OS i hockey utan NHL-spelare
7 februari, 2018
Sopa rent framför egen dörr först – Marcus Birro
7 februari, 2018

ATP 250 Onsdag – Monsieur

Efter drygt en vecka sedan årets första Grand Slam avslutades går vi nu in i en tennismånad med mindre turneringar av klart mindre dignitet. Flera av storspelarna vilar hela februari för att komma fräscha till Indian Wells och Miami i början på mars medans andra försöker hitta formen i någon av turneringarna som går av stapeln.

Vi är fortfarande väldigt tidigt på säsongen och flertalet av spelarna på touren har endast spelat enstaka matcher. Felsatta odds brukar därför förekomma mer än ofta i detta skede av säsongen. Hittar tre spel jag finner stort värde på såhär under onsdagsmorgonen.

ATP Montpeiller  

Sugita vs John Millman. Spel Sugita 2,65

Hur i hela och halva och ja, egentligen samtliga fridar som någonsin existerat har oddssättarna tänkt här?

Millman är knappt en spelare för top 100 medan Sugita aspirerar på top 20 inom snar framtid. Millman tog inte plats i Australiens davis-cup trupp och har således inte spelat sen han rök i AO för flertalet veckor sedan medan Sugita kommer från två riktigt bra insatser mot både Seppi och Fognini häromdagen.

Måhända att man lägger in dem långa 5-setarna som Sugita nyligen spelat i beräkningen av denna oddssättning, men japanen är inte direkt i dåligt fysiskt skick. Extremt vältränad som sällan visar tecken på trötthet. Finns heller inga indikationer att det ska vara någon skada som kan sätta käppar i hjulet.

Tror Sugitas höga tempo och offensiv kommer vara alldeles för svårt för Millman att matcha inne i denna franska inomhushall. MAXSPEL till hutlöst höga oddset 2,65. 

 

Andrev Rublev vs Jeremy Chardy. Spel Rublev 1,50 

Skiljer gigantiskt mycket i kvalité mellan dessa två. Såg inte Chardys match igår men av det jag läst och hört mig till var det ingen vidare prestation från Chardys sida. Enda anledningen till att detta odds inte står under 1,35 är hemmaplansfaktorn. Chardy spelar i frankrike men näe, Chardy är varken särskilt populär och stämningen inne i Montpeiller-hallen är inte något som brukar ha allt för stor inverkan på spelet direkt. 1,50 är alldeles för högt. Punkt slut.

Nicolas Mahut vs Dustin Brown. SPEL Mahut 1,71  

Mahut har inget vidare 2017 bakom sig. Ordentligt ras på singelrankingen och har inte börjat 2018 särskilt imponerande för den delen heller. Så varför står det då att vi ska spela Mahut till 1,71 gånger degen?

Jo, motståndet heter Dustin Brown. Även om jag och extremt många andra tennisanhängare nästintill älskar Dustin Brown går det inte komma ifrån att han är en helt ofantligt usel tennisspelare. Eller usel är fel uttryckt, helt ofantligt oseriös tennispelare är en mer precis beskrivning. Hade Dustrin Brown haft en aning seriösare attityd hade han faktiskt defintivt kunnat vara top 50. Fin serve och en helt magisk bollbegåvning.

Men, han brukar inte vara särskilt intresserad av att omsätta hans talang till resultat eller prestationer. Mahut tar sin tennis på kraftigt mycket större allvar och är nog mån om att börja samla på sig rankingpoäng vid varje tillfälle som dyker upp. Bra serve och kanske världens främsta volley har han den gode fransosen, och i dessa förhållanden som råder inomhus ska han få bra betalt på det mot en spelare som Brown. 1,71 går inte att blunda för. Mahut spelas.  

Som lite onsdagsunderhållning rekommenderar jag precis samtliga, även ni som obegripligt nog inte gillar tennis, att gå in och kika på detta klipp nedan. Underhållning kan han, den gode Brown. Och detta är underhållning av fullkomligt världsklass.

https://www.youtube.com/watch?v=7GEJaPtluXo

 

Avslutningsvis skulle jag vilja flagga för att eventuellt placera slantar på Kukushkin mot Bagdahtis till dryga 2,70. Den matchen går av stapeln nere i Bulgarien, ATP Sofia.  Baggen har som vanligt på tok för stort favoritskap. Han är lite av tennisens Hammarby. Omtyckt av många och därför också spelad av många. Är man dock lite pragmatiskt lagd inser man trots allt att det var väldigt länge sen Bahgdatis var en bra tennisspelare. Nu är han nog desto bättre på att förtära mat av den något onyttigare sorten, för Satan så otränad han ser ut. Dock ingen riktigt spelrekommendation detta, avvaktar nog tills LIVE då man sett några gem. Kukushkin är ju trots allt ingen spelare att lita på allt för ofta.

 

//Monsieur’

 

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!