Stan the MAN!
14 januari, 2018
Inför årets idrottsgala
15 januari, 2018

Omgång 1 Australien Open

Omgång 1 av årets första Grand Slam drar igång inatt och vi är mer än redo. Hittat några spelvärden som känns mycket intressanta.

Alex De Minaur vs Berdych.  Spel De Minaur 3,05

Supertalangen De Minaur har inlett säsongen på hemmaplan på ett enastående sätt. Kommer senast från final i Sydney efter att ha slagit ut ena storfräsaren efter den andra. Lär komma in till denna turnering med en gigantisk skopa självförtroende och entusiasm, och med hemmapubliken i ryggen kan en formsvag och allt sämre Thomas Berdych få det rejält jävla hett om öronen. Det ska sägas att De Minaur är en sån spelare som har en spelstil som inte går att tycka illa om. Atmosfären senast i Sydney när han spelade påminde mer om en turkiskt fotbollsderby än en deppig förturnering i tennis. In och kolla på Youtube för er som har missat.

Rublev vs David Ferrer. Spel Ferrer 1,95

Svår match detta. Har tidigare påpekat hur mycket jag gillar Rublev och hans spelstil. En fullständig bighitter den där ryssen som lär plocka på sig ett gäng stora titlar framöver. Känns dock fortfarande som han är lite för valpig i sådana här turneringar. Ferrer däremot, ansiktet utåt för rutin. Om Rublev inte  snabbt får betalt för sin offensiv kan han mycket väl tappa fokus och självförtroendet, och då är det kört. Ferrer har ju försvaret som sin absolut enda kvalité och jag tror det kan passa Rublev ganska dåligt. Ferrer vinklar ofta sina slag och det är just i hörnorna som Rublev fortfarande har mest problem. Öppen match som oddsen också påvisar rätt tydligt, men här väljer jag att gå på rutin före klass. Och spelstilarna.

Kyle Edmund vs Kevin Anderson. Spel Edmund 3,15

Ganska lika typer av spelare. Stora servare och bra grundslag. Kevin såklart den mer kompetente spelaren men Edmund har visat riktigt riktigt bra form i säsongsinledning. Har Fidde Rosengren som tränare och han är inte direkt typen som låter sina adepter lata sig under försäsongen, vilket defintivt syns på Kyle Edmund grymt starka start. Tycker oddset vi får är ett par punkter för högt och det vilar lite skrälläge här.

Stan Wawrinka vs Berankis. Spel Wawrinka 1,55

Stan gav idag besked om att han kommer till start. Jösses så kul. Vilket skick är han i då? Ja, det är svårt att veta när inte ens han själv verkar ha koll på den biten. Tillräckligt för att ställa upp åtminstone. Det betyder tillräckligt bra skick för att genomföra tennisslag med medföljande löpsteg. Det är ungefär det som brukar räcka för att slå Berankis. Vissa hävdar att Stan ställer upp i första rundan för att hämta hem turneringspengarna man får av att ställa upp på dryga halvmiljonen. Tro mig, Wawrinka har tillräckligt med pengar i sin portfölj. Han ställer upp för att han tror han har möjligheten att faktiskt ta sig vidare några rundor. Och är det någon som växer av dem stora arenorna i dem stora turneringarna är det Wawrinka. Går inte att ducka för detta odds.

Ph Herbert vs Denis Istomin 1,75. Spel Istomin 1,75

Succé så det stog härliga till förra året för den fule Istomin. Slog ut Djokovic här förra året och var den första som tryckte ner Djoko i den frysboxen han fortfarande befinner sig i. Herbert blir bara sämre och sämre och faller som en subba på rankingen. Istomin ÄLSKAR dessa förhållande som är nere i Melbourne med dem blixtsnabba banorna och heta temparatuerna. Hans spel biter så mycket bättre nere i Australien än egentligen någon annanstans. Den mentala biten lär också spela in till vår fördel.

Shapavalov vs Tsipisas 1,79. Spel Shapavalov 

Alltså det skiljer ljusår i spelstyrka mellan dessa. Räcker så.

Pospisil vs Cilic 6,15. Spel Pospisil 6,15

Såklart en superchansning detta. Cilic har hamnat på en fantastisk del av lottningen och kan mycket väl gå riktigt långt. Han kan också mycket väl bli tagen av stundens allvar och ryka tidigt, likt han gjorde förra året här. Pospisil har tagit sig in i turren via kval och har flera matcher i benen vilket såklart är en fördel. Han har en spelstil med sin fina serve och volley som man får bra betalt på här i Melbourne. Inget bankspel direkt, men kul skrällchans.

Millman vs Coric 2.20. John Millman 2.20

Coric som alltid övervärderad. Millman på hemmaplan, sett bra ut i inledningen av säsongen.

 

Avslutningvis hittar jag rätt så fina outright odds på Betfair.com på spelare som säkerligen inte lär vinna, men som kan gå djupt och som vi då kan få ett riktigt bra oddssänkningar på och därmed casha ut en fin slant.

Wawrinka till 65, låt säga att hans fysiska skick håller och han göra några bra presationer i dem första rundorna. Då kommer det där oddset STÖRTDYKA.
Tsonga 150 – Möter Kyrgios i en tredjerunda. Där lär han ryka. Skulle Nick få ett mentalt utbrott som han inte helt otänkbart kan få, ja då öppnas dörrarna upp för den gode Jo. För några år sedan en spelare som alltid gick långt i Grand Slam. Tappat mycket sista tiden men en högstanivå som garanterat håller för att nå en kvart och semi i dem stora eventen fortfarande.

Pouille 200 – Ofattbart odds. Hamnat på en svag lottningshalva och kan mycket väl sicksacka sig fram till en kvartsfinal. Väl där är det svåraste namnet Dimitrov eller Kyrgios han kan få möta. Man kan definitivt på förhand ha svårare att nå en semi, det kan vi lugnt konstatera. 
Kyrgios 18,4 – 
Har varit inne på det tidigare. Han ger skenet av att vara laddad och taggad. Kommer in i turneringen med en titel i bagaget för någon vecka sedan.  Tror han blir att räkna med i år. Högstanivån, den är otäckt vass.
Djokovic 9,6 – Verkar harmonisk och redo. Det brukar ofta vara ganska dåliga tecken. För hans konkurrenter. Djokovic har aldrig under dem senaste 5-6 åren haft odds över 6 som slutvinnare i en Grand Slam. Hans nyliga skada till trots, han kan helt klart vara en man som aspirerar på titeln redan nu.
Sock 85 – Jätteenkel lottning. Avslutade hösten riktigt bra och var klart vass i Hopman Cup. Ingen vinnare men en spelare som kan ta sig förbi ett par rundor, helt klart. Har Kevin, Lucas Poille, Dimitrov och Kyrgios som seedade spelare emot sig till att knipa en semi. Inte direkt en omöjlighet.

Skapa konto på betfairs spelbörs för att hitta dessa odds. Ständigt öppen och levande marknad, därav finns cashout alltid tillgängligt. 

H2H – vem går längst?  10bet erbjuder ett spel jag lastar tungt på.

Sock vs Monfils. SPEL Sock 1,72.   Har oddssättarna totalt missat lottningen? Monfils har Djokovic i andrarundan. Stats Monfa vs Djoko emellan säger 17-0 till Djoko. Inte allt för mycket som talar för att Monfils tar sig djupt i denna turnering. Sock däremot har en mycket gynnsam lottning i Karlovic och Sugita i sina två första rundor. Jättejättekonstigt odds.

Nu ska det hämtas hem keramik.

//Monsieur