välkomna
8 januari, 2018
SSL – Innebandy omgång 23
9 januari, 2018

OS 2018- Längskidor

Hej o välkomna till årets första vintersportsanalys!

Lägger ner mycket tid framför Vinterstudion, där längdskidorna är det som ligger i fokus som för de flesta andra svenskarna. Säsongen vi ser denna vinter är lite speciell, åkarna gör allt dom kan för att toppa formen inför OS. Det största en skidåkare kan uppleva är att vinna ett OS-guld. Det betyder att många åkare nu hoppar över världscupen för att träna sig i form tills tävlingarna i Pyeongchang drar igång.  Svenska förväntningarna på herrsidan är minst sagt svaga, kanske för att man är bortskämd med de svenska framgångarna på damsidan. Herrarnas största chans ligger i staffeten medans vi har medaljhopp i alla grenar hos damerna.

 

Riktar blickarna mot det första spelet under OS-veckorna och att då lita på det svenska folkets stora favorit Charlotte Kalla känns bra. Det är i Skiathlon jag tycks hittat ett alldeles för högt odds hos Bet365. Skiathlon är en gren där första åkarna kör halva loppet klassiskt för att sedan byta skidor och då köra resten av loppet i fristil. Om vi börjar med att kika på den klassiska delen råder det inga tvivel om att Marit Björgen är storfavorit. Leder inte Marit efter halva loppet är det en superskräll, men man ska då ha i åtanke att det är första delen av loppet. Det är sällan någon går ut i ett rasande tempo för att avgöra direkt, men det känns som att det är Marits chans här. Den andra delen av loppet. Fristilen är Kallas starka sida, kan hon bara vara med i täten när skidbytet sker är hon favorit i mina ögon.

Oddset Bet365 bjuder på är 7.00, går att jämföra med exempelvis Unibets 2.75. Skulle spela ¨Kalla att vinna¨ till 2.50, så detta går inte att blunda för. Oddsändring kommer att ske, se till att hoppa in i båten nu direkt.