DIF-Häcken, vi sneglar mot underspelen
12 mars, 2018
Dags att ta död på myten om den defensiva italienska fotbollen – Av Birro
13 mars, 2018

Roma vs Shaktar där Shaktar kliver in med en 2-1 seger från första mötet medan Manchester United och Sevilla har 0-0 från första mötet.

Oddsmarknaden har tydligt bestämt sig för att Roma och United är stora favoriter. Är dem verkligen det? Går åtminstone att argumentera för att det inte riktigt borde vara så.

Tis kl 20.45 Manchester United vs Sevilla. Vi kollar mot undermarknaden

Om vi börjar i Manchester. Vind i seglet hos de rödklädda laget från Manchester efter en formidabel insats mot Liverpool senast i helgen. Efter en lång period av tafatt och torftigt spel visade man i söndags upp en prestation som fick en hel fotbollsvärld att minnas tillbaka till Sir Alex gamla upplaga av en Unitedmaskin som inte gjorde annat än vann titlar. Kanske har Mourinho och gänget skruvat upp nu inför våren? Det är trots allt från och med nu och framåt den viktigaste perioden på hela året är. Nu ska man toppa formen. José vet ju såklart detta.

Så, var det en engångsföreteelse eller är man någonting på gång nu? Oavsett vilket, Mourinho kommer INTE gasa på från start mot Sevilla. Var så säkra. 0-0 från första mötet innebär att Sevilla vid egenskap av gjort bortamål skulle sätta United rejält i klistret. 1-1, 2-2, 3-3 osv går alltså Sevilla vidare på. Sevilla i sin tur lär inte vilja ge bort något i onödan från start och vill nog hålla matchen mållös så länge det bara går då man trots vad marknaden säger har ett resultat som verkligen är till gagn för Sevilla från första matchen.

En avvaktande första halvlek känns alltså inte som ett allt för avlägset scenario. Snarare det mest sannolika. Under 1,0 i första halvlek ger 1,94 hos Bethard.com. Det innebär att vi vinner på mållös första halvlek och får pengarna tillbaka om det blir exakt ett mål i första halvlek.

Då Jesus Navas är borta tyder nog det mesta på att Mercado flyttas ut till höger och Kjaer in centralt i backlinjen. I övrigt ser truppläget bra ut hos spanjorerna. Hos United är det frågetecken kring Paul Pogba som isåfall kommer ersättas av Mctorminay ifall fransosen ej lyckas bli spelklar. I backlinjen har man fått tillbaka Eric Bailly och det är en ruggig förstärkning. Mycket bra insats senast mot Pool dessutom.

Vi väljer underspelet i första halvlek snarare än över hela matchen då ett mål åt något håll kan komma att öppna upp matchen rejält. Så länge det står 0-0, vilket båda lagen kommer vara benägna om att hålla, kommer det vara fokus på det defensiva.

Asian Under 1,0 mål första halvlek. (cash tillbaka vid exakt 1 mål) . 1,94 gånger degen.  Oddsen hittas hos Bethard.com

Ett annat odds som jag lutar åt men inte spelat är x2. Sevilla spelade ut United i första mötet och återigen, United kommer inte gasa på ifall matchen står 0-0 i slutskedet. Att jämföra x2 till 2,60 gånger degen istället för Sevilla-avancemang till 2,85. Märkligt satta odds. Tycker förvisso båda är allt för höga och hade spelat dessa i sömnen om nu inte United gjort en så fenomenal insats mot Liverpool i helgen. Det skrämde mig en aning. Avvaktar lite, men skulle nästan ändå bli rädd för mig själv om jag sitter tisdag kl 20.44 utan spel på dessa om oddsen kvarstår så höga.

Tis kl 20.45 Roma vs Shaktar Donetsk.

Roma har sett ruggigt bra ut senaste veckorna. Vinsten mot Napoli borta med 4-2 och sedan efterföljande 3-0 hemma mot Torino. Inga dåliga resultat. Det har lett till att oddsen störtsjunkit inför CL-returen mot Shaktar, där man trots allt har 1-2 underläge att försöka vända. Shaktar är ett lag som få har riktigt stenkoll på. Ett lag som huserar i ukrainska ligan får väl kanske inte allt för mycket uppmärksamhet och därför tenderar många att underskatta detta sönderköpta lag med inhyrda legoknektar från främst Brasilien. Ett framgångskoncept som sträcker sig över lång tid och flera år då man länge varit ett lag som alltid utmanat i Champions League, även mot stora lag.

Första mötet var en böljande historia där Shaktar mycket nära hade kunnat få med sig både 3-1 och 4-1. Deras omställningsförmåga är odiskutabelt extremt vass och finns risk för Roma att man kommer bli straffade för det. Asian Handikappriserna ger i skrivande stund 1,86 på Shaktar Donetsk +1. Det innebär att vi vi vinner på X och Shaktarseger men får pengarna tillbaka vid uddamålsförlust. Är inte det lite högt? Tycker matchen och förutsättningar ifrån första mötet borde ha en liten jämnare oddsfördelning än vad den i skrivande stund har.  Shaktar +1 till 1,86 hos Bethard.com

//Monsieur

Välkomstbonus på 200% upp till 1000kr. Klicka här eller på bilden.