Chiellini är en ambassadör för alla, även utanför fotbollen – Av Marcus Birro
11 mars, 2018
Från Indian Wells
11 mars, 2018

Söndagsdubbel Indian Wells – Monsieur

Full pott igår där både Medvedev (1,55) och Verdasco till 2,95 hämtade hem varsinn seger. Väldigt bra resultat även för våra långtidsspel på vinnare. Dimitrov rök mot Verdasco likt vi anade vilket öppnar upp rejält både för Anderson och Bautista-agut som igår stod i priserna 34 respektive 101. Nu är dem två favoriter till att nå en semi. Mycket mycket bra för vår del.

Idag kliver spelare som Djokovic, Zverev, Del Potro och Nishikori in i turneringen. Fortfarande såpass tidigt in i turneringen att det inte direkt är några möten som drar överdrivet mycket uppmärksamhet. Dagens mest intressanta aspekt blir nog att följa Djokovics match för att se hur formen ser ut. Man måste räkna med att han spelar utan smärta från sin armbåge som hållit honom borta och är Djokovic ens nära full form blir han såklart en livsfarlig spelare för alla motståndare i den här turneringen. Fem titlar har han här i Indian Wells. 8,0 gånger pengarna får man i odds på att han hämtar hem sin sjätte i år. Långt ifrån omöjligt. Innan Djokovics uttåg mot Chung i Australien Open tidigare i år såg han ut att närma sig sin gamla storform. Att han sen rök mot Chung i tre raka set var faktiskt inte så dåligt som folk vill göra det till. Insatsen från Chung den kvällen var nog kanske den bästa insatsen över hela turneringen där Djokovic trots allt hängde med hela matchen och nog borde fått med sig både ett och två set där.

Hur som helst är högstanivån på Djokovic ofattbart bra. Det vet vi alla. En Djokovic på 80% av sin förmåga slår fortfarande typ 95% av alla spelare i världen. Så bra är han. Om han ser ut att spela utan smärta och håller någorlunda nivå i förstarundan är det verkligen att rekommendera spel på Djokovic som slutvinnare till det ruggigt höga 8,0. Att jämföra med Federers 2,10, då är det där ett överodds av guds nåde. Djokovic själv hävdar ju såklart att han är fit for fight i alla intervjuer osv men märkligt vore ju om han sa något annat. Tycker dock det vore märkligt om han skyndade sig tillbaka till Indian Wells istället för att vänta tills åtminstone Miami Masters, om han nu verkligen inte själv kände och trodde att han verkligen kan utmana om titeln.

För det ska poängteras, Djokovic är ingen spelare som åker runt och deltar i turneringar. Han Vinner turneringar. Svår lottningar har han dock, Nishikori i en eventuell tredjerunda och sen mest troligt Juan Martin Del Potro i fjärderundan. Satan vilken match det vore på onsdag kväll amerikansk tid (Svensk torsdag morgon). Såg förövrigt Del Potro träna häromdagen. Man ska vara väldigt restriktiv med att dra för stora slutsatser av ett tramsigt träningspass men jag vet inte, fick bara en magkänsla av att den här turneringen kan bli något utöver det vanliga för den gode argentinaren. Trist att någon av han eller Djokovic ska tvingas lämna redan i en fjärderunda.

Dagens spel landar i en dubbel för att trissa upp oddsen. Går ju såklart att spela högre insats i singelformat men väljer att göra en dubbelkupong av dem här matcherna då jag VERKLIGEN inte ser hur varken Scwartzman elr Pouille ska ryka mot deras motstånd idag (inatt svensk tid).

Schwartsman vs Bagdahtis. SPEL Schwarzman 1,55  

Såg Bagdahtis förstarunda på plats mot Nishokia. Märklig match som svängde i momentum både en, två, tre, fyra, fem. sex, sju och åtta gånger. Osv. Nishokia är en spelare som försöker hitta tillbaka till formen och har i grunden ett stabilt bollande och hyfsat högt tempo. Inte allt för olikt Schwartzman, bara det att Schwartzman såklart är betydligt bättre. Trots att Schwartzman liknar en kromosomundernärd dvärg har han en ruggig fysik att spela i högt tempo och servar sanslöst bra för att vara kortare än Leffe Pagrotzky. Bahgdhatis då? Ja, han har vi vunnit pengar på flertalet gånger i år. Varje gång på grund av att vi varit kloka nog att spela EMOT honom. Med andra ord, han är alltjämnt överskattad av spelbolagen. Nu förvisso inte favorit såklart, men ändå för jämn oddsfördelning än vad det egentligen borde vara. Han är ju populär den gode, och ännu mer överviktige Baggen så folk kanske förblindas av det och spelar med hjärtat mer än hjärnan. Nånting är det ju iallafall. Schwartzman bör vinna det här om han hittar en någorlunda nivå. 1.55 tar vi. 


Lucas Pouille vs Yuki Bhambri. SPEL Lucas Pouille 1.45  

Enda faran här är om Pouille har slitit ut sig senaste veckorna. Han har spelat intensivt och mycket men har å andra sidan gjort det ruggigt bra. Två finaler i både Marseille och Dubai. Möter nu en challengerspelare som är allt annat än van att spela såhär stora turneringar. Gjorde förvisso ett mycket bra kval där han i raka set slog bland annat Mahut. Ingen supermerit i och för sig , men ändå. Hur man än vrider och vänder på det här ska det skilja rejält mycket i kvalité.  Att vi får höga 1.45 på Pouille-seger förvånar mig oerhört.  

Man ska även lägga till att Pouille är en av dem här spelarna som har kapacitet att ta sig riktigt långt och som dessutom fått en ytterst fördelaktig lottning. Finns alla möjligheter att nå en semi för Pouille utan att behöva slå ut allt för slagkraftiga spelare. 51 gånger degen ger han som slutvinnare på Bethard.com. Cashout-potential av högsta kaliber. Skulle rekommendera en slant på det.

Totalodds i dubbel: 2,24 Bethard.com

 

 

I skrivande stund hittar jag inget annat spelvärde som sticker ut. Blir nog en ganska lugn dag inne på tennisområdet. Ska sägas att det blivit ett par turneringar på plats senaste åren men atmosfären kring Indian Wells-området går inte av för hackor som det så märkligt heter. Ruskigt tjusigt och mysigt område med bra mat, briljanta barer och en väderlek som både är pålitlig och fenomenal. Borde ingå i samtliga tennisintresserade individers semesterschema att boka in Indian Wells i mars, förslagsvis varenda år.

Som vanligt hämtar vi oddsen från Bethard.com . Välkomstbonusen för nya kunder känner vi till vid det här laget. 200% på insättningen upp till 500kr. Totalt alltså ges 1500kr att oddsa för. Varför inte slänga in det på Djokovic, eller skjuta från höften på Pouille till 51 gånger degen. 12 lax på insatt 500kr på Djokovinst, eller 76.500 på satsad 500kr på Pouilleseger. Släng mig i brunnen och kalla mig för Stefan Sauk. Ungefär så kan man sammanfatta värdet i en sådan eventuell investering.

//Monsiuer