Vila i frid, Davide Astori – av Marcus Birro
5 mars, 2018
Stora ytor ger stora chansningar (1.80)
6 mars, 2018

CL-tisdag – Monsieur

Tisdag kl 20.45 Psg vs Real Madrid & Liverpool vs Porto. 

Ena matchen ikväll är ju såklart så avslagen att man hellre skulle titta på ”Så ska det låta” 12 timmar i streck utan ljud med tvångströja på sig. Den andra däremot, den nere i Paris, den har iallafall förutsättningar för att kunna bli något.

3-1 kliver Madridlaget in det här mötet med. Ganska så orättvist vill jag hävda, även om vi satt med stora spel på Madrid inte direkt gnällde över att resultatet blev som det blev. PSG styrde det mesta och under matchens sista 30 kändes det bara som en tidsfråga innan PSG skulle sätta in 1-2 varpå Real lite från ingenstans lyckades kontra in en balja för att sedan fylla på med ytterligare en strut till 3-1 och sätta rejäla käppar i det korrupta oljefinansierade hjul som kallas PSG.

Marknaden har gått stenhårt på att det lutar åt ett målkalas ikväll och med det spelare som ställs ut på banan och sett till att både PSG och Real täckt överlinan 2,5 mål på i stort sett samtliga av deras 20 senaste matcher i både liga och cup så kan man ju förstå varför. Viktigt att betona är dock att Neymar sedan en tid tillbaka deklarerades OUT med sin skada och Mbappe fortfarande är aningen tveksam till huruvida han startar ikväll.

I Madrid ryktades det om att Modric och Kroos hade lite skavanker men båda är uttagna till truppen och då får man räkna med att dem ställts ut på banan ikväll.

Som sagt, PSG måste gasa på och Real Madrid sitter ju ett par vassa kontringsspelare, minst sagt. Trots det, jag tycker marknaden har överdriven vikt åt överspelen ikväll. Alltså Asian Under 4 mål ger 1,78 på Bethard i skrivande stund. Med andra ord; Pengarna tillbaka vid exakt 4 mål och seger på under 4 mål. Det är EXTREMT ovanligt att man ser sådana här oddspriser på så hög mållina. Verkligen EXTREMT ovanligt. Återigen, vi förstår varför, men jag hävdar bestämt att den är alldeles för överdriven.

Real Madrids fokus kommer såklart ligga på att hålla siffrorna nere och tempot så lågt som möjligt. Man lär helt klart vara mer måna om att hålla tätt än att försöka stänga matchen med kontringsmål. Att möten mellan två av sådana här giganter som förväntas bli målrika och fartfyllda matcher ibland tenderer att bli avslagna avvaktande matcher, ja det förekommer. Mer än ofta. Tror kanske inte riktigt att matchen ikväll kommer bli avslagen, men som sagt, att det ska bli över 4 mål ikväll. Det är ändå ganska så ovanligt i fotboll.

Ponera att PSG gör 1-0 i ett ganska tidigt skede borde båda lagen bli väldigt måna om att hålla tätt. Real för att man i sin tur går vidare på en 1-0 förlust, och PSG som lär känna vittring och att man ej vill ge ifrån sig ett mål som kan döda matchen. Försöker jag söka efter ett halmstrå här? Kanske lite, rekommenderar verkligen inga maxspel här men till det där oddset måste det provas en slant. Det finns trots allt olika scenarior som talar för att det inte ALLS blir så chansrikt, och målrikt som marknaden och somliga tyckare vill göra gällande.

***

I Liverpool ska som tidigare nämnts Porto försöka vända 0-5 underläge. Omöjligt såklart, och därför ganska så ointressant match. Eller, helt obeskrivligt meningslös match att titta på för att tala klarspråk. Lägg därtill att Liverpool har United i ligan redan på lördag så ett par roteringar från Klopps sida är nog att vänta sig. Mittback Felipe och centertanken Aboukabar ser ut att vara tillbaka i elvan ikväll för Porto och det ger såklart Porto ett par ytterligare dimensioner i spelet än senast. Vi ska dock komma ihåg att Porto, som som sagt förlorade med 5-0 hemma, inte alls var så dåliga som resultat hävdar. Första 15-20 var Porto det klart bättre laget och hade flertalet chanser att göra första målet. Blir löjligt att prata för mycket ”tänk om”-spekulationer men det är ändå värt att nämna.

Inga speltips här över huvudtaget innan vi fått elvorna. Då kanske det går att hitta värde någonstans. Liverpools 1,50 skulle jag hur som helst verkligen avstå ifrån. Trots allt, Porto går som tåget i inhemska ligan med mycket kvalité i laget som sannerligen lär vilja se till att åtminstone försöka snygga till siffrorna sen senast.

***

//Monsieur

 


Bethard har en specialbonus just nu åt Oddsbarens läsare. Regga konto via bilden eller klicka HÄR. Sätt in 500 spänn –> få 1500 kronor att oddsa för.