Ångestmatch i St. James Park. (2.10)
12 januari, 2018
Lördagsfotboll
13 januari, 2018

Är det dags för Kyrgios nu?

Ska tennisens största dåre ta och skärpa till sig?

Nu börjar det dra ihop sig. Natten söndag till måndag drar kalaset igång och vi kan kröna en vinnare om sisådär 2 veckor. Lottningen kom igår och det är först nu man lite mer ingående kan analysera var vi kan hitta spelvärdena i denna utsökta turnering så att vi kan tjäna pengar samtidigt som vi njuter av underhållningen.

Kort summering om lottningen innan vi går in lite mer djupare på det hela i annat inlägg. Att det fanns risk, eller chans, beroende på vilket läger man har sina sympatier eller pengaplaceringar i, för en ganska ojämn lottning kändes ganska givet på förhand i och med den omåttligt snedvrida seedningen.

Mycket riktigt blev så fallet. Samtliga spelare som har någon slags förmåga att slå på en tennisboll som hamnade på den övre halvan har goda skäl att känna sig mycket belåtna. Nu är det ju förvisso inte särskilt många som har den förmågan av dem 64 som hamnade där, men låt oss nämna de fåtalet iallafall.


Klart starkaste namnet: Rafael Nadal. Drömlottning. En sådan drömlottning som nästan inte ska vara möjlig. Jag har senaste veckorna haft otroligt svårt att se att Rafa ska vara ett hot i denna turnering av flera skäl men när han nu fick den lottning som han nu fick är det nästan så han kan slänga in sin pensionerade farbror Toni Nadal till att göra jobbet och ändå ta sig till semifinal. Hans Quarter, alltså lottningens 32 första spelare är en ofantligt svag upplaga av påhitt till tennisspelare. Visst, Cilic finns med bland dem där 32 som absolut enda hot, men nej, han har sett alldeles för usel ut på sistone. Värt att ha i beaktning för de mindre uppdaterade är att Rafa har haft skadeproblem sen flera månader tillbaka nu, och av hans comeback för några dagar sen att döma ser det LÅNGT ifrån bra ut ännu. Nadal som slutvinnare till 6 vidrör jag inte, men att han nog ändå ganska givet tar sig till semin, det känns ganska troligt. Bra märkligt, men det säger inte lite om hur ofattbart usel hans kvart är.

 

Den andra ”quarten” på den här halvan har några namn som i och med lottningen definitivt blir intressant att hålla ett öga på. Jag har i ett par veckor nu börjat få feeling för Kyrgios inför denna turnerning och med denna lottning som nu blev, känns det inte som ett ruggigt läge för honom att anstränga sig lite nu va på hemmamark? Man kan som sagt aldrig veta med det här jävla psykfallet hur hans motivation kommer te sig, men jag får indikationer på att han är taggad och är han bara det finns all världens chans att faktiskt, utan någon som helst överdrift, betrakta sig som favorit att nå final på den övre halvan. Många höjer nog ögonbrynen nu. Dimitrov då? Nadal? Sock? Pouille? Schwartsman? Cilic? Isner? Tsonga? Anderson?

Enbart Nadal av dessa spelare som såklart är bättre än Kyrgios.. Men, och stort men. Jag är som sagt väldigt tveksam till Nadals form och fysiska status och därför skulle en eventuell semi Kyrgios vs Nadal emellan kännas väldigt oviss. Lägg därtill Kyrgios otroligt fina statistik mot the big four. Dimitrov då? Han är klart stabilare men är inte ens nära Kyrgios högsttanivå. Möttes för 1 vecka sedan och då städade Kyrgios av Dimitrov. Statement. Möts i en eventuell åttondel, vilken jävla match det skulle kunna bli. Dem övriga i den där namnlistan kommer såklart inte nå final.

Man måste såklart alltid ha i åtanke när man sneglar på spel som innefattar Nick Kyrgios att hans mentala tillstånd är, minst sagt, oförutsägbart. Får han feeling och vaknar upp på fel humör kan han mer än gärna trycka upp hela sin tennisbag med medföljande tennisracketar i valfri linjedomares slutna käft. Sånt brukar inte alltid uppskattas hos varken domare eller publik så att, för att tala klarspråk, Nick Kyrgios kan alltid hitta ett sätt att sabba för sig själv. Han är nog den enda spelare i tennishistorien som är kapabel att åka ut första rundan med 0-6, 0-6,0-6 och hinna med att hota samtliga åskådare till livet under mindre än ett par games, likväl som han kan nå final utan att tappa ett enda set. Bollen ligger hos honom så att säga. Alltså inte allra säkraste pjäsen att förvalta sina pengar hos, men sett till potential och potentiell avkastning och vad vi sett hittills från honom i år, så sneglar jag både på Kyrgios till final 7,5 och som slutvinnare 18.5. Lägg därtill hans gynnsamma lottning och faktiskt väldigt positiva approach till årets turnering han gett i intervjuer och presskonferenser.. En idé är att kanske vänta någon omgång eller två för att få lite lägeskontroll på hur tennissugen han är för stunden. Oddsen lär inte sjunka nämnvärt såpass tidigt.

Med allt detta sagt är det nog många ändå som lovat sig själv att aldrig vila pengar i Kyrgios händer. Han är helt enkelt för ostabil. Är man av den åsikten finns det några andra intressanta oddspriser att rikta blickarna mot.


Tsonga och Lucas Pouille har 15 gånger pengarna att ta sig till semifinal. Inget jag skulle lasta hus och hem på men sett till oddset och lottning är det ett par punkter för högt. Helt klart. Likaså Kevin Anderson och Jack sock till 11 respektive 12 gånger pengarna. Misstror man Nick Kyrgios och Dimitrov, vilket jag har full förståelse för att man gör, ja då är samtliga av dem där 4 andra intressanta att spela. Någon av dem där 6 kommer alltså gå till semifinal ifrån den kvarten. Lågoddsarna Dimitrov och Kyrgios möts ju dessutom i en åttondel å skickar hem den andra, så någon av Jack Sock, Pouille och Kevin är givna i kvartsfinalen och får åtminstone chansen att spela till sig en semifinal. 

 

Oddsen hittar ni på 10bet. Ny ruggigt fin sida med en unik bonus bara för Oddsbarens läsare. 100% upp till 1000 

Klicka på bilden som tar er vidare till sidan