Handbollsfeber
17 januari, 2018
Therese Johaug och det svenska drevet
19 januari, 2018

Melbourne, Aus open runda 3

Rublev vs Dimitrov. SPEL Rublev +5.5 1.83 

Ett inbördes möte dessa två emellan. US Open för mindre än ett halvår sedan. Slutade 3-0 till Rublevs favör. Ska sägas att Rublev vid tillfället fortfarande var högst oetablerad medan Dimman klev in i den turneringen som en av storfavoriterna. Sedan dess har de hänt mycket och Rublev utvecklas ytterligare medan Dimitrov sett väldigt knackig ut i år. Dimitrov gick vidare från förra rundan med minsta möjlig marginal och såg riktigt jävla svajjig ut, särskilt backhanden. Nu möter han en offensiv Rublev som gillar det snabba underlag i dessa snabba förhållanden som råder, och mycket talar för att Dimitrov får sig en tuff match här. Hittils har Dimitrov varit väldigt passiv och defensiv och det kommer inte funka här. Även om det luktar lite skrälläge har jag ändå för stor respekt för bulgarens grundstyrka att jag väljer att fega här med att spela Rublev +5.5 game till 1.83 på Coolbet. Sett till förutsättningarna känns det klart spelvärt.

Bättre på tennis än vad han är vacker kan vi nog våga påstå

 

Seppi – Karlovic. Spel Karlovic +1.5 set 1.81
Extremt varmt i Melbourne idag, något undertecknad kan intyga. Karlovics fina servande hittils i turren + hans fördelaktiga förmåga att i denna hetta få enkla och snabba poäng på sin serve till skillnad från Seppi kommer vara honom rejält till gagn tror jag. Jag blir inte förvånad om han vinner denna match och till 2.50 doftar det värde,  men väljer spela Karlovic att vinna minst 2 set till 1.81. Det ska han klara av.

Inte jättekort den gode Karlovic

Schwartsman vs Dolgopolov. SPEL Dolgo 1.78 
Den här matchupen passar Dolgopolov extremt bra och raka motsatsen för Schwartzman. Dolgopolovs tempo och variation lär störa Schwartsmans rytm alldeles för mycket. Dolgopolov har dessutom sett riktigt bra ut hittils medan Schwartzman inte alls imponerat på samma sätt som fjolåret. Detta är ett lite väl högt odds för att låta bli.
//Monsiuer