Skakigt United & en revanschsugen gammal dam – Monsieur
17 februari, 2018
Nils-Eric Johansson, en av våra allra största – Marcus Birro
19 februari, 2018

Efter senaste poddsläppet – Mikael Ljungberg ska nu hedras av Öis

Måndag betyder inte bara ny vecka utan också ett nytt avsnitt av Birros Sportpodcast som görs i samarbete med Oddsbaren. Idag var tanken att den i mångas anseende bästa fotbollsexperten i landet, nämligen viasatkontrakterade Martin Åslund skulle gästa podden men tyvärr satte en eländig feberinfektion stopp för det mötet. Men alla kan sitta lugnt i båten, det är riktigt tunga gäster inbokade kommande tid, däribland också såklart Martin Åslund.

Förra veckans avsnitt hade Jonas Ljungberg som gäst, brottaren Mikael Ljungbergs bror som tragiskt nog tog sitt eget liv. Innan dess hann Mikael med att vinna ett OS-guld i Sydney och han betraktas än idag som en av Sveriges bästa brottare genom alla tider. Jonas stod sin bror väldigt nära och delade med sig av starka tunga historier från både sitt egna och Mikaels liv, knivskarpa råd om hur man ska hantera motgångar och hur man ser till att hitta livsgnistan trots att allt runtomkring är ett enda stort mörker.

Han berättade även om hur Örgryte IS, klubben Mikael representerat under hela sin karriär, hade lovat Mikaels familj att hedra Mikael med en minnessten. Den minnesstenen blev aldrig av. Tills nu.

14 år senare, ett par dagar efter att podcasten med Jonas släpptes och Birro gått till attack mot styrelsen i ÖIS, har nu beskedet kommit om att Mikael ska hedras och få sin hyllning som han så otroligt mycket förtjänar.

https://www.expressen.se/gt/sport/os-hjalten-hedras-efter-birros-kritik/

Har ni inte lyssnat på avsnittet, gör det omgående! Ett fantastiskt inspirerande möte med en fantastisk person i Jonas Ljungberg. LYSSNA HÄR eller valfri poddstation. 

I dagens avsnitt kämpar sig Marcus igenom avsnittet från sjuksängen. Det blir ett kortare men intensivt och roligt avsnitt av den enligt egen utsago snabbt åldrande farbror Birro. In och lyssna! 

****

Fin sportvecka har vi framför oss med tennisturneringar, CL-fotboll, OS med mera. Håll utkik på Oddsbaren för spelanalyser och rekommendationer, krönikor och annat gott. Helgen bokfördes med 4/4 spel rättade som vinst och det är alltså med synnerligen god form vi tar oss an en ny vecka.

Må väl!