TORSDAG : Arsenal – City & Las Palmas – Barcelona. – Monsieur
1 mars, 2018
Den sömniga serielunken i SHL – Av Marcus Birro
2 mars, 2018

Nattennis av ruggig klass, Del potro vs Thiem

Juan Martin del Potro, of Argentina, shakes hands with Dominic Thiem, of Austria, after winning their match during the fourth round of the U.S. Open tennis tournament, Monday, Sept. 4, 2017, in New York. (AP Photo/Adam Hunger)

ATP Acapulco 

Dom Thiem vs Juan Martin del Potro. SPEL Thiem 2,0 BETHARD 

Bilden ovan är från i höstas under US Open. Deras senaste möte som blev en av 2017 års absolut bästa matcher. Undertecknad var på plats och jag har sällan sett en match som svängt så mycket och innehållit så mycket dramatik. 0-2 underläge blev till slut 3-2 till Del Potro och argentinarna på plats i New York var inte särskilt bittra den kvällen, det kan jag lova.

Den matchen bör vi dock inte lägga alltför mycket krut på inför nattens analys. Den var lite för märklig. Dem första två setten var total utklassning från Thiems sida där det syntes att Del Potro hade någon slags kraftigt migränanfall som efter ett gäng tabletter lyckades mildra, varpå Del Potro gjorde en av hans karriärs mest sanslösa vändningar. Nog om det.

Jag har sett båda dem väldigt mycket senaste åren. Både live och på TV. Särskilt på hardcourt. I normala fall skulle Del Potro klassas som en betydligt större favorit än vad han gör nu inför det här mötet. Del Potro är i grund och botten en bättre hardcourt-spelare än vad Thiem är. MEN, Del Potro har inte börjat året bra. Han säger att han är på god väg att hitta formen efter en strulig start med problem både på och utanför planen men hans senaste insats mot David Ferrer i åttondelen var inte allt för imponerande av det jag läst mig till. (Har personligen dessvärre enbart sett highlights från den matchen). Lägg därtill statistiken som visar att Del Potro räddade ett dussin breakbollar men lyckades till slut vinna i avgörande set. Mot David Ferrer alltså, en trög åldrande David Ferrer.

Nu Thiem som motståndare. En Thiem som jag såg igår sopa banan av Denis Shapavalov på ett brutalt imponerande sätt. Jag har som sagt sett Thiem väldigt mycket senaste åren men jag har svårt att minnas en match där Thiem sett bättre ut på hardcourt än han gjorde igår. För dryga två år sedan minns jag att jag en sen natt tv-såg Thiem göra en fenomenal insats i Indian Wells mot Djokovic ( en djokovic som där och då slaktade och vann mot allt och alla) där Thiem snöpligt förlorade efter att Djokovic räddat otaliga breakbollar i var och vartannat servegame. Då var då och nu är nu. Men gårdagens insats fick mig att minnas tillbaka till den matchen. Sanslös tyngd i slagen och en oerhört effektiv serve. Finns risk att jag svävar iväg här då det ändå måste föras till protokollet att Shapavalov skickade bollar lite till höger och vänster och bjöd på en hel del unforced, men allt föranleddes av att Thiem satte en oerhörd press på den unge Shapavalov. Aggressivare i sina returer än jag sett honom på bra länge dessutom.

Hur ska man slå Del Potro då? Jo, man får ofta väldigt bra betalt genom att vara aggresiv mot Del Potro. Hans rörelse och försvar är ju inte direkt till hans favör. Sätter Thiem igång med samma press och tyngd från baslinjen och mottar mot Del Potros backhandsida tror jag argentinaren kan få det riktigt jobbigt inatt. Blir Thiem däremot feg och visar respekt, ja (nu är det trots allt inte någon ung talang han möter utan en av världens mest fruktade spelare) då kommer han förmodligen bli slaktad. Som dem flesta blir om man lämnar över initiativet till Del Potro.

Hur som helst, jag har en ruggig känsla av att Thiem kommer slå Del Potro inatt. Kan ju hända att gårdagens insats var en engångsföreteelse men jag tycker mig känna rätt bekväm med att så inte ska vara fallet. Vi förlitar oss på Thiem inatt till 2,0.   

Tjatat om det förut, men fortsätter mata in budskapet. Bethard är bäst på tennis. Inget jag bara säger i och med vårt samarbete med dem, statistiken är ganska tydlig. Deras matchodds har marknadshögst återbetalning.

Har ni ej konto där, Regga omgående och ta del av vår exklusiva bonus ni får via oss. 200% på 500kr på första insättningen. Alltså 1500kr att lira för. KLICKA HÄR ELLER PÅ BILDEN FÖR ATT TA ER TILL BETHARD.COM