Therese Johaug och det svenska drevet
19 januari, 2018
Lördagsfotboll i England & Spanien
20 januari, 2018

Lördagens Grand Slam – Monsieur

2/3 spel inne igår. Sålänge vi fortsätter nå plusresultat är vi nöjda men idag siktar vi på fullpot. Det börjar dra ihop sig en aning och snart är vi i 8-del och vi börjar nu få en ordentlig överblick i vad vi har att se fram emot kommande vecka när spektaklet ska avgöras. Och det ska sägas att det börjar kittla något oerhört. Om ett par dagar tyder väldigt mycket att vi kan få semifinaler i form av Federer vs Djokovic och Nadal vs Kyrgios. Ja herrejösses, må vi få uppleva det.

Ett par rundor kvar tills vi är där ska sägas, och ett par hinder i form av spelare som mer än gärna sätter stopp för dem drömuppsättningarna. Thiem, Dimitrov, Zverev, Berdych Cilic för att nämna dem mer etablerade utmanarna.

Innan vi går in på dagens speltips ska vi bara konstatera att temperaturen såhär på lördagsmorgonen här i Melbourne ligger runt 20-25, alltså klart mer behagligt och mänskligt än de hutlösa gradantalet vi uppnådde igår och i torsdags. Det uppskattas nog mer än väl av spelarna och idag kan vi ej addera in väderfaktorn i speltipsen.

Thiem vs Mannarino. Spel Thiem -1,5 set 1,65

Thiem en mycket bättre spelare än Mannarino. Vad Thiem har svårt för är när han får lite tid på sig och tempot skruvas upp. Så kommer det inte riktigt bli här kan jag lova. Mannarino har ett så vekt och löst tillslag på bollen att jag ibland undrar om han utför något slags livslångt prank på hela tennistouren. Mannarino är en smart spelare ska dock sägas och tar sig ofta långt i turneringar tack vare hans förmåga att förstöra rytmen för sina motståndare. Det brukar dock inte vara något Thiem har särskilt svårt att hantera. Sex matcher har dem möts dessa, samtliga har Thiem kammat hem, dessutom har Thiem inte ens tappat set i dem senaste fyra. Thiem att vinna med minst 2 sets marginal till 1,65 är klart spelvärt.

Del Potro vs Berdych . SPEL Del Potro 1,78

Vilken jävla match! Två tungviktare som möts i ett förhållandevis tidigt skede på turneringen. Berdych har sett bättre ut än på länge hittills medan Del Potro inte behövt anstränga sig allt för mycket. Jag läser de som vill påstå att Del Potro fick problem med sitt knä i förra rundan, det vill jag klargöra är fullständigt trams. Värmen gav Del Potro kramp, det var det han behandlades för. Inget annat. Kommer se Del Potro träna inom någon timme för att få det verifierat att han är 100% fit, men alla seriösa rapporter meddelar det. Även om det är två någorlunda jämnbördiga spelare detta har Del Potro en mycket större höjd, och är i grunden en bättre spelare. När vi nu får 1,78 på Del Potro-vinst är det ett par snäpp för högt för att avvakta med spel. För den som är intresserad av att bara se kvalitativ tennis utan något spel placerat är det denna match ni ska rikta blickarna emot, kommer bli riktigt fina dueller.

Federer vs Gasqeut. SPEL Federer -2,5 set. 1,71 

Brukar oftast inte röra setspel som kräver att någon ska vinna i raka men här är det lite för bra för att låta bli. Jag har hela morgonen här i Australien försökt komma på någon etablerad toppspelare som Federer haft lättare emot genom åren än just Gasquet, och jag kommer fram till att det inte finns någon. Gasqeuts spelar jävligt underhållande tennis med sin extremt tjusiga enhandsbackhand, men nej, han har ingenting att sätta emot Federer. Han har heller aldrig någonsin haft det. När man går igenom statsistik ska man inte gå allt för långt bak i tiden då allting förändras och utvecklas så låt oss dra strecket vid 2011. Sedan 2011 har man spelat 9 matcher. Inte ett enda set har fransosen lyckats plocka av Federer i dessa. Federer kommer vinna detta i tre raka, så är det bara. 1,71 jättebra odds.

Efter denna runda är vi inne i åttondelsfinaler och då tendererar det ofta att bli svårare att hitta spelvärden i matcherna. Däremot ska vi göra en rejäl genomgång av vem vi placerar våra slantar på att kamma hem hela jävla titeln, även om jag redan har mina två starka favoriter. Låt oss återkomma till det.

Ska också sägas att inne på Rod Laver Arena, innan Federer och Gasquet ska ut och härja, möts Maria Sharapova mot Angelina Kerber. Kollar väldigt sällan och har för dålig koll på WTA-touren för att utge några spelanalyser, men för den tennisintresserade bör man nog faktiskt hålla ett öga på just den matchen. Kan bli något utöver det vanliga.

 

Oddsen hittas på Coolbet.  

Klicka på bilden för att ta dig direkt till coolbets hemsida. Ta del av deras grymma 100% bonus upp till 1000kr!

//Monsiuer