ATP Torsdag – Monsieur
8 februari, 2018
Stryktipset vecka 6
9 februari, 2018

ATP 250 Fredag – Monsieur

2/4 igår, alldeles för dåligt. Medan Lorenzi inte riktigt kom upp i nivå var det rena rånet att vi inte fick med oss Istomin till 2,45 gånger degen. Tre matcher idag och nu går vi för full pot till väldigt fina odds.

 

ATP 250 SOFIA

Stan Wawrinka vs Victor Trociki. SPEL Wawrinika 1,58 

Såg båda ovannämnda spelares matcher igår med fullt fokus. Wawrinka såg småtrög ut i spelet men kom igång lagom till  att det skulle avgöras. Servade väldigt bra ska sägas. Troicki däremot,  han borde ha förlorat igår. Såg inte alls bra ut överhuvudtaget och Istomin hade full kontroll på serben men som det ibland blir i tennis, det handlar inte alltid om att spela bäst eller vinna flest poäng, det handlar snarare ofta om att vinna dem viktiga poängen. Det gjorde han sannerligen den osympatiske serben. Matchbilden idag lär utforma sig som så att Wawrinka kommer att styra och ställa medan Victor kommer försöka försvara sig till Wawrinka lessnar och missar.

Wawrinka är på tok för stark i sina grundslag och för skicklig på att vinkla ut Troicki att detta mycket väl kan bli en promenad i parken för Stan. Nio matcher har dem möts varav åtta segrar för Wawrinka. Vi kan alltså även läsa in i statistiken att Troicki har en aningen svårt för Wawrinka.  Trots att det finns mycket kvar att jobba på innan Wawrinka är tillbaka i gammalt gott slag är detta motstånd för simpelt för att han ska kunna förlora.

Avslutningsvis, motivationen, fokuset och taggningen, den var det VERKLIGEN inte något fel på hos ”Stan the man”. Röt, skrek, vrålade, fistbumpade, ja egentligen allt möjligt man kan hinna med under en tresetare fick vi se från Wawrinka. Var nästan så man trodde att vi var nere på Philipe Chatrier-stadion och bevittnade en semifinal i Rolland Garros. Och det, mina vänner och ovänner, är inte vanligt att se från Wawrinka i såhär pass små turneringar. Men kul, jävligt kul! Stan vinner detta till 1,58.

 

Kovalik vs Bahgdatis. SPEL Kovalik 3,0 

Visst är Bahgdatis favorit, men såhär stor favorit?  Nej, det köper jag inte alls. Kovalik ska man börja ta på allvar och är bättre än vad folk tror. Baggen däremot, han är ju som vi var inne på tidigare i veckan alltid alldeles på tok för överskattad i oddsen. Lägg därtill att Kovalik efter sin fina seger mot Lacko fått vila 48 timmar medan Baggen spelade en tresetare för mindre än 20 timmar sedan. Just när det gäller Baghdatis blir det tuffa matchandet alltid en faktor då hans fysik inte riktigt faller inom ramen för vad man borde kunna kräva av en elitidrottsman. Kovalik 3,0 är för högt. 

 

ATP 250 Montpeiller 

Andrei Rublev – Jo Willy Tsonga. SPEL Rublev 2.25 

Vår käre Andrei Rublev har blivit lite av en kassako såhär i inledningen på året. Vill minnas att vi rekat honom fem gånger hittils och samtliga har hittat hem som vinster till fina odds. Med andra ord är han fortfarande alltjämt på tok för underskattad hos spelbolagen vilket jag finner ytterst märkligt. Hans tyngd i slagen från både forehand och backhandsidan är redan nu extremt vassa vapen och när han väl får ordning på stabiliten är han utan tvekan en framtida potentiell GS-vinnare. Serven är redan nu riktigt vass men finns fortfarande såklart mycket att jobba på. Hans djupledsspel och nätspel är inte särskilt imponerande men det kommer, var så säkra.

I denna match ställs han mot Tsonga. Skiljer såklart ljusår i rutin dem här två men Tsonga såg  spelmässigt fanimej inte bra ut igår mot Mahut. Den så otroligt formsvage Mahut ska tilläggas. Avgjordes på tre tiebreak där Tsonga var riktigt illa ute. Om inte Tsonga steppar upp rejält kommer han få det ordentligt svettigt mot Rublevs tyngd. Känns som den här matchen är större för Rublev än vad den är för Tsonga dessutom, och när Tsonga inte alltid har fokuset på sin sida, då blir han ibland överkörd i sådana här drabbningar.

Låt säga att Tsonga skärper till sig och hittar sin normala nivå, ja då blir detta en riktigt sevärd match. Fortfarande, om så blir fallet, har Rublev alla egenskaper för att vinna denna match. 2,25 spelar jag på Rublevseger. Må segertåget rulla vidare för den inte allt för tjusige ryssen.

 

 

//Monsieur

Klicka på bilden för att ta dig direkt till coolbets hemsida. Ta del av deras grymma 100% bonus upp till 1000kr!