Full veckoomgång i Premier League – Monsiuer
30 januari, 2018
En av världens bästa tackar för sig.
1 februari, 2018

Plötslig längtan efter curling

Det är sannerligen inte varje dag man har en dubbel OS-guldmedaljör över på en kaffe… Det skedde idag.

Och hon drack inte ens kaffe. Hon tog ett glas vatten och satte sig vid pod-micken och bara var… hur trevlig som helst.

Låt oss vara ärliga och slå fast en sak med en gång. Jag kan ingenting om curling. För mig är det en märklig idrott där en fokuserad kvinna eller man skickar iväg en sten medan hon skäller på sina lagkamrater att sopa mer eller mindre framför stenen hon just dragit iväg… 

Sedan knuffas stenarna in eller ut ur vad som uppenbarligen kallas ”bo”…

Men till skillnad från förr, när jag enbart var en surmulen och ärligt talat rätt enkelspårig fotbolls-kille har jag med mitt nya samarbete med oddsbaren.com äntligen vågat öppna både ögon och hjärta för nya sporter. Jag är en lärling satt i arbete helt enkelt.

Anette Norberg har vunnit två OS-guld, två VM-guld och 7 EM-guld…

Dessutom är de där OS-gulden hon tog på raken. Vilket ingen annan lyckats med. 

Det andra OS-guldet vann hon (ihop med sitt lag givetvis) mot curlingsportens största nation, Kanada, i Kanada, 2010 i Vancouver. 

Det blir inte större.

Norberg gästar nästa veckas Birros Sportpodcast och det tar exakt tre minuter in i samtalet innan hon har min totala uppmärksamhet. Hon är briljant på att förklara sportens alla förtjänster och hon knäcker hur busenkelt som helst alla trötta fördomar som stiger upp. Dessutom är hon befriande öppenhjärtig, fullständigt chosefri, och med en befriande lätthet ser hon tillbaks på sin idrottsbana och framåt mot resten av livet. 

Jag har gjort och givit många intervjuer, både blivit utfrågat och frågat ut. Det här samtalet blev ett av de bästa.

Jag är ganska svårflörtad och frälst blir man bara en gång (och man får vara lycklig att den gången ägde rum på Studio Olimpico under Roma, Roma) men Norberg får mig verkligen att längta efter curling i det stundande OS.

Hon har väldigt mycket intressant att säga om sportens framtid. Missa inte avsnittet med Anette Norberg i Birros Sportpodcast. 

Det publiceras måndag 5 februari.