FIASKO!
22 februari, 2018
Stryktipset vecka 8
23 februari, 2018

Magisk fotbollshelg. Tre spelanalyser från supermatcherna på söndag – Monsieur

Har ni noterat söndagens fotbollsutbud? Ni som har några planer inbokade på söndag. Avboka dem. Omedelbart.

Lyon vs Saint Etienne
PSG vs Marseille
Manchester United vs Chelsea
Man City vs Arsenal
Roma vs Milan
Leverkusen vs Schalke
Juventus Atalanta
Sevilla vs Atletico Madrid

Släng mig under bussen säger jag bara! Vilka bataljer. Vi ska trots allt inte bara njuta, vi ska även tjäna oss en hacka slantar. Det gör vi i skrivande stund mest troligen i tre av dessa stormatcher. Vi börjar i England.

Manchester United vs Chelsea. SPEL Chelsea dnb (vid oavgjort  = pengarna tillbaka) 2,5 

Otroligt felsatt odds det här. Vi alla såg väl CL i veckan och där kan vi ju ganska lugnt sammanfatta det som att Chelsea gjorde en oerhört bra insats mot Barcelona och förtjänade en seger ifrån det mötet medan United, som så många gånger förr den här säsongen, fullkomligt skämde ut sig nere i Spanien med en sån energilös insats att den egna avskyn mot tränare José börjar växa sig allt större i dem egna United-leden. Med all rätta.

Oddsen har ju trissats upp av bortaplansfaktorn. Vad folk glömmer är att Chelsea är otroligt starka på just bortaplan när man kan agera underdog och spela sitt solida 5-manna block defensivt med blixtsnabba kontringar. Ska även tilläggas att Conte har Mourinho i en liten ask. Fyra matcher har dem mötts sen Conte tog över Chelsea där Chelsea vunnit tre av dessa fruktansvärt komfortabelt. Mourinho har i dessa matcher inte ens lyckats näta.

Konflikt med Pogba och allmänt kritiserad är han den gode José. Spelarna ser inte ut att direkt lysa av självförtroende dem heller. Kritiken av sterilt spel växer allt tydligare från alla håll. Chelsea kommer in till det här mötet fulla av självförtroende med en sånär skadefri trupp och en ruskigt formstark pånyttfödd Willian.

En tight match där båda lagen lär vara aningen försiktiga till en början. Men lyssna nu. 2,50 på Chelseaseger där vi får pengarna tillbaka vid oavgjort. Det är jättebra. Går även att hitta dubbelchans ( X2) till 1,75.  Superfint det också. Jag tror inte Chelsea förlorar det här mötet.  

 

Söndag kl 17.30: Arsenal vs Manchester City. SPEL Arsenal asian +1,0 (Insats tillbaka vid uddamålsförlust) 1.98

Ligacupfinal. City såklart hungriga på att fortsätta segertåget och revanschera sig från Wigan-förlusten senast. Att City står som tydliga favoriter köper jag till 100%.  Men är dem inte ändå aningen lite för stora favoriter? Vi får 1.98 på Arsenal +1, alltså vinst ifall det slutar oavgjort eller seger för Arsenal, pengarna tillbaka ifall City vinner med 1 mål.  För att spelet ska förloras krävs det att City vinner med 2 mål eller fler. Känns inte det lite väl bra för att avstå?

Som sagt, City är ett kanongäng. Inget snack om saken. Arsenal däremot går kräftgång som vanligt vid den här perioden. Men, kvalité i Arsenal finns det. Gott om till och med. Det vet vi alla. Nu är det finaldags och en chans för Arsenal att hämta sig och visa för världen att man ändå är ett lag av dignitet. Man lär dessutom vara extremt hungriga att tysta alla krititker efter gårdagens fiaskoinsats mot Östersund, även om det var en B-betonad elva.

Finaler på wembley brukar bli tighta föreställningar. Dem möttes i våras i FA-cup semin där Arsenal som kraftig underdog lyckades vinna på förlängning. Truppläget ser bra ut i båda håll. Özil och Ramsey är lite frågetecken men Wenger hävdar att dem mest troligen är spelklara på söndag.

Lär bli en chansrik tillställning med böljande spel. Tror Pep kommer kliva in oerhört offensivt medan jag förväntar mig att Arsenal överväger att spela två balansspelare på mitten för att tighta till centralt till en början.

Avslutningsvis finns det statistik som jag tycker ändå verkligen är värt att betona. Arsenal STORMTRIVS på Wembley. Man har alltså vunnit sina nio (9 !!!!) senaste cupmatcher på Wembley. Och det mot ytterst högkalibrigt motstånd. Arsenal Asian +1 (pengarna tillbaka vid uddamålsförlust) till 1,98. Bra värde trots allt. 

 

Söndag kl 20.45 Sevilla vs Atletico de Madrid. SPEL Sevilla +0,5 = Sevilla dubbelchans 1X ( Vinst på seger och oavgjort) 1,70 

Överlinan 2,5 mål ligger i skrivande stund på 2,25. Det vittnar ganska mycket om att det förväntas bli en stängd målsnål historia det här. Jag håller nog med om det. Att möta Sevilla på bortaplan är en ruggigt svår uppgift för alla lag, det kan nog United skriva under på för att nämna ett färskt exempel. Man är på sin hemmastadion otroligt svårslagna. Bortsett från tränare Montellas debutmatch när man blev slagna av Betis i ett magiskt derby var det två år sedan man förlorade hemma. Alltså, en hemmaförlust på dryga 2,5 år. Då har man alltså spelat i CL och mött lag som Juventus, United osv medan man i ligan år för år gästas av lag som Atletico, Real Madrid, Barcelona, Valencia osv.  Man kan alltså kort och gott sammanfatta det som att Sevilla är starka på Ramon Sanchez. Jävligt starka.

Truppläget i båda läger är oförändrat och det kommer mönstras i stort sett ordinarie elvor på söndag bortsett från Savic som är skadad i Atletico. Atletico går bra i ligan och har en mycket fin resultatrad med mycket segrar utan att för den delen glänsa. Men man ser till att vinna. Oavsett nivån på prestationen. Lite av coach Simeones adelsmärke det.

Dem möttes för dryga månaden sen i Copa Del Rey-semifinalen i två möten där Sevilla faktiskt vann båda matcherna efter två riktigt imponerande insatser. Hemma räds man inte något lag i hela världen och jag har väldigt svårt att se att Atletico plockar med sig tre poäng här. Tror laget från huvudstaden gott nöjer sig med ett kryss på förhand.

Taktiskt tillknäppt historia lär det bli, som det brukar bli när Atletico ställs på banan. Sevilla såg solida och bra ut i veckan mot United och nej, jag tror inte Atletico spräcker Sevillas fantastiska hemmastatistik på söndag. Motståndet är alldeles för bra och motiverat för det. 1.70 på dubbelchans 1X (asian +0,5) tar vi i sömnen. 

Kan tillkomma ytterligare spel under kvällen eller morgondagen men såhär på fredagseftermiddagen är det dessa matcher och marknader jag lägger mitt fokus på.

//Monsieur

Klicka på bilden för att ta er direkt till deras sida och ta del av deras 100% bonus upp till 2000kr!