Swansea – Burnley
8 februari, 2018
ATP 250 Fredag – Monsieur
9 februari, 2018

ATP Torsdag – Monsieur

Rejäl stolpe in på Mahut igår men desto mer stolpe ut på Sugita. Rublev löste sitt jobb med 6-1, 6-2 så där var vi aldrig ens hotade.

Idag torsdag finner jag fyra matcher som känns mysiga.

 

ATP 250 Sofia

Denis Istomin vs Viktor Trociki. SPEL Istomin 2,40 

Här är jag inte riktigt överens med oddssättningen. Tycker det här känns som en öppen historia med snudd på favör till Istomin. Med andra ord, fint värde på Istomin sålänge oddset håller sig över 2,25 hävdar jag.

Motivering; Troicki blir bara sämre och sämre. Otroligt klen spelare som dessutom på senaste får mer och mer problem med sin defensiv och längden på sina slag. Har man då ingen offensiv att kompensera det med blir man då ganska givet ett ganska lätt byte för kompetenta tennisspelare. Nu kan man diskutera huruvida Istomin ska betraktas som en kompetent spelare men jo, jag tycker ändå han har ganska fina egenskaper. Bra serve som han får relativt bra betalt på inomhus, och en bra dag väldigt bra grundslag från baslinjen. Jag tror verkligen att om ”Isterbandet” kommer upp i normal nivå och vågar trycka på med sina grundslag bör han vinna detta. 55/45 till Istomins favör skulle jag bedömma detta som, när vi då får 2,40 är det ett sanslöst övervärde.

 

Martin Klizan vs Stan Wawrinka. SPEL Wawrinka 1,58 

Blir man inte lite smått tårögd varje gång man noterar att den gode Stanimal är på väg tillbaka in i hetluften. Har avsagt mig från precis alla förpliktelser denna torsdagskväll för att fullt fokusera på Stanimals comeback. Även om han gjorde sin riktiga comeback för några veckor sedan i Melbourne syntes det så otroligt tydligt att han fortfarande var långt ifrån redo. Nu har han fått sig ytterligare ett par veckors träning under bältet och säger i media att han känner sig mycket bättre för varje dag som går.

Man ska alltid vara försiktigt med spel på Wawrinka, oskadad eller inte. Särskillt i sådana här mindre tuneringar. Motivationen brukar sällan vara på topp och man kan ofta se han göra ena bottennappet efter det andra. Av det man läser sig till och hör får jag inför den här turneringen ändå en annan känsla.

I och med Wawrinkas långa skadeuppehåll lär han nog vara jävligt mån om att faktiskt få så mycket matcher som möjligt nu här i början. Och det får man i tennis som bekant bara genom att vinna matcher. Jag tror därför motivationen kommer vara på topp och Klizan är en spelare som Wawrinka respekterar, och därför lär även fokus vara med från start.

För er mindre pålästa på Klizan kan man kort sammanfatta han som en mycket sevärd pjäs. Fin och tung vänsterslägga som på en bra dag kan slå igenom dem allra flesta. Finns verkligen alla förutsättningar för att matcher dem här två emellan blir mycket tjusiga.  Minns deras möte från Melbourne förra året som gick till en rafflande 5-setare där Stanimal avgjorde spektaklet med sin patenterade enhandsbackhand med ett ”coooomeoooooooooon” som efterföljande segervrål. Magi.

Det här kanske blev mer utav en kärleksförklaring än en seriös spelanalys men om vi avslutningsvis ska paketera ihop det här till en motivering i varför jag ändå finner värde på Wawrinka är det egentligen en faktor som sticker ut så mycket mer än de andra. Spelstyrkan. Wawrinka är en av världens bästa spelare. En bra dag kanske den allra bästa. En halvbra dag fortfarande top 10-20. Klizan har aldrig ens varit nära dem rankingplatserna. I normala fall, utan Wawrinkas skadeuppehåll hade vi fått under 1,20 på seger. När vi nu får 1,58 så måste det placeras en och annan slant. Både med hjärtat och hjärnan denna gång. Det är han värd, den fruktansvärt mysige Stan The Man.

 

 

ATP 250 Montpeiller

Damir Dzhumur vs Ruben Bemelmans. SPEL Dzhumur 1,63 

Vi minns väl i höstas när den tidigare så uddlösa spelaren Dzhumur började plocka en hel drös med rankingpoäng när inomhussäsongen drog igång. Han vann till och med nån titel i Ryssland vill jag minnas. Hur som helst, Dzhumur är numera rankad 30 och lär åtminstone stanna på top 50 under året medan dagens motståndare knappt har spelstyrka nog att ens ta sig in på top 100.

Den här turneringen spelas som bekant inomhus vilket gynnar oss och även om Dzhumur (vilket makalöst märkligt och svårstavat namn) inte spelat sen uttåget i Australian Open mot Nadal så tror jag han kommer gå in och städa av den här matchen. Man måste utgå från att klasskillnaden är såpass stor att detta blir en komfortabel seger för Dzhumurrururur.

 

ATP 250 Quito 

Paolo Lorenzi vs Carballes Baena. SPEL Lorenzi 1,68 

Ska villigt ersänna att jag inte har sådär vrålkoll på Carballes Baena. Han håller till på Challengertouren i vanliga fall och gör det utan att överhuvudtaget sticka ut med några fina resultat. Lorenzi däremot är en spelare som i över 10 år stadigt huserat top 100 och även om han närmar sig karriärens slut så är han fortfarande en spelare som vinner matcher som dessa, och tar sig rätt långt i turneringar som dessa.

Man ska ha i åtanke att den här turneringen i Ecuador skiljer sig satans mycket mot vanliga turneringar. Man spelar cirka 3000 m över havet och luften är därför tunnare än Arsene Wengers rynkor. Det krävs en enormt fysisk kapacitet för att orka spela under dem där förutsättningarna och är det något den gode Lorenzi besitter är det fanimej en fysik av guds nåde. Somliga hävdar att han är bäst tränad på hela touren. Det kanske inte riktigt stämmer överens med verkligheten men vältränad, det är han sannerligen.

Om man slutar prata fysik och kondition och istället pratar tenniskunnande skiljer det såklart ännu mer. ATP top 50 spelare vs medioker Challengerspelare. Underlaget ska heller inte vara till någon nackdel för oss här då Lorenzi trivs som allra bäst på just grus. Att vi får 1,68 är högt. Jättehögt.

 

/Monsieur

 

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!