Ett hål i en mur går åt båda håll
9 februari, 2018
ATP 250 Lördag – Monsieur
10 februari, 2018

Helgfotboll i England och Italien – Monsieur

Nu börjar vi närma oss den perioden på året som är allra mest intressant på hela fotbollsåret. Ligorna lever fortfarande i högsta grad och europacupslutspelen drar igång nästa vecka. Innan det ska vi klara av helgens ligaomgångar och jag tycker mig hitta ett gäng riktigt bra spel.

England Premier League 

Lördag 13.30 Tottenham vs Arsenal – SPEL Arsenal drawnobet 2,68 

Londonderby. Inte på White Heart Lane utan numera som bekant på Wembley. Ett Wembley som Arsenal trivs på. Tottenham kommer till den här med ett väldigt tight matchschema både innan och efter denna match. På tisdag, bara tre dagar efter derbyt ska man spela säsongens viktigaste match borta i Turin mot Juventus i CL. Även om ligan och ett londonderby såklart är av stor vikt lär man helt klart ha tisdagens CL-fajt i tankarna redan inför matchen mot Arsenal.

Arsenal kommer till den här matchen med vind i seglet efter 5-1 segern senast mot Everton där nyförvärven Aubameyang och Mhiktariayn presenterade sig från sin allra bästa sida. Arsenal brukar allt som oftast få en jävla massa kritik för sin mentala svaghet i stora matcher, men är det något lag man trots allt fortfarande har ett psykologiskt övertag på är det Tottenham. Gunners kommer inte gå in i denna match och känna sig underlägsna, vad nu än oddsen vill säga.

Jag hävdar att Tottenham med sin hemmaplansfaktor som mest ska betraktas som knapp, knapp favorit till detta möte. Nu ser oddspriserna ut på ett vis som gör Arsenal till en riktig underdog och det är i min mening helt å helvete fel. Sett till förutsättningarna, form, truppläget och det tajta matchandet tycker jag det finns en hel del som talar för att Arsenal faktiskt ska kunna gå segrande här.

Kan nog bli ett makalöst spektakel det här med mycket målchanser så kl 13.30 imorgon hoppas jag att samtliga sitter bänkade. Att vi får Arsenal till 2,68 dnb (Vi får pengarna tillbaka ifall det slutar oavgjort) är ruggigt högt. 1,95 på dubbelchans (X2) är också jättevärde. 

Seria A 

Lördag kl 20.45 Napoli vs Lazio – SPEL över 2,5    1,62 

Juventus må vara Italiens segermaskin och är det lag som innehar den bästa truppen. Vilka spelar den bästa offensiva fotbollen då? I min värld går det att argumentera för att Napoli och Lazio håller en högre nivå en Juve på just den fronten. Hur som helst, två otroligt duktiga lag det här med extrem offensiv kompetens. Båda lagen har visserligen Europa Leauge på torsdag men det är inget dem här två lagen lär lägga allt för mycket krut på.

Trupplägena ser väldigt bra ut och det mesta tyder på att det kommer att hagla målchanser åt båda håll i detta möte. Över 2,5 är en ganska feg lina egentligen. Tycker det finns värde i över 3,5 men nja, vi safear denna gång. Över 2,5 kommer sitta utan ansträngning. 

 

Premier League

Söndag kl 15.15 Newcastle vs Man Utd – SPEL under 2,5   1,82 

Englands kanske två tråkigaste lag om man ser till spelsättet och den nuvarande offensiva formen. Sett otroligt sterilt ut från United egentligen sedan i oktober och Newcastle är ju bara ett enda stort mörker. Rafa Benitez vs Jose Mourinho vrålar ju inte chansrik anfallsfotboll direkt. Dem hyser väldigt stor respekt för varandra och tror, eller är rätt säker på att dem båda kommer prioritera försvarsspelet i den här matchen. Vill man se mål bör man nog snegla åt nått annat håll än norra England på söndagseftermiddagen. Under 2,5 till 1,82 på Coolbet. 

 

Söndag kl 17.30 Southampton vs Liverpool. SPEL Liverpool rak tvåa 1,87 

Southampton är ett lag vi tjänat mycket pengar på genom åren. Inte nödvändigtvis för att vi spelat på dem, utan snarare emot dem. Tycker sällan oddssättningen är korrekt när polkagrisgänget från syd ställs på planen. Liverpool såg bitvis fenomenala ut mot Tottenham senast och fick ett ordentligt snöpligt poängtapp i slutet av matchen. Man lär vara laddade till tusen inför den här matchen och det är en gigantisk differens i kvalitéskillnad mellan dem här två. Tror verkligen Liverpool kommer vinna den här matchen och när oddset ligger så högt som 1,87 måste det spelas med ganska hög insats.

 

Seria A 

Söndag kl 20.45 Roma vs Benevento. SPEL under 3,5 1,88 

Tror inte mina vedervärdiga ögon när jag ser oddssättningen på den där linan. Benevento är Serie A:s överlägset sämsta lag, ja kanske genom alla tider, och Romas senaste månader har inte direkt rosat marknaden. Lyssna och hör (läs). På Romas elva senaste matcher har man inte i EN ENDA MATCH lyckats med bedriften att göra fler än ett mål. Det är fruktansvärt häpnadsväckande då man ändå betraktar Roma som ett topplag. Usel form mot ett uselt gäng. Sånt brukar rendera i ganska målsnåla tillställningar. Lägg därtill att Roma saknar Pellegrini och Naingolan. Maxspel rekommenderas. 1,88 på coolbet under 3,5. 

 

Kan dyka upp några fler spel under dagen eller imorgon men såhär på fredagseftermiddagen är det dessa fem jag riktar mitt fokus och min plånbok på.

Trevlig helg!

/Monsieur

 

Klicka på bilden för att ta dig direkt till Coolbets sida och ta del av deras grymma 100% bonus upp till 1000kr