Tack Roger!
27 januari, 2018
NHL – ALL STAR WEEKEND!
27 januari, 2018

Helgens La liga & Seria A – Monsieur

Lördag kl 16.15 Valencia vs Real Madrid. SPEL Real Madrid – 1,70

Många rycker säkert på ögonbrynen nu, säkert ett par gånger om. Madrid är inne i en rejäl formsvacka och den tidigare så sanslöst hyllade Zizou börjar eventuellt snart bli ett minne blott på tränarbänken. Han har själv uttryckt det som att dubbelmötet mot PSG i februari blir helt avgörande för hans framtid. Får han ens sitta kvar så länge? Ja, det är jag rätt övertygad om. Jag tror dessutom till skillnad från många andra att Real blir livsfarliga i årets CL. Vi har sett många prov genom åren på lag som ”checkar ut” från ligaspelet tenderar att lägga all kraft och fokus på europaspelet och nå framgång genom det. Ancelottis Milan, Di Matteos Chelsea, Benitez Liverpool för att nämna några exempel.

Real Madrid kommer till denna match efter cupfiaskot mot Leganes och har fått sig oändligt med spikkängor uppkörda på mindre trevliga ställen i spansk media senaste dagarna. Borde man inte lessna på kritiken nu och ta sig i kragen? Jag tror verkligen det. Med Sergio Ramos tillbaka i centrallinjen bör det bli bättre ordning och man ska komma ihåg att man i sin senaste ligamatch ändå slaktade Deportivo med 7-1 där bland annat Bale gjorde en fullständigt fenomenal insats. Med revanschlusta sen cupdebacklet, kniven mot strupen för både Zidane och laget att börja vinna för att hålla sig kvar uppe bland CL-platserna och en Sergio Ramos tillbaka i laget tror jag verkligen att man kommer vara ruggigt motiverade till denna tillställning på den bedrövligt mysiga arenan Mestalla.

Valenica då? Inte alls samma frenesi och frejdighet i deras spel på senaste tiden som i början på säsongen. Lägg därtill att den viktige Murillo saknas pga skada, och Gabriel och Vezo är avstängda. Väldigt tunga tapp om man ska möta dem vitklädda gossarna från huvudstaden.

Avslutningsvis ska det klargöras att Real Madrids truppsituation är helt fri från skador och avstängningar. Real Madrid vinner detta. Spela marknadshögsta 1,70 på Coolbet.

Söndag kl 15 Napoli vs Bologna. Spel Asian över 3,0 – 1,83 

Överspel på Napoli brukar inte vara särskilt svåra att hämta hem bortsett från förra veckans plump mot Atalanta. Plump för vår del, inte Napoli ska sägas. Man kommer till denna match med rejält vind i seglet och toppar Seria A och allt är en gyllene frid och fröjd nere i Neapel. Komplett matchtrupp är släppt och hemma i Neapel kör man alltid gasen i botten från minut ett.

Motståndet står Bologna för. Bologna spelar ett av ligans mest offensiva spel med ett väldigt namnkunnigt lag att ställa ut på banan, särskilt dem offensiva pjäserna. Hur brukar matchbilderna se ut när Bologna spelar? Jo, väldigt öppna tillställningar. Tittar vi på Bolognas 10 senaste matcher har 9 av dessa slutat i 3 mål eller fler. Ganska ovanligt för att vara Seria A.

Ställer man då alla dessa faktorer mot varandra går det inte att komma fram till en annan analys än att detta blir ett rejält chansrikt spektakel. Coolbet ger 1,83 på Över 3,0 det hugger vi som hyenor på.

 

Söndag kl 15 Torino vs Benevento. SPEL Torino asian -1 – 1,71 

Benevento ligger toksist i Seria A och kommer sluta denna säsong som en av historiens sämsta nykomlingar. Dem är helt enkelt alldeles för dåliga för den italienska högstaligan, trots deras två fruktansvärt oväntade segrar mot Chievo och Samp för någon månad sen.

Torino gjorde för ett par veckor sedan klart med Walter Mazzari och har sedan det avtalet trädde i kraft börjat hitta formen och spelsättet på ett lysnade sätt. Är svag för den gode Mazzari, och hoppas innerligt att han får Torino på spåren igen och återupprättar hans egna status sen fiaskot i England.

Torinos trupp och anfallsbesättning går det inte verkligen inte att klaga på. Belottis medverkan till denna match är osäker men när Mister Mazzarri kan lösa det problemet med att ställa ut Niang, Falque och Lljajic på banan gör det mig vansinnigt lugn med att Torino kommer vinna denna match, med eller utan Belotti.

Det skiljer helt enkelt alldeles för mycket i kvalité dessa lag emellan. Torino Asian-1 till 1,71 på Coolbet. Klart spelvärde. 

 

Söndag kl 18.30 Sevilla vs Getafe. Spel Sevilla asian -1 – 1,92 

Efter Montellas skakiga start i derbyt mot Betis har det nu börjat se riktigt jävla bra ut på sistone med bland annat två segrar mot blytunga Atletico de Madrid på mindre än två veckor. Truppen som sådan hävdar jag bestämt är den bästa trupp Sevilla någonsin haft, klart vassare än den man hade när man plockade hem två raka Europa League-titlar.

Getafe med fyra raka bortatorskar kommer få det både svettigt och blodigt i detta möte. Var tidigt inne på att spela Sevilla -1,5 i detta möte för att trissa upp oddspriset men nöjer mig med den fega varianten där vi får tillbaka pengarna om Sevilla mot förmodan endast lyckas vinna med ett mål.

 

// Monsieur