OS-hockeyn
14 februari, 2018
Skakigt United & en revanschsugen gammal dam – Monsieur
17 februari, 2018

Lördagstennis ATP – Monisuer

Dåså, då var det dags för tennis igen. Semifinaler i New Yorks nykomponerade 250-turre och sedan Rotterdams 500-poängs turnering som egentligen enbart har handlat om huruvida Roger Federer ska ta tillfället i akt att återta platsen som världsetta efter fem års väntan. Och det gjorde han, den uråldriga farbrorn.

I Rotterdam ska Federer nu ta sig an Seppi i semifinalen medan Dimitrov spelar mot Goffin. Oddsen känns korrekt satta här och därför inga speltips även om jag kanske tror att Goffin kan stöka till det för Dimitrov.

Vi tar oss till New York istället där jag tycker mig finna spelvärden i båda semifinalerna.

ATP New York: Sam Querrey vs Mannarino. SPEL Sam Querrey 1,69

Supersnabbt underlag på dem svarta banorna på Long Island är det. Inget snack om den saken.  Hemmamark för Querrey dessutom. Amerikanen har servebombat sig vidare dem två första rundorna och inte blivit bruten en enda gång medan Mannarino krånglat sig vidare med flyt och flax och inte alls sett särskilt formstark eller harmonisk ut. Lägger man därtill den grundliga kvalitétsdifferensen som råder mellan dessa herrar ser jag inte riktigt hur Querrey ska förlora den här matchen.  1.69 på Sam Querrey känns tryggt. 

ATP New York: Kevin Anderson vs Nishikori. SPEL Kevin Anderson 2.40

Jag har egentligen sedan ett par dagar tillbaka tänkt publicera en rekommendation på att köpa Kevin Anderson som slutvinnare i den här turneringen då jag själv spelat Kevin till 6,0 innan turneringens start.  Då Nishikori haft jobbiga månader bakom sig med mycket skador kändes det lite märkligt att han stod såpass högt i favoritskapet som han gjorde. Särskilt då underlaget här i New York är väldigt snabbt med ganska så låg studs vilket snarare gynnar servekanoner än vad det ska gynna Nishikori. Nishikori som dessutom strular än mer än vanligt med just sin serve sedan han kom tillbaka från långvariga skadan.

Såg delar av Nishikoris kvartsfinal och han hade bitvis stora problem med den ganska anonyme Albot medan Kevin Anderson fortsatt ser väldigt stabil ut även om vråltalangen Tiafoe lyckades knipa ett set.

Jag tror Anderson har en superchans i det här mötet. Dels är han så otroligt trygg och stabil i sin serve att han blir väldigt svårbruten och  han är betydligt mer matchfit än vad Nishikori bör vara. Trivs i New York gör han dessutom, den gode Anderson.

 

// Monsieur

 

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!