Två ytterligare spel hittat till omgång 1
15 januari, 2018
SSL – Innebandy Omgång 25
16 januari, 2018

Omgång 2 – Australien Open

Omgång 1 är precis bokfört. Fina plusresultat såhär långt.

Nu inför runda 2 har vi dessutom lite mer på kött på benen vad gäller spelarnas fysiska status och form. Hittar ett par riktigt bra spelvärden inför onsdag och torsdagens matcher nere i Melbourne. Högsta oddsen under Grand-slamveckorna hittas allt som oftast hos Coolbet.

John Millman vs Dzhumur. SPEL Millman 1,65 

Spela denna i samma stund som ni läser dessa rader. Oddset sjunker och sjunker och lär kunna vara nere på 1,50 när gossarna börjar serva imorgon. Inför Millmans förstarunda mot Coric hittade vi ett väldigt felsatt högt odds på den gode australienaren, och mycket riktigt hämtade vi hem en seger i den matchen utan några som helst bekymmer. 3-0. Inför denna match står oddset mycket lägre, men värdet kvarstår. Varför? Jo, Dzhumur är en ännu sämre spelare än vad Coric är. Ungefär samma spelstil som Coric, fast sämre. En spelstil som passar väldigt väldigt dåligt just här nere i Melbourne då banorna är (som vi tidigare tjatat om och kommer fortsätta tjata om ) blixtsnabba i år. Millman däremot ser riktigt på hugget ut och trivs att spela på hemmaplan under dessa förutsättningar. Ska sägas att Dzhumur är en kämpe men här tror jag han får det riktigt tufft. Vi spelar Millman till 1,65. Allt över 1,55 känns spelvärt.

Daniil Medvedev vs Chung. SPEL Medvedev 2,60 

Vad håller ni på med, ni hutlöst korkade spelbolag? Börjar bli löjligt detta. Oddsättarna fortsätter att gång efter gång underskatta den otroligt formstarke ryssen. Han hade som vi väntade oss, full kontroll i dagens match mot Kokkinakis och fortsätter visa på en ruggig utveckling i sitt spel under vintern. Chung har absolut kvaliteér som kan störa Medvedevs rytm i spelet här men att oddsdifferensen är såhär stor och favoritskapet såpass stort hos Chung, nejnejnej (tabortden), det är inte korrekt någonstans. Kraftigt spelvärde på ryssen.

Gilles Simon vs Carreno Busta. Spel Simon 1,80 

Gillar det jag ser hos Simon hittils i år. Ser motiverad och fullt påkopplad medan Carreno Busta fullkomligt kollapsat sen hans obegripliga framfart i US-open i höstas. Ska föras till protokollet att jag med sällskap råkade hamna på samma bar som spanjoren efter han åkt ut ur den turneringen i semin, och vet ärligt inte om jag någonsin skådat en mer berusad man i hela mitt liv. Av spelet att dömma efter US-open verkar bakfyllan från den snefyllan fortfarande sitta i hos honom. 1,80 på Simon som kommer in i andrarundan med en 3-0 seger i bagaget och innan dess en ATP-titel i en av införturneringarna till denna Grand Slam är klart intressant. Ska dessutom sägas att Simon ofta trivs här i Australien medan Carreno Busta väldigt sällan gör någonting annat än att boka flygbiljett hem efter första rundorna.

Dolgopolov vs Ebden. SPEL Dolgopolov 1,51

Skiljer jättemycket i spelstyrka mellan dem här två. Finns en enda faktor som skulle kunna ställa till det för oss här och det är om Dolgo får något slags mentalt frispel. Hittills i år har han visat en harmonisk approach och spelet ser som ofta väldigt bra ut. Nej, 1,51 på ukrainaren här är alldeles för högt. Ska sägas att anledningen till att oddsen ändå är såpass jämna som dem är för att Ebden spelar på hemmaplan och kommer från en fin vinst mot Isner, men där ska det poängteras att Isner är långt ifrån sitt vanliga jag och här blir det en helt annan typ av matchbild. Som sagt, Dolgopolov vinner detta, kan inte tänka mig något annat.

Wawrinka vs Sandgren. Spel Wawrinka 1.33 

Väldigt sällan jag rekommenderar spel till såhär låga odds. Men, ibland är det såpass värt att man blir tvungen att bortse från sina principer och istället klassa detta som ett rent bank/ränte-spel. Wawrinka vs Sandgren under vanliga förutsättningar får vi som högst 1,12 på Wawrinka. Nu spelar såklart skadefaktorn in i denna oddssättning men av det vi fick se från Wawrinka idag i hans comeback vittnade om att han är i klart dugligt fysiskt skick och ser väldigt taggad ut. Klart bättre form än vad vi kunde ana hos Stan som bara för några dagar sen var osäker till spel. Ser verkligen inte att Wawrinka kämpat sig till att få göra comeback i hans favoritslam för att sedan ryka mot en spelare som Sandgren. Det ska inte hända.

Nishokia vs Seppi. Spel Nishokia 2,39 

Innan japanen åkte på sin långtidskada för drygt ett år sen var han riktigt på väg att slå sig in bland top 20. Nu har han kämpat med rehab under en lång tid men har sedan sin comeback visat att han inte tappat allt för mycket av den formen han hade innan skadan. Spelar blixtsnabbt och är dessutom blixtsnabb i sitt försvar. Även om Seppi är en mer rutinerad spelare ser jag inte riktigt att oddsen ska vara såhär åtskilda. Nishokia slog den seedade Kolschreiber i förstarundan och Seppi har inte en allt för olik spelstil, borde passa japanen rätt bra detta. 2,39 känns högt och vi placerar en slant.

 

Avslutningsvis:

Hittar specialspel på 10bet att Zverev ska åka ut i fjärderundan till 2,50. Har hyfsat lätt väg till att nå en åttondel men väl där väntar mest troligt Djokovic . Djokovic gjorde comeback idag och såg otäckt bra ut för att vara sin första match på ett halvår. Att då sitta med 2,50 på djokovic i en eventuell match mot Zverev lär man vara ganska ensam om. Flera liknande specialspel och h2h finns att hitta på 10bet.com. 

//Monsieur