Andrea Pirlo, fotbollens främste konstnär tackar för sig – Av Birro
21 februari, 2018
FIASKO!
22 februari, 2018

Tre spel inför kvällens Europa League – MonsieurH

SONY DSC

Gårdagens CL blev ingen höjdare, inte på något sätt. Shaktar vs Roma blev öppna spjäll medan Sevilla inte fick hål på ett helt otroligt defensivt inriktad United. Han är så feg den där José som har ansvaret för laget från Manchester att man häpnar. Inte för att det egentligen var något nytt men det är lika frustrerande varje gång man ser hur han, för att tala Zlatanspråk, använder sin maximerade sportbil till att köra som en övningskörande gammal tant. Ut med fanskapet. Och då ska det tilläggas att jag inte ens hyser det minsta sympati för United. Snarare lider jag med dem som gör det.

Ikväll är det dags för Europa League. Finns några matcher som känns vansinnigt intressanta där Atalanta vs Dortmund lär bli ett ruggigt spektakel.
Vi börjar dock att ta oss till London där Östersund tar sig till Emirates för att möta Arsenal.

 

Arsenal vs Östersund. SPEL BLGM (båda lagen gör mål) 1,90 

0-3 slutade första mötet. Till Arsenal. Med andra ord är den här matchen stängd och avgjord för länge sedan. Förstör det Östersund motivation inför den här matchen? Inte alls, på något sätt, hävdar jag. Varför? Jo, dels har dryga 5000 man tagit sig från byhålan för att resa till London. Nästan så att jag har svårt att tro på den rapporterade siffran då jag knappt ens trodde det fanns så många som bodde där. Hur som helst, deras största match någonsin och jag är rätt så säker på att det om sisådär hundra år fortfarande kommer betraktas som Östersunds största match i historien. Vad nu än babbelbyxan ordförande Daniel Kindberg än säger.

Om det är klubbens största match någonsin, att få möta Arsenal borta, är det tillika för somliga spelare den största matchen dem någonsin kommer att delta i. Även om laget är fullt av talangfulla spelare är det en bit till Emirates och Arsenals nivå, till och med för den briljante Ghoddos. Alltså lär spelartruppen gå ut och ge allt. Oavsett resultat, oavsett matchminut. Man kommer att ge 100% i 90 minuter och lär mer än någonting annat vilja spräcka nollan på Arsenal. Trots att man blev utspelade senast mot Arsenal brände man trots allt en straff och hade ett par till fina lägen och jag tror man kommer få sina chanser även ikväll. Man får ju nästan alltid det mot Arsenal, särskilt när Arsenal slappnar av en aning.

Arsenal då? Man har cupfinalen mot City i helgen där allt fokus lär ligga. Den här matchen lär bara vara en transportsträcka då man såklart redan vet att man är vidare i och med 3-0 resultatet i bagaget. Ganska tung skadelista som det redan är och man lär dessutom lufta och rotera på en hel del positioner ikväll. Med andra ord ge chansen till bänkspelare som lär vilja visa sig från sina bästa jag.

Varken Östersund eller Arsenal lär vara överdrivet måna om att hålla nollan eller spela defensivt då det här mötet redan är stängt. Att Arsenal har kvalité att göra mål och kommer göra mål, ja det känns givet.  Östersund lär inte ha någon strävan att stänga till matchen dem heller, vilket man ändå i stort sett aldrig gör. Tror dem snarare lär vilja visa sitt fina offensiva spel som ändå tagit dem hela vägen till den här matchen.

Öppen match med fin offensiv kvalité. Borde bli en hel del mål. Borde verkligen bli minst ett mål vardera. Båda lagen gör mål till 1,90. Inslevat! 

Red bull Leipzig vs Napoli. SPEL rak etta Red Bull Lepzig 1,90 

Red bull går in i den här matchen med 3-1 ledning efter segern borta mot Napoli i första mötet. Ska poängteras att Napoli spelade med ytterst svag startelva och roterade kraftigt. Man har inte riktigt varit blyga i sin approach inför det här mötet. Man kan ganska tydligt läsa mellan raderna att Napoli fullkomligt skiter i den här turneringen. FULLT fokus på ligan där man har en riktigt bra chans att faktiskt råffa åt sig ligatiteln för första gången på dryga 30 år.

Ett ordinarie Napoli är i min mening det laget i hela Europa som spelar bäst fotboll. Bäst på att kombinera sig, bäst på att penetrera motståndares lagdelar, bäst på att underhålla. Dessvärre har dem inte tillräckligt bred trupp, annars hade Napoli varit en CL-titelkanditat. På tal om just CL-vinnarkanditater, Pep Guardiola brukar inte vara sen att så fort han får chansen hylla och lyfta detta Napoli till skyarna. Det Sarri lyckats göra med det här spelarmaterialt är ofattbart imponerande.

Nu är det som sagt inte ett ordinare lag som kommer ställas ut på banan ikväll, inte ens nära. Tror motivationen kommer vara av väldigt tveksam dignitet hos italienarna medan Red Bull nog mer än gärna vill tvåla till Napoli på hemmaplan, även om man redan har 3-1 att luta sig mot.

Det är större chans än 55% att Red bull vinner den här matchen hävdar jag bestämt, och således är 1,90 ett bra värde. Rak seger på RB Leipzig. 

 

Atalanta vs Dortmund. SPEL Atalanta asian -0,25    2,18   

Halv insats tillbaka vid oavgjort. 2,18. Är inte det för högt satt odds?  Jo jag vill nog tro det. Dortmund har en lång skadelista och har dessutom sin mittfältsmotor Julian Weigl avstängd till det här mötet. Dortmund fick visserligen med sig 3-2 seger i första mötet efter ett sent ledningsmål men Atalanta stod upp på ett väldigt imponerande sätt.

Nu spelar man hemma i Italien (förvisso inte på sin vanliga hemmarena) och man har visat under hela säsongen att man satsar fullt ut på Europa League den här säsongen. Medan Dortmund är vana att harva runt i CL-slutspelet den här perioden på året har Atalanta sällan spelat en större match än den som ska spelas ikväll. Motivationen kommer att vara på nästintill övertänd nivå och man kommer med en mycket utvilad trupp ikväll då Gasperini vilade flertalet viktiga kuggar i helgens Seria-A match.

Jag har en känsla av att Atalanta vinner det här. Atalanta är riktigt bra i år och Dortmund med sina tunga skadelista lär få det svårt ikväll. Atalanta måste gasa på och vinna matchen för avancemang. 2,18 på halv insats tillbaka ifall det mot förmodan slutar kryss. Taget. 

 

//Monsiuer

 

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!