Från Indian Wells
11 mars, 2018
DIF-Häcken, vi sneglar mot underspelen
12 mars, 2018

Indian Wells Måndag – Monsieur

Blev inte alls som vi tänkt oss med Schwartzman och Pouille igår. Väldigt överraskande.  Pouilles fina form från dem senaste veckorna var som totalt bortblåst. Genomusel insats. Baggen gjorde en prickfri insats mot Schwartzman och fick med sig dem viktiga poängerna och det är nästan ofattbart hur han orkar släpa runt på den där överkroppen i storlek av det större måttet och ändå vara såpass rörlig. Relativt sett rörlig alltså. För att påminna mer om en matglad mammut än en människa är han väldigt duktig på tennis faktiskt.
                                                           
Bahgdatis till vänster, en utdöd djurart till höger.

Gårdagens stora nyhet måste nog ändå betraktas vara det att Djokovic skickades ut av den 109rankade japanen T.Daniel. Kanske inte riktigt vad Djokovic ska behöva utsätta sig och sina anhängare för. Märktes oerhört tydligt hur långt han ändå har kvar till sin gamla storform. Om han nu någonsin når dit. Självförtroendet, serven, fysiken och hela auran. Det är som bortblåst.
När det så tydligt visar sig hur svårt Wawrinka, Nishikori, Djokovic och Murray med flera har med att återhämta sig från sina skador är det än mer OTROLIGT hur makalöst imponerande Federers bedrift sedan sin skada har varit och fortfarande är. Han hade inte riktigt samma problem vid sin comeback för drygt ett år sen om man säger så. Lägg därtill en ålder som mer borde generera i att han borde lägga krut på att inhandla käppar snarare än att utklassa hela tenniseliten, turnering efter turnering. Otroligt som sagt.
****
Imorgon börjar tredjerundorna och det är från och med nu och framåt det börjar bli intressant.
Federer mot Krajinovic ska bli intressant att följa. Federers insats idag mot Delbonis var verkligen inget vidare med hans mått mätt där unforced errors haglade från både fore och backhandsidan. Krajinovic som dessutom är mkt bättre än folk riktigt ännu inser. Federer löser nog såklart det där men intressant blir det.
Bautista-Agut vs Coric är en annan match att hålla ett öga på. Coric på gång verkar det som medan Batusita är stabilitet själv. Möttes i dubai för nån vecka sedan där Bautista vann i raka set. För vårt långtidsspel på Bautista till 101ggr degen, nu när lottningen dessutom blivit extremt fördelaktig, hoppas vi såklart att spanjoren löser det där. Finns mer än goda chanser att nå minst en semi. Ett sanslöst oddsdropp vittnar också om det. 
Har precis sett klart Del Potros överkörning av Alex Di Manur och nu med Djokovic och Nishikori utslagen på Delpos sida, visst luktar det final och kanske till och med en titel nu? Ruskigt stabil insats idag var det iallafall från Del Potro.

****

Spelrekommendationer för ikväll då?  

Fernando Verdasco vs Taylor Fritz. SPEL Verdasco 1,65

Verdascos insats mot Dimitrov var mäkta imponerande och han verkar bygga vidare på dem fina resultaten han gjort hittils i år. I omgången innan såg han även då mycket slipad och fokuserad ut. För just fokuset, och kontinuiteten är der Verdasco saknat under egentligen hela sin karriär. Först nu på senare år, elr ja senaste året verkar han mer och mer fått ordning på den biten. För en fokuserad och sammanbiten Verdasco kan en bra dag i stort sätt slå samtliga spelare på hela touren, såpass hög högsta nivå besitter han.
1.65 står han i skrivande stund som matchvinnare mot Fritz. Den unge Fritz som egentligen nog faktiskt borde ha rykt redan i första rundan mot Opelka men lyckades på nåt märkligt sätt tråckla sig vidare. 2-0 segern senast mot Rublev är ju såklart ett väldigt bra resultat men faktum är att Rublev var totalt oduglig. Alltså kan man inte dra allt för stora växlar av den matchen.
1.65 på Verdasco att vinna känns mer än bra. Lottningen har dessutom öppnat upp sig vilket såklart Verdasco är medveten om, det vore anledning nog att verkligen se till att vinna emot Fritz. 
*****
Chung vs Thomas Berdych. Spel Chung 2,15
Chung vs Berdych. Ingen dålig tredjerunda det. Efter Berdychs briljanta säsongsstart har det gått lite trögare på slutet för den gode tjeckern. Förvisso komfortabel seger i förra rundan mot Marterer men nu blir motståndet något annat.
Chung som fick det onödigt spännande mot Lajovic senast men löste det till slut i skiljeset. Bra, riktigt bra match från Lajovic sida dock så Chung ska ej skämmas att det gick till tre set. Tror Chung har alla förutsättningar för att rubba Berdych ikväll och som vi tidigare nämnt om dem den höga studsen och relativt långsamma banorna bör gynna Chung mer än en spelare som Berdych. Har självklart stor respekt för Berdych och hans högstanivå ska dock såklart poängteras, så blir en insats av det mindre slaget. 2.15 på Chung som vinnare.

På återhörande

/Monsieur