Lördagstennis ATP – Monisuer
17 februari, 2018
Efter senaste poddsläppet – Mikael Ljungberg ska nu hedras av Öis
19 februari, 2018

Skakigt United & en revanschsugen gammal dam – Monsieur

En riktigt trist fotbollshelg om man ser till matchutbudet måste vi nog ändå ta och klargöra. Varken Italien, Spanien, England eller Tyskland har egentligen någon match som kittlar särskilt mycket. Kul förvisso att Svenska Cupen drar igång men nja, första omgången i Svenska Cupen, roligare kan man nog ändå ha det. Om vi försöker bortse från underhållningsfaktorn och istället riktar blickarna till var och hur vi ska utöka plånboken över helgen hittar jag två spelvärden som tas på uppstuds utan den minsta tvekan.

FA CUPEN: Huddersfield vs Man United. SPEL UNDER 2,5 mål 1,90

Satan så mycket kritik dem får, United. Förtjänar dem all kritik? Både ja och nej skulle jag vilja hävda. Hur illa det än ser ut under matcherna kan ingen ta ifrån dem det faktum att man är kvar i Champions League med match mot Sevilla på tisdag och alltjämt ligger tvåa i PL bakom suveränen City. Trots det skakar det rejält i United-lägret. Mourinho får kängor från höger och vänster och man börjar få lite feeling om att han eventuellt håller på att tappa omklädningsrummet med den spekulerade Pogbadispyten som tyngst argument.  Jag skulle dock än så länge sitta rätt lugnt i United-båten om jag nu var lagd åt det hållet. Precis som Real Madrids återuppståndelse när det krävdes som mest i veckan mot PSG kan United lika väl få samma effekt när saker och ting ska dra ihop sig i vår.

Nu lägger vi ner pladdret och istället riktar in oss på denna match. Då kan vi iförsig återkomma till det faktum att Uniteds spel är så otroligt trögflytande att det ser ut som man spelar med blålera under dojjorna. Total avsaknad av egen offensiv spelidé (vilket förvisso Mourinho alltid haft problem med) och en hel del formsvaga spelare, ja då är man inte bättre än man varit senaste månaden.

Förra helgen åkte man på däng mot det annars så miserabla Newcastle och känner jag Mourinho rätt är hans konstanta hantering av snöpliga förluster att strama åt laget ännu mer, bli ännu mer riskminimerade och ännu tristare. Jag tror alltså att United kommer vara extremt måna om att inte förlora ytterligare en sådan här match precis dagarna före CL-åttondelen borta mot Sevilla. Det är tillräckligt stökigt som det är i nuläget. Kommer man istället försöka anstränga sig utöver det vanliga för att vända trenden då?  Nej, det tror jag inte heller. Jag tror att man fullgott nöjer sig med att försöka vinna den här matchen med uddamålet för att spara på så mycket krut det bara går inför veckans CL. Mourinho har sagt att han kommer spela en sånär på ordinarie elva.

Huddersfield då? Även om kontraktet i PL såklart är huvudprio tyder allt på att David Wagner kliver in med inställningen att tighta till den här tillställningen så gott det går. I brist på offensiv indivudell kompetens har den kollektiva organisationen varit nyckeln för Huddersfield att då och då plocka på sig en del segrar.

Jag hade väntat mig att underlinan skulle ligga mycket lägre än 1,90 inför den här matchen. Det är trots allt två defensivt balanserade lag som dessutom har ett tätt matchschema att förhålla sig till. Ser inte riktigt hur det här ska kunna bli en böljande chansrik tillställning.  1.90 hos 10bet är klart ett par punkter för högt. Värde.  

Seria A: Torino vs Juventus. SPEL rak tvåa Juventus 1,80 

Det här oddset borde sjunka eller så har folk helt tappat fattningen efter Juventus snöpliga tapp mot Tottenham i veckan. Låt oss sansa oss. Innan Juventus tog sig an Tottenham hade Juve en helt ofattbart imponerande vinstrad från Serie A och bara 1 (!!!!) insläppt mål på 16 jävla matcher. Det ska inte vara möjligt år 2018. Allegri sa både före och efter Spursmatchen att ligan trots allt är huvudprio och det känns som första gången på länge som att det faktiskt finns en stor och god chans för Napoli att gå hela vägen till titeln. Juventus kommer såklart gå över lik för att hindra just detta, och därav, man kommer inte tillåta sig förlora det här derbyt. Man ska också ha i åtanke att Higaiun både hade en straff och ett friläge att döda, stänga, låsa och och avgöra dubbelmötet mot Spurs och hade han gjort det han är betald för att göra, ja då hade tongångarna låtit annorlunda både nere i Italien och hos oddssättarna.

För dem lite mer mindre insatta är det här derbyt inte riktigt som dem derbyna vi är vana att se ifrån tex England eller Sverige. ”Ett derby lever sitt eget liv och tabellplacering brukar sällan spela någon roll när det vankas derby” brukar det låta. Statistiken tenderar ofta att övertid se ganska jämn ut när man tittar på just storstadsderbyn.

Låt oss sansat konstatera att så inte riktigt är fallet i detta Turin-derby, inte ens nära faktiskt. Juventus har och har haft Torino i en liten liten ask under hela 2000-talet, även under åren när man inte var så dominanta som man är nu. 14 segrar till Juventus på 17 matcher. 2 oavgjorda. 1 Torinoseger. Inte för att ett resultat tidigt 2000-tal har särskilt stor inverkan i morgondagens match men bara för att belysa på tydligast tänkbara sätt, det här är en sådan gigantisk Storebror vs yngste lille lillebror man överhuvudtaget kan tänka sig.

Skadeläget är inte förändrat sen senast och man lär behöva klara sig utan Dybala även imorgon. Klart tapp men inte något som bör vara avgörande för matchutgången.

Torino då? Jag är synnerligen svag för Mazzari och deras stundtals hypervassa offensiva trea med Belotti som spets. Torino har nog en fin period till mötes och jag tror Mazzari är som klippt och skuren för det här spelarmaterialet. Påminner en hel del om det Napoli han tog över för ett par år sedan och lyckades etablera som en toppklubb. Bra truppläge och inga rapporterade skador. Men, jag tror Juventus kommer vara numret för stort imorgon. 1,80 rak Juveseger är högt och bra. Den tar vi. 

//Monsieur

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!