Onsdag: Champions League – Monsieur
14 mars, 2018
Att föra fotbollsarvet vidare – Av Marcus Birro
16 mars, 2018

Indian Wells Kvartsfinaldags! – Monsieur

Över 70% av spelen hittils under årets Indian Wells har bokfört som vinster till en ROI på närmare 200%. Inga siffror att klaga på direkt. Senaste spelen på Kolscreiber till 5,05 mot världstrean Cilic och Lopez vinst mot hemmasonen Jack Sock till 2,55 satt fint. Bara gnugga vidare.

Igår under åttondelsrundan hade vi inga speltips även om det lutade åt en slant på Baghdatis under kvällsmatchen mot Raonic. Nu vart det inget spel och strunt samma spelade det då Baggen ändå sulade in handduken dryga timmen innan matchstart av något som verkade vara någon slags magsjuka. Raonic vidare på WO. Utöver det inga häpnadsväckande resultat.

Federer dansade sig i vanlig ordning vidare precis på hans egna villkor. Del Potro var lite hotad av landsmannen Mayer men löste det till slut ganska så komfortabelt. Anderson vann i skiljetiebreak och Chung körde över grusspecialisten Pablo Cuevas. Coric fortsätter att göra briljanta resultat och kvartsfinalen om några timmar mellan honom och Anderson blir hyperintressant. Först nu som Coric riktigt ställs på prov mot ett ordentligt motstånd.

Indian Wells Mastersturnering skiljer sig lite från övriga Masters då man har två veckor på sig att slutföra turneringen och väljer därför år efter år att sprida ut kvartsfinalerna över två dagar. Idag, eller ikväll/natt svensk tid spelar Federer – Chung och Anderson – Coric medan morgondagen bjuder på Del Potro vs Kolscreiber och Qurrey vs Raonic.

Man ska passa sig från att klappa sig för bröstet innan den smällfeta damen har sjungit sista versen eller vad det nu heter, men våra långtidsspel vi placerade innan turneringen är i skrivande stund i oerhört trygga händer. Elr, i och för sig, Federer är ju fortfarande sprängfavorit, men vi har många hästar kvar i loppet till skyhöga odds.

Anderson 41: Klar favorit att ta sig till semin, står nu i 11.
Del Potro 13: Skyhög favorit att nå finalen. Står nu i 4,50
Chung 67: Federer motstånd idag, lär ju ryka med sina glasögon före men någon gång ska väl Federer förlora. Står nu i 18
Kolscreiber 301: Inte alls någon omöjlighet att han trots allt tar sig förbi även kvartsfinalrundan. Står ni i 40.
Querrey 101: Kommer att ta sig till semi. Står nu i 20.

Hyfsade odds-ras, minst sagt, men Federer såklart alltjämnt favorit. Men dem där oddsen ger både cashoutmöjlighet eller om saker och ting studsar rätt, en fantastisk vinstavkastning.

Tillbaka till dagens matcher. Coric-Anderson om dryga 2-3 timmar. Coric varit fantastisk under hela veckan och börjar kanske bli så bra som alla förutspått men han aldrig riktigt ens varit nära att uppnå. Anderson en matchvinnare av guds nåde och forttsätter året mycket bra. Två ganska så olika spelstilar det här. 2,65 på Coric och 1,57 på Anderson med en av världens bästa servar och fullt duglig baslinjespelare mot en Coric som har sina stora styrka i det långa bollandet. Hur går det då? Jag tror att Anderson nog kan få lite väl mycket gratis på sin serve för att Coric ska kunna vinna idag. Lägg därtill att Anderson är en tillräckligt bra bollare för att Coric inte ska kunna vinna alltför stor majoritet av dem långa duellerna. Oddsen rätt korrekta och inget jag spelar i nuläget.

Federer vs Chung kvällsmatchen här i Indian Wells. Runt 02,03 svensk tid inatt. Blir nästan larvigt att ens analysera Federers matcher nu för tiden då det ändå bara alltid slutar på ett sätt, nämligen att Federer vinner och det sällan ens blir särskilt jämnt. Tåls att upprepas, att denna 37-åriga farbror dominerar en så fysiskt krävande sport som tennis, en världssport dessutom, ja det är obeskrivligt och oefterhärmligt stort. Någon gång måste han väl ändå förlora? Gör han det idag mot ”den nye Djokovic”? Mest troligt absolut inte. Oddsen påvisar detta ganska så tydligt. 1,13 på Federer-seger. Blir en rematch från Aus-open semifinalen det här där jag med många andra höjde varningens finger för att Chung skulle kunna hota Federer där. Den oron eller prognosen tryckte Federer upp i varenda tvivlares mindre glamorösa hål med att göra en överkörning av otäcka mått innan Chung passande nog blev ”tvungen” att bryta matchen pga blåsor i foten.

Med andra ord, en spelstil som Chung som bara för något, eller några år sen hade varit en mardröm för Federer har han nu lyckats vända till något så simpelt att han knappt ens behöver anstränga sig för att vinna. Många hävdar att Djokovics högsta nivå när det begav sig är den bästa tennisen som någonsin spelats men ett möte mellan dåvarande Djokovic mot nuvarande Federer, jag börjar kraftigt luta åt att Federer hade dragit längsta strået där. Eller är Federer i behov av att just känna sig överlägsen för att få tillräckligt lugn i kroppen för att just spela överlägset? Kanske, vad som däremot är ett faktum är att Roger hur som helst är helt otroligt bra och varit det under snart 1,5 år.

Gör Federer en plattmatch idag kommer Chung vinna. Gör Chung en 100% insats KAN han hota Federer om Roger blir lite osäker och passiv och Chung får betalt på dem längre duellerna. Hur ofta gör Federer en plattmatch? Hur ofta gör en tennisspelare en 100% insats? Inte så jätteofta, nej.

Återkommer imorgon med lite mer intressanta matcher. Nu några timmar på solstolen innan det är dags att bege sig till tennisparken och se Anderson-Coric på Stadium 1.

//Monsieur 

Gillar man att betta på tennis, vilket man borde göra om man har något slags vett innanför pannbenet, ja då är ett registrerat konto på Bethard ett måste. Bäst matchodds på just tennis har dem. Dessutom en briljant startbonus.