AIK, allas antagonist – Av Marcus Birro
26 februari, 2018
Fansens revolt – Av Marcus Birro
28 februari, 2018

Tennis ATP Dubai 500 – Monsieur

Mitten på vecka 9 betyder i år att två turneringar av rätt så hyfsat dignitet är igång. Dels i Mexiko där ATP Acapulco hålls och sedan 500-turneringen i Dubai som i år har ett svagare startfält än någonsin. Lägg därtill att Dimitrov & Gasquet rök redan i förstarundan igår, så nej, inte särskilt stjärntätt nere i arabemiraterna denna vecka. Men, spelvärden, det tycker jag det finns gott om.

Bautista att vinna 2nd quarter (vinna sin kvartsdel) 2,0 Bethard 

Efter att både Dimitrov och Gasquet rök igår går Bautista genast upp som en av dem stora favoriterna tillsammans med Pouille och Kachanov. Bautista som slutsegrare till 5,5 kan i dagsläget vara att överväga men väljer istället ett säkrare val av spel som innebär att Bautista ska ta sig till semifinal. Vilket innebär att han måste slå Herbert idag och sedan någon av Coric eller Paire imorgon i kvartsfinalen. Bautista rök snöpligt senast mot Bennetaue i Marseille men är i grund och botten betydligt bättre hardcourtspelare än dem tidigare nämnde namnen. Jag tror att det är större än 50% chans att han lyckas med det och väljer därför att spela Bautista att vinna 2nd Quarter till 2,0 hos bethard.    

Damir Dzumhur vs Evgeny Donskoy. SPEL Dzhumur 1,69 Bethard 

Tycker det här oddset känns jätteintressant. Dzhumur börjar verkligen etablera sig som en riktig matchvinnare högt uppe på touren medan Donskoy inte riktigt ens är nära. Klar spelstyrkefavör till Dzhumur. Att oddsen är såpass jämna har nog att göra med Donskoys fjolårsresultat just här, just i denna turnering. En nybliven Australian Open-vinnare hade tagit sig till Dubai och skulle möta den här okände typen vid namn Donskoy i förstarundan. Hur det slutade? Donskoy slog ut Roger Federer och var en av ytterst få förra året som lyckades slå honom förra året. Skräll så det stod härliga till. Det borde såklart ge Donskoy självförtroende inför just den här turneringen men man kan också vända på det. Donskoy har massa poäng att försvara här i Dubai för att hålla sig på en anständig ranking. Den pressen kan vara jobbig att hantera, särskilt när man möter en sådan bollmotare som Dzhumur. Som dessutom i grunden är en betydligt bättre spelare.

Nej, det här vinner väl Dzumhur? Ja. Det gör han. 1,69 måste spelas. 

 

Benot Paire vs Borna Coric. SPEL Paire 2,60 

Fortsätter att vara en av tennistourens mest överskattade spelare den gode Coric. Jag förstår mig inte riktigt varför men vi får inte vara sena att utnyttja det. Visst, han slog Gasquet igår efter en bra insats men snälla någon, Gasquet led ordenligt av skadebekymmer. Innan dess har Coric visat fina resultat på grus i Davis Cup för några veckor sedan men detta är andra förutsättningar.

Om Coric ändå får betraktas som en stabil grovjobbare är Paire en vansinnigt oberäknlig spelare som är allt annat än pålitlig. Men starkt att vända mot Nishokia igår och till 2,60 finns det alla förutsättningar för att Paire ska ses som ett övervärde idag. Paire är en mer renodlad hardcourtspelare och rankingen säger 46 respektive 50. Vi spelar Paire till 2,60.  Ingen gigantisk instas dock, ska tilläggas.  

 

Filip Krajinovic vs Marcos Baghdatis. SPEL Krajinovic 1,80 

Tycker Krajinovic verkligen sett bra ut på sistone och gjorde två riktigt fina avslutningsset igår mot Fabbiano efter hans otroligt nonchalanta förstaset. Lägg därtill att Krajinovic var väldigt nära på att slå ut Pouille efter en mycket solid insats förra veckan. Krajinovic är kort och gott verkligen på gång och lär klättra ordentligt på rankingen i år.

Baggen däremot, han har vi tjänat på pengar hittills under året när vi spelat EMOT honom och jag tror vi verkligen fortsätter på det vinnande spåret idag. Han är långt ifrån vad han en gång var och i dagsläget tycker jag det skiljer ganska mycket i spelstyrka mellan dessa herrar. 1,80 med rådande förutsättningar att Krajinovic vinner det här,  den nyper vi direkt.  

 

Philipe Kolschreiber att vinna 1st quarter (vinna sin kvartsfinal) 2,55 Bethard  

Borde sjunka detta odds. Hans matchodds idag mot Tsitsipas har sjunkit en del och borde sjunka än mer ju närmare matchstart vi kommer. I skrivande stund står han i 1,70 och det tar vi på uppstuds utan den minsta tvekan. Efter en ganska dålig start på året känns det som att tysken är på gång och gjorde en mycket bra prestation i förstarundan. Lägg därtill hans ruggigt fina insats mot Federer i Rotterdam där han hängde med och verkligen hotade Federer hela matchen. Och det, det är det inte så många som gör nuförtiden. Styrkebesked om något.

Tsitsipas då? Nattsvart formkurva kan man argumentera för. Kanske inte riktigt så illa men inför den här turneringen kom han med fyra raka förluster i bagaget mot halvdant motstånd. Igår slog han förvisso Kukushkin men jag såg delar av den matchen och läst mig till av dem som såg hela och får intrycket av att han inte riktigt glänste på banan om man säger så.

Kolschreiber är en bättre spelare med bättre form och bör vinna utan några större svårigheter. Väl i en kvartsfinal ställs han mot Jaziri eller Robin Haase. Även om Jaziri, något överraskande, slog ut Dimitrov bör varken han eller Robin Haase vara alltför svår nöt att knäcka. Kolscheriber trivs i Dubai och jag tycker mig se att han har något på gång. Tror han når minst en semi här. 2,55 på det. 1,70 på seger idag.  

 

 

Har väldigt goda förhoppningar om dessa spel. Nu förtjänar man sig en sinnesjukt stark kopp kaffe innan vi återkommer i eftermiddag med analyser inför nattens Acapulco-turnering där Nadal tidigare inatt kastade in handduken. Jag noterar redan nu Shapavalov mot den relativt sett usle hardcourtspelaren Dom Thiem till 2,65 på Shapavalov. Lär sjunka en hel del under dagen. Bör spelas omgående.

Återkommer som sagt med närmare motivering.

//Monsieur

Nytt samarbete med Bethard är påkritat. Just vad gäller tennis är dem i allra allra flesta fall marknadshögst. In och regga konto hos dem och ta del av 200% sportbonus. Sula in 500kr och få 1500 att lira för till briljanta omsättningskrav.  Klicka på bilden eller här och ta er dit.