Tennis ATP INDIAN WELLS PARIBAS OPEN – VINNARSPEL
3 mars, 2018
Vila i frid, Davide Astori – av Marcus Birro
5 mars, 2018

Milanoderby och seriefinal i La liga – Söndag

Ett rykande milanoderby och en fruktansvärt intressant seriefinal i Spanien där kanske Europas mest formstarka lag i Atletico ska försöka knappa in på Barcelona. Magisk söndag med andra ord.

Innan vi går in på dem matcherna sticker vi in lite med en spelrekomendation från Italien och den utsökta staden Genua.

Söndag kl 12.30 Genoa vs Cagilari . SPEL rak etta Genoa 1,95 BETHARD

Ö-gänget från Sardinien, alltså Cagliari för den mindre geografiskt lagde, har ingen munter bortastatisstik under säsongen och formen pekar även den nedåt. Nu åker man och gästar ett Genoa som efter tränarskiftet för några månader sedan börjat hitta formen ordentligt och tagit sig loss från bottenträsket man inledde säsongens första månader i. Tre vinster på dem senaste fyra har man dessutom. Tror man har riktigt god segerchans i denna lunchfajt som startar 12.30. 1.95 på rak hemmaseger är taget.  

 

Söndag kl 16.15 Barcelona vs Atletico de Madrid. Spel Asian +1 Atletico ( Insats tillbaka vid uddamålsförlust ) 1,75 BETHARD

Seriefinal. Vinner Barcelona rycker man ifrån såpass hårt att det mesta nog talar för att ligatiteln redan är bärgad. Förlust för Barca, ja då är Atletico helt plötsligt med på allvar i ligaracet. För några månader sen kändes det helt osannolikt då Barca sprungit iväg med en rejäl ledning redan tidigt och ingen tycktes vara kapabla att ens vara nära på att haka på. Sedan dess har Atletico skruvat upp så in i helvete och med värvningen av Diego Costas har man nu i mitt tycke Europas vassaste anfallspar. Åtminstone mest fruktade. För satan så han har kommit tillbaka till La Liga med buller och bång, den helt fantastiske Diego Costa. Röda kort, vansinnestacklingar, bråk med allt och alla blandat med briljanta prestationer och en mängd mål. Allt är som vanligt med andra ord. Men herrejösses så bra han är och så väl han passar in i Diego Simeones Atletico-lag.

Åtta raka segrar har Atletico och defensiven ser mer solid ut än någonsin. Riktigt tråkigt att vi ej har kvar Atletico i CL-slutspelet. Hade dem fortfarande varit kvar i turneringen hade dem betraktats som en gigantisk titelutmanare. Nu får man istället lägga all krut på ligan (Europa league till viss del förvisso) och söndagens match mot Barca.

Barcelona som gått väldigt bra under hela säsongen där tränare Valverde lyckats effektivisera Barcelona med ett lite rakare spel än vad vi är vana att se Barcelona. Om man ska slänga ut sig någon parallell är dagens version av Barca lite mer Juve-aktigt än det bolltrillande Barca vi vant oss se. Missförstå mig rätt, Barcelona spelar fortfarande ett oerhört bollinnehavsbaserat spel, men med lite annan inriktning. Man vinner sina matcher kontrollerat men utan att glänsa. Att Barcelona kör över Atletico på söndag ser jag som uteslutet. Att dem vinner, ja det har dem såklart all kvalité till att göra. Tycker dock den här matchen på förhand är bra mycket mer jämnare än vad oddsen gör gällande.  1,75 på Asian Atletico +1 innebär att vi får pengarna tillbaka vid uddamålsförlust. Barca måste alltså vinna med två mål för att vi ska förlora. Hur ofta gör Atletico det? Förlorar med två mål alltså, Och nu i denna form dem är inne i? Inte ofta. Har det någonsin ens hänt under Simeone? Lär inte hända på söndag heller, det vill jag nästan lova. Atletico åker till Camp Nou för att vinna. Den saken är säker.

Söndag kl 20.45 Milan vs Inter. Spel Inter drawnobet (oavgjort pengarna tillbaka) 2,32 BETHARD

Klassisk avsparkstid i ett av Europas mest klassiska derbyn. 20.45 är det avspark. Agenda och annat trams på TV den tiden kan fara åt helvete. På söndag kväll ska Milan vs Inter sändas. På alla kanaler om jag fick bestämma.

Ett sjukligt formstarkt Milan med 13 raka utan torsk och en Gattuso vid tränarrodret som verkligen fått fart på det rostiga Milan-maskineriet. Inter däremot, formsvaga med dålig period bakom sig. En Spalletti som ryktas vara på väg bort. Varför väljer jag då Inters sida här? Låt mig motivera.

Bortsett från faktumet ”ett derby är ett derby” och att det lever sitt egna liv, helt opåverkat från yttre form och förutsättningar finns det andra argument som ändå väger till Inters favör sett till oddssättningen. Den viktige mittbackskuggen Miranda, den etablerade yttern Perisic och världens kanske främste avslutare Icardi har saknats senaste perioden. Stor anledning till varför resultaten svajjat. Nu däremot är samtliga spelklara. Jag själv var på plats i höstas när Icardi på egen hand löste den efterlängtade derbysegern i slutminuterna och han lär vara mer än sugen på att göra det nu igen.

Trots Milans briljanta resultatrad på sistone tycker jag ändå inte att spelet riktigt flödat och förtjänat den poängskörd man nu har skaffat sig. Med Perisic, Icardi och Miranda tillbaka i elvan hävdar jag att Inters elva är minst lika vass som Milans överpresterande elva. 2.32 på drawnobet. Det måste vi prova. Lite med hjärtat men också såklart med hjärnan. 

En av fotbollshistoriens mest legendariske bild från milanoderbyt 2005. Läktarkultur kan dem i båda läger. Det kan vi konstatera. 

 

//Monsieur  

Exklusiv bonus på Bethard för nya kunder. 200% på första insättningen på 500kr ger 1500 att spela för. Klicka på bilden för att ta del av erbjudandet.