Semifinaler Indian Wells
17 mars, 2018
ÖFK:s utmaning i att gå från rebell till att bli elit – Av Birro
19 mars, 2018

Final Indian Wells, Federer vs Del Potro

Blev som vi anade. Federer och Del Potro till final. Sett till rådande förutsättningar på tennistouren är det nog världens två bästa spelare just nu  och då är det ju såklart värdigt att dem två ska göra upp om titeln i dagens final.

Gårdagens maxspelsrekomendation på Del Potro satt med gooood marginal. Raonic var inte ens nära att hota argentinaren.

 

Federer fick i sin semifinal oerhört mycket svårare än väntat. Coric pressade gamle gubben in i det sista och två saker går att konstatera efter matchen. Federer är fortfarande inne i det där vinnarstimmet där han alltid drar längsta strået i matcher som står och väger. Egentligen var nog Coric snäppet bättre och hade break up både i andra och det tredje settet.

De andra vi tar med oss, det är att Coric är på riktigt. Grymt bra turnering från hans sida och gårdagens insats mot den näst intill omöjlige Federer vittnade om att Coric blir ordentligt att räkna med i år.

 

Dagens final då? 1.35 på Fed och 3.55 på Del Potro. Känns väl ganska så korrekt.  En sak är dock vansinnigt säker. Till skillnad från 99% av tourens spelare så räds inte Delpo gamle Federer ett dugg. Han har slagit Roger i stora sammanhang förut och har verktygen för att göra det idag igen. Lyckas Juan Martin Del Potro lösa alla bitar och göra det då? Vi hoppas på det i och med vinnarspelet på Delpo. Finns alla möjligheter för det också. Men mest sannolikt tar Federer tag i taktpinnen och inte låter Delpo komma till skott med sin slägga till forehand.

Båda farbröderna kommer vilja styra spelet. Serven blir såklart också extremt viktig. Avstår spel till en början men sneglar mot game-överspel. Blir nästan alltid jämnt och långa matcher mellan dem här gossarna.

 

/Monsieur