Spelanalys veckotennis ATP – Monsieur
21 februari, 2018
Andrea Pirlo, fotbollens främste konstnär tackar för sig – Av Birro
21 februari, 2018

Onsdag betyder Champions League – Monsieur

CL-dags igen. Kvällens huvudnummer får väl ändå ses som Sevilla vs Manchester United. Låt oss börja där.

Sevilla vs Manchester United. Spel Asian över 2,25 mål( Halv insats tillbaka vid exakt två mål): 1.95

Vi kan börja med att konstatera det faktum att det ikväll kommer koka inne på Estadio Ramón. Herrejävlar vad det kommer koka. När det vankas stormatch mot stora klubbar finns det få arenor i hela världen som kan mäta sig med ljudnivån inne på Sevillas läktare. Efter Sevillas tröga start i ligan har man hamnat på rejäl efterkälke och även om man börjat hitta resultaten sedan Montella tog över tränarposten tyder det mesta på att man missar top4 och CL-platserna. Desto större anledning och motivation för spanjorerna att fullkomligt ösa på med full kraft och energi till kvällens möte.

Oddsmarknaden har ju kraftigt bestämt sig för att det här blir en målsnål historia. Mourinhos förmåga och framför allt vilja att till varje pris riskminimera och hålla defensiven kompakt får nog dem allra flesta att snegla mot underlinorna så fort United ska spela match. Det har ju hittills i år varit en rejäl kassako att spela underspel på just United. Men, just ikväll är jag trots det beredd att faktiskt gå emot den breda massan. Jag tycker det finns en hel del som talar för att det här kan bli en svängigare match än vad folk tror, och att det alltså finns stor potential för att vi ska få se ett par mål ikväll. När vi dessutom får såhär fina odds, ja, då känns det givet att placera slantarna på övermarknaden.

Vad talar för att det blir en målrik tillställning? Jo, först och främst är Sevilla ett lag som svajar enormt i sina prestationer. Man blandar fenomenala insatser med otroliga bottennapp. Jag utesluter inte risken att Sevilla blir totalt bortkontrade ikväll. Vi minns nog alla i höstas när Liverpool gjorde 0-3 på Sevilla på dryga halvtimmen. Även om sannolikheten att United ska köra över Sevilla inte är särskilt stor så finns den. Som jag skrev tidigare är Mourinho alltid extremt mån om att hålla prion på defensiven, men en man av José Mourinhos kaliber vet såklart hur extremt värdefullt det är att få med sig ett bortamål hem till England. Jag har svårt att se att United går mållösa ikväll. Truppläget ser bra ut och Pogba blev bekräftat som spelklar alldeles nyligen.

Jag är rätt övertygad om att United får med sig åtminstone ett bortamål ikväll. Jag är än mer övertygad om att Sevilla spräcker nollan. Jag kan ha tjatat om det här tidigare men det tåls att upprepas: Sevillas offensiva individuella kvalité är bättre än dem någonsin haft. Jag är skeptisk till att Montella är rätt man att vägleda den där truppen till framgång på lång sikt, men i enstaka matcher har spelet stundtals sett fullkomligt magiskt ut sedan han tillträdde som coach och med den otroligt läckra bollbegåvningen Ever Banega som regissör. Satan vilken kylig fotbollsspelare han ändå är, det går det inte att komma ifrån.

Nolito är tveksam till start, i övrigt ser Sevillas truppläge mycket bra ut. En fanatisk galen hemmaborg, ett girigt offensivt balanserat Sevilla mot ett kontringssuget United. Visst talar väl det för att det blir en ruggig batalj ikväll? Det aningen fega överspelet ÖVER ASIAN 2,25 till oddset 1,95 betyder halv insats tillbaka vid exakt två mål. Annars finns över 2,5 mål till 2,20 för den mer rakryggade. Fint odds.  

 

Jag måste också avsluta med att säga att oddsen för avancemang: Sevilla 3,0 och United 1,38 är rejält missvisande. Det ska inte alls skilja så mycket. För värdets skull bör man helt klart spela att Sevilla tar sig vidare. Kvalitén finns där och United imponerar ju inte.

 

 

Shaktar Donetsk vs Roma. Spel Under 2,5 till 1,75 

Om föregående match har förutsättningar för att bli något utöver det vanliga tror jag den här matchen, som spelas i iskalla minus 10 grader blir ett fruktansvärt sömnpiller. Såg Shaktars genrep mot AIK häromveckan och även om det var en träningsmatch gick det att se tydliga tendenser på att saker och ting inte riktigt sitter. Ser man dessutom till spelarmaterialet är det inte alls samma offensiva kaliber som när man förvaltade Willian, Mkthariyan, Fernandinho och det gänget för ett par år sedan. Brassar har man förvisso fortfarande, men nej, inte samma klass.

Roma då? Två raka segrar i ligan men det mot svagt motstånd. Innan dess hade man kraftiga problem med målproduktionen och anfallspelet överlag. Tror att båda lagen kommer vara ytterst måna om att inte ge bort något i onödan och jag förväntar mig ett ställningskrig av den defensiva arten. Under 2,5 till 1,75 nere i Ukraina är taget.  

 

//Monsieur

 

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!