Världens bästa fotboll är tillbaka – Marcus Birro
13 februari, 2018
Dagen efter holmgången i Turin – Marcus Birro
14 februari, 2018

Juve vs Spurs. Juventus asian -0,25 1.95 – Monsieur

Äntligen är det dags. CL-slutspelet ligger precis runt hörnet och satan så intressant det ska bli. Nere i Basel ska schweizarna försöka sätta stopp för Peps segermaskin Man City men låt oss ana att de allra flesta fotbollsintresserade människors fokus ikväll kommer ligga på, eller i,  Turin och inget annat. Turin ja, spelplats för mötet Juventus vs Tottenham. Inte dumt.

Jag har senaste veckorna sneglat med två och ibland till och med tre ögon på den här drabbningen och ju närmre avspark vi kommit har det mer och mer känts som att vi kommer få en målsnål tillställning. Juventus innehar kanske världens mest organiserade defensiv vilket även statsen påvisar sådär alldeles vansinnigt tydligt. Ett enstaka insläppt mål på 16 matcher. Ofattbart. Han gör en hel del rätt den gode Max Allegri.

Tyvärr ligger i skrivande stund priserna på underlinan 2,5 på tok för lågt för att vi ska kunna hitta något värde i det. Ser att vissa sidor inte ger mer än 1,50 på under 2,5 mål och det är inget vi kan spela på till det där snåla priset. Ska ju verkligen föras till protokollet att även om Juventus, och i viss mån även Spurs, besitter en ytterst solid defensiv finns det trots allt också otroligt kompetenta offensiva besättningar i båda läger. Alltså, underspelet avstår vi.

Var ligger värdet då?

Jo, jag hävdar att vi under morgonkvisten fått ett plötsligt jättevärde på Juventusvinst. Men Dybalas frånvaro då tänker ni? Absolut, grym spelare som med stor sannolikhet skulle ingå i Juves lineup ikväll ifall han varit frisk men att han ska vara värd en oddshöjning på Juve på dryga 30-40 punkter, nej, det är knappt ens Leo Messi värd.

Juventus rak etta går nu, kl 17.40 tisdag, ett par timmar kvar till avspark, att hitta till 2,40.  Igår kväll stod det oddset i dryga 2,0. Extremt ovanligt att vi får sådär stora rörelser på oddsmarknaden i en såhär pass stor match i så sent skede. När vi då tar oss en titt på asianlinorna hittar jag Juventus -0,25 till 1,95 (halv insats tillbaka vid oavgjort) och då går det inte att blunda längre.

Såhär, jag har allra största respekt för Tottenham. Superkompetent lag med kanske världens skickligaste tränare, åtminstone en av dem. Han har förädlat Tottenham med relativt små resurser från att vara ett tafatt loosergäng med enstaka toppar till att nu etablera sig som en europeisk toppklubb. Men, ett stort men, nu är det Juventus på andra sidan. I Turin. Ett sanslöst formstarkt Juventus & ett otroligt erfaret Juventus i sådana här sammanhang dessutom.

Juventus vet hur viktigt det är med ett bra resultat i förstamötet och kommer ha sytt ihop en gedigen matchplan för att gå segrande ikväll. Tottenham kommer förvisso med vind i seglet efter derbysegern i helgen men har haft ett väldigt tufft matchschema sista tiden. Även om segern mot Arsenal var fin så vill jag påstå att det ändå inte sett allt för flytande ut i spelet hos Tottenham under den senaste månaden.  Rapporterna från England säger att Pochettino lär ställa Son åt sidan för en mer defensiv balans på laget och alltså splittra på kvartetten där framme som samtliga spelat från start senaste veckorna.

Jag tror att det kommer bli en tight match men när vi får 1,95 på juveseger med halv insats tillbaka vid oavgjort är det i min bok ett par punkter för högt. Juventus är extremt bra på att få resultat ur matcher som står och väger och även om jag tror att Tottenham kan stå emot bra tror jag Juventus ser till att åtminstone få med sig en uddamålsseger att ta med sig till London.

Hur som helst, ruggigt fin match lär det bli. En kokande arena med två av världens mest taktiskt flexibla och skickliga lag med två masterminds till managers. Nej, dra igång det här jävla kalaset nu!

SPEL: Juventus asian -0,25   1,95 

//Monsieur

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!