OS – Skidskytte Mix-stafett
20 februari, 2018
Onsdag betyder Champions League – Monsieur
21 februari, 2018

Spelanalys veckotennis ATP – Monsieur

Nya turneringar har dragit igång lite här och var runt om i världen. Turneringar av mindre dignitet förvisso, men alltjämt bra startfält. Mitt fokus ligger mest nere i Marseille där jag dels hittar två matchspel till fina värden men också höga odds på högst sannolika turneringsvinnare. Vi börjar med matcherna.

ATP Marseille 250

Nicolas Mahut vs Tsitsipas. SPEL Tsitsipas  1,80

Här går jag mer på Mahuts brist än på Tsitsipas kompetens. Vi har haft med Mahut ett par gånger i spelanalyser i början på året och har därför följt honom ganska noga och det är häpnadsväckande hur dålig han faktiskt är för stunden. Tråkigt att se, då han i sina bästa stunder aspirerar på att tillhöra världens allra mest bollbegåvade spelare med en volley lika känslig som en viss farbror som precis blivit världsetta. Tsitsipas däremot är, om än med en aningen trög start, på väg uppåt. Förlorade snöpligt i kvalet till Rotterdam mot Klizan men borde helt klart ha vunnit den matchen. Tycker den långe och gängligt hårt slående Tsitsipas ska vara klart större favorit än vad oddsen hävdar.  1,80 spelvärde. 

Stan Wawrinka vs Ilya Ivashka. SPEL Wawrinka 1.50 

Wawrinka fullkomligt öser på med deltagande i turneringar nu i ett rasande tempo för att försöka hitta formen så fort som möjligt. Har väl inte gått sådär allt för bra hittills och man kanske kan undra om huruvida det är rätt upplägg att åka kors och tvärs över hela Europa för att förlora i tidiga rundor. Nu när han ändå har bestämt sig för att göra det får man ju anta att han gör det med motivation att faktiskt nå resultat för att hitta formen och hitta självförtroendet inför kanske framför allt Indian Wells som drar igång om två veckor. I Marseille ställs han nu i första rundan mot Ilya Ivashka. Vilken jävla Ilya Ivashka tänker ni? Ja, det är inte en särskild udda frågeställning. Inte kanske den bäst namnkunnige spelaren och heller inte den skickligaste.

Ivashka kvalade sig in i turneringen mot dussinspelare från challengertouren medan han nu möter en av 2010-talets bästa spelare. Även om Wawrinka sett allt annat än bra ut sedan han gjorde comeback för några veckor sedan så SKA det skilja så oerhört mycket i kvalité mellan dem här två att 1,50 får klassas som ett överodds. 

 

 

I grusturneringen  nere i Rio spelar ikväll Monfils mot Cilic i en intressant match. Monfils står i 2,80, trots 3-0 i inbördes möten. Cilic såklart den mer stabile spelaren, och numera också bättre spelaren, men grus i en liten mindre turnering kanske kan spela till Monfils favör. Avstår spel i nuläget även om det kittlar lite grann.

 

Vinnarspel Marseille 

Här har jag tittat två övervärden. Oddsmakarna har pyntat ut Lucas Pouille och Wawrinka som favoriter till dryga 4 gånger pengarna. Både dem är på samma halva och borde kunna hålla sin seedning och mötas i semi.  Att Wawrinka är favorit till titeln köper jag inte. Inte alls. Pouille, nja han är för ojämn i min mening. Potential att vinna, absolut, men favorit? Nej.

På den andra halvan däremot, där hittar jag våra två mest troliga vinnare. Om inte något häpnadsväckande sker kommer Bautista Agut möta Berdych i den andra semifinalen. Möjligtvis Kachanov som som skulle kunna skicka hem Bautista Agut men det har jag svårt att tro. Berdych går att hitta till 5,0 gånger degen medan Bautista finns till 8-9. Jättehögt. Bautista som dessutom historiskt sett haft väldigt lätt för Berdych genom åren borde därför stå lite lägre. Den helt otroligt trista Bautista, både på plan och som person, är hur illa man än tycker om honom en fruktansvärt duktig matchvinnare som är extremt skicklig på att nå maximala resultat så fort tillfälle ges.

Min analys når fram till den slutsatsen att vinnaren av den här turneringen är på den här halvan, alltså är det Bautista eller Berdych som lyfter titeln på söndag. När vi får dem oddsen som nu råder bör man spela båda till ganska så stora insatser. Riktigt bra möjlighet till en ordentlig avkastning.

 

//Monsieur

 

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!