Kvartsfinal dag 2 – Indian Wells
16 mars, 2018
Final Indian Wells, Federer vs Del Potro
18 mars, 2018

Semifinaler Indian Wells

Federer 1,06 vs Coric 8,0  
Del Potro 1,54 vs Raonic 2,96

I skrivande stund, 11.00 lokal tid, ska precis den gamle gubben Federer in och lira semifinal mot den sanslöst formstarke Coric. Hur formstark Coric än må vara, oddsen talar sitt ganska så tydliga språk. Det där torskar inte Federer. Det mer häpnadsväckande över den matchen är ju snarare att den spelas först ut idag av alla matcher. Det händer inte ofta när farbror Roger ska spela. Låt oss strunta i att analysera den och grotta ner oss i dagens spelvärde.

1.54 på Del Potro-vinst är kanske inte så jättehögt odds på pappret, men sett till spelvärdet och den höga sannolikheten att han vinner, ja då är det där ett riktigt bra och högt odds. Först och främst. Del Potro är en mycket bättre spelare i grunden än Raonic. Han är dessutom betydligt formstarkare och spelstilarna passar Del Potro mycket bättre än vice versa.

Varför är oddsen såpass jämna då?

Raonic var för 1,5 år sen en spelare av yppersta världsklass. Han är långt ifrån den formen men har lyckats tråckliga sig vidare till semi via inte allt för imponerande spel. Gårdagens seger mot Querrey handlade mer om att Qurre var dålig, och usel i dem avgörande lägena, snarare än att Raonic spelade bra.

Del Potro då? Jo, han har förlorat set i sina två senaste matcher mot både Kolschreiber och Mayer. Såg man dem matcherna är det inget han behöver skämmas över. Dels gjorde både Kollie och Mayer riktigt gedigna insatser och sen gynnas försvarande spelare av det långsamma underlaget och det är därför svårt att slå igenom de spelare som besitter ett stabilt försvar. Idag ställs Del Potro mot Raonic som inte ens har ett försvar. Han är dessutom totalt underlägsen Delpo i bollandet. Lägg därtill att Del Potro historiskt alltid haft lätt mot stora servekanoner.

Nej, hur jag än vrider och vänder på det här. Det här ska inte Del Potro förlora. Efter en ganska så trist turnering överlag med många stjärnspelare som fallit i tidigt stadie eller inte ens deltagit pga skada ser det verkligen ut som vi får en drömfinal mellan farbror Federer och Juan Martin Del Potro.

Under tiden jag skrivit det här har Federer-Coric hunnit spela 9 gem där båda spelarna hållit sina servgem och Coric hängt med bättre än väntat. Skulle ändå förvåna mig oerhört om han hotar Federer när det drar ihop sig.

Hur som helst. Bethard ger 1,54 på Del Potro-seger mot Raonic. Den tar vi till stor insats. 

/Monsieur