Den sömniga serielunken i SHL – Av Marcus Birro
2 mars, 2018
Tennis ATP INDIAN WELLS PARIBAS OPEN – VINNARSPEL
3 mars, 2018

Helgspel Premier League – M

Dunderhelg även denna vecka. Kanske inte främst i England utan snarare i dem sydligare delarna av Europa i Italien och Spanien. Hur som helst, tre spel i PL hittar vi denna gång som känns bra.

Lördag kl 13.30 Burnley vs Everton. SPEL X2 (dubbelchans) 1,62 BETFAIR

Två usla lag men ännu uslare form. Så kan man nog faktiskt sammanfatta det som. Och ändå tittar vi på tabellen och noterar att det är 7an som möter 9an. Ofattbart.

Efter Burnleys extremt fina höst, eller fina och fina, Burnleys sätt att spela fotboll får mig att vilja gräva ur mina ögon och dumpa dem i närmsta sjö för att sedan aldrig mer behöva skåda Burnley och deras vidrige coach Sean Dyches ofta kraftigt fula val av slipsar. Så nej, fina höst är att ta i. Men grymma resulatmässiga höst. Det måste vi ge dem. Nu har man kommit ner på jorden rejält sen nyår och har inte vunnit en enda match på dem 13 senaste. Spelet ser trögt ut och det finns inga tendenser på att man är på väg att hitta någon vinnande formkurva inom snar framtid.

Everton då? Sam Allardyce lyckas inte få fart i maskineriet och man blandar och ger alldeles för mycket. Ganska så usel resultatrad på Everton sen nyår också. Jag väljer detta spel av två skäl;

* Burnleys sterila anfallsfotboll som bara handlar om fasta situationer och hårt jobb som nu längre inte riktigt får betalt.  Allardyce vet om detta och lär ha gnuggat defensiva fasta hela jävla veckan.

*Evertons trupp är spelare för spelare klart bättre än Burnleys. Att Burnley ligger sjua är en parodi medan Evertons niondeplats ändå går att argumentera för. Att Burnley skulle hitta sin första seger här på 14 försök, inte känns det särskilt nära till hands.

Tight målsnål historia i ett svinkallt Burnley har vi att vänta oss tror jag. När vi får dubbelchansen på Everton (Vinst på både kryss och Evertonseger) måste vi nypa det till 1,62. 

Lördag kl 16.00 Leciester vs Bournmouth. SPEL Rak etta Lec-seger till 1,95 BETFAIR 

Tror Leciester är på gång nu och har en fin vår till mötes. Flyttryktena om Mahrez är överstökat och man lär nu se en fokuserad stjärna och ett fokuserat lag utan distraktionsmoment ställas ut på banan i eftermiddag. Tycker Leciester är ett bättre lag än Bournmouth där Leciester såg bra ut mot Stoke senast trots det oavgjorda resultatet. Bournmouth däremot gjorde en tafflig insats mot Newcastle hemma men lyckades i sista sekund lösa ett kryss.

Tror Leciester har goda möjligheter att vinna detta och bedömer deras vinstchanser som högre än 55%. 1,95 får vi i odds på Betfair.  

Söndag kl 17.00 Man City vs Chelsea. SPEL X2 (dubbelchans) 2,45 BETFAIR

Spela emot City igen? Är jag helt jävla förslappad i skallen? Det måhända. Tycker ändå dubbelchans på 2,45 på ett Chelsea med rådande förutsättningar är för högt för att låta bli. City levererar alltjämnt men jag tycker det finns en överhype där bubblan snart kommer spricka. Var så säkra på det. Att City är tokfavoriter att vinna CL till exempel, kära någon. Det ska dem inte vara. Kommer återkomma med en längre utläggning om varför i en senare text i dagarna med två highstakes-spel som bisats.

City slaktar just nu allt och alla med deras dubbla 3-0 vinster mot Arsenal i färskt minne medan Chelsea åkte på däng mot United förra helgen. Absolut, men låt oss grotta ner oss i dem matcherna. Chelsea gjorde en bättre insats mot United än att förtjäna en förlust, och innan dess gjorde man en fenomenal insats mot Barcelona där jag tycker 1-1 var i underkant. Att Chelsea trivs i stormatcher där Contes mannar får agera underdogs och använda sitt snabba omställningsspel som sitt vapen, ja det gillar dem. Och det gillar farbror Conte. Conte är en vinnare av ytterst sällsynt slag och bara tanken av att han ska förlora två stormatcher på raken under en 7-dagars period känns inte troligt. Inget CL i veckan dessutom och en sits i ligatabellen som gör att man nästan måste få med sig resultat från Manchester på söndagen.

Och om vi återkommer till City. Ja, man är tillsammans med Atletico Europas mest formstarka lag. Men, ett stort men, man är också inne i en period där man får extremt bra utdelning. Man är inne i det där flowet som vissa storlag ibland hamnar i där i princip allt framåt går in i mål, och allt bakåt lyckas hållas tätt. Vare sig det är frilägen, straffar eller vad det nu kan vara. Missförstå mig rätt, City förtjänar all credd dem någonsin kan få. Den förvandlingen Pep gjort med City den här säsongen är makalös och det är bara att ta av sig den hatt man inte har och buga.

Men vi tar Arsenalmatchen senast som exempel. Otroligt fina mål visst, men att man hade 3-0 i paus där, nej det sneglade inte matchbilden. Vill minnas att man hade 3 skott på mål, varav samtliga hamnade bakom den allt mer svage Petr Cech medan Arsenal missade en drös med chanser i första halvlek. Återigen, City förtjänade att vinna, inget snack, MEN, 3-0 på 30 minuter, nja riktigt så bra var dem inte. Då mötte man dessutom ett sargat Arsenal som för stunden inte ens ska betraktas som ett topplag. Usel form och uselt mående klubb.

Ett kompakt, hungrigt och girigt Chelsea i en match där City egentligen numera bara spelar för hedern då ligatiteln sen länge redan är klar. Det kan bli tufft. City Favoriter såklart. Men ett desperat Chelsea med dubbelchans till 2,45, taget. Snart spricker Peps bubbla. Inte spricker på det sättet att allt rasar samman. Absolut inte. City och Peps lag kommer alltid vara världsledande på sitt sätt att spela offensiv fotboll. Jag är dock rädd att den här hypen alla har över City smittar av sig på laget och att det kan straffa dem dyrt när vi kommer in i dem avgörande skedena i CL där man kommer ställas mot högkvalitavt motstånd. Vi måste komma ihåg att liknande briljans som den City visar upp den här säsongen har Peps lag  i stort sett ALLTID visat upp. I Barca likväl som i Munchen har hans lag totalt dominerat allt och alla och alla experter har redan gett CL-bucklan till Pep i januari månad. Sen har det blivit semifinaldags och då har man blivit drabbad av sin naivitet där man envist stått högt med sin backlinje under båda dubbelmötena och blivit totalt bortkontrade, vare sig man mött Atletico, Real Madrid eller Barcelona. Ingen munter semifinalstats den gode Pep har. Hoppas såklart Pep har lärt sig av sina misstag och att man ej går i den fällan i år igen, men känner vi Pep rätt är han så envis att fotboll ska spelas under hans villkor, på hans sätt, att jag för Citys skull är rädd att man kan ryka i CL i klart tidigare skede än vad folk tror.

Sanslöst pladder nu från min sida och ganska oväsentligt egentligen sett till matchen imorgon. Kort och gott är mitt enda budskap idag att jag tror 2,45 på dubbelchans Chelsea är ett överodds. City som dessutom spelade senast i torsdags och sedan har CL i veckan på onsdag lär eventuellt rotera en del folk.

Spricker en liten del av bubblan redan på söndag kanske? Ja, varför inte. Och det kan den väl lika gärna få göra. Matchen på söndag är inte viktig för City på något sett bortsett från prestigen av ett stormöte. 2,45 dubbelchans betfair. Den tar vi. 

//Monsieur

Skapa konto hos betfair och nyttja deras välkomstbonus.