Fansens revolt – Av Marcus Birro
28 februari, 2018
Nattennis av ruggig klass, Del potro vs Thiem
1 mars, 2018

TORSDAG : Arsenal – City & Las Palmas – Barcelona. – Monsieur

Premier Leauge Arsenal vs Man City. Spel Under 3,0 mål    2,04 (pengarna tillbaka vid exakt tre mål) BETHARD

Kanske inte det mest självklara spelet det här, det ska dem härliga gudarna veta. Att välja ett underspel när Arsenal med ett av ligans svajjigaste försvar ställs mot Europas formstarkaste offensiv är kanske inte vad som faller inom ramen för en rimlighet. MEN, låt mig åtminstone försöka motivera till varför jag ändå kommer att placera en liten slant på under 3,0 ikväll.

Dem möttes som bekant för ett par dagar sedan i ligacupfinalen. City vann med 3-0 och vad än Wenger än har sagt efteråt var det ganska tydligt att City hade kontroll på den matchen, utan att för den sakens skull glänsla. Även om ligacupen inte har den största av prestigestatus i sig är en titel ändå en titel. Guardiolas första i England dessutom. Det bör trots allt alltså ha firats en del i söndags. Även om City självklart som alltid kommer vara på tårna ikväll finns det ändå en del som talar för att man kanske inte riktigt är 100% påslagna. Dels som sagt, efter finalsegern senast, dels för att man i praktiken redan vunnit ligan och inte minst för att man nog känner sig ha väldigt god kontroll på Wengers Arsenal. Skulle man hitta ett tidigt ledningsmål kommer man nog vara väldigt bekväma i att använda sitt possesionspel för att spara på krafterna inför stundande tighta matchschema istället för att ösa på framåt i någon överdriven anda.

Arsenal då? Wenger och hans gäng har det inte lätt. Kritik från experter, ex-spelare, fans och en hel presskår. Rejäl kritik dessutom. Tror Arsenal kommer vara EXTREMT måna om att inte förlora ikväll. Och framförallt, extremt måna om att åtminstone inte åka på stordäng. Ännu en gång. Man har inte råd med allt för många nederlag till, varken Arsenal som klubb eller den gode Arsene på tränarbänken.

Jag tror alltså Arsene kommer vara rätt försiktig här. Blir inte förvånad om han spelar med två balansspelare på mitten vilket han annars sällan gör. Marknaden skriker att det blir målrikt här. Såklart, förutsättningarna för målrika tillställningar finns ju alltid när Pep ställs mot Arsene. Men, till ett såhär fint odds, och med rådande förutsättningar, nog finns det fog för att kunna argumentera för att det kanske inte blir allt för kaotisk match ikväll.

Wenger och Arsenal ytterst måna om att ej förlora, Peps lag inte allt för hungriga att skruva igång alla sina motorer på högvarv och bjuda på sin yttersta anfallsfotboll. 1-0 åt nåt håll? 1-1? Låt oss hoppas på det .  Ifall det blir exakt tre mål får vi degen tillbaka. 2,04 ger oddset. 

 

La liga; Las Palmas vs Barelona. SPEL under 3,5 mål till 1,95 BETHARD

 

Typ samma form av argument här som i föregående analys. Barcelona har seriefinal på söndag, om tre dagar alltså. Atletico Madrid gästar Camp Nou och seger där och man rycker ifrån i ligaracet såpass ordentligt att man nog kan känna sig trygga i att titeln hamnar hemma i katalonien i maj. Nu har man under torsdagen tagit sig till Gran Canaria för att ta sig an bottengängen Las Palmas. Ett uselt Las Palmas av det jag sett dem i år mot Barcelona med världens i särklass bästa spelare på planen. Självklart blir underlinorna såhär höga då. Inga konstigheter. Men, Jordi Alba saknas som ändå är en viktig kugge i Barcelonas offensiva spel när man överbelastar kanterna. Ett par roteringar bör dessutom ske i elvan ikväll med tanke på matchen mot Atletico på söndag.

Trots Barcelona ganska så stora ledning i La Liga och fantatsiska resultatrad kan man lätt glömma bort att det är ett annorlunda Barcelona i år. Ett effektivt barca, men inte alls lika flödande anfallsspel som tidigare versioner. Statistiken styrker denna tes. Det är faktiskt så att på dem senaste 9 matcherna har Barcelona endast lyckas göra fler än 2 mål på ett enda försök. Samma sak gäller matcher dem spelat som slutar över 3,5 mål. 1 av dem senaste 9 matcherna har slutat i fler än 3 mål.

Palmas då? Jo, där har man faktiskt hållit nollan i tre av dem senaste fyra matcherna. Jag tycker med andra ord att det verkligen går att argumentera för att underspelet, som dessutom är UNDER 3,5 kan vara ett bra spel ikväll. Fina 1,95 ger oddset.  

 

//Monsieur

Regga konto på bethard.com genom att klicka HÄR eller på bilden nedan. Efter att du skapat konto får du en exlusivbonus via samarbetet vi har med Bethard på 200% på din insättning. Sätt in 500kronor, få 1500 att spela för.