Italiens landslag ska börja sin klättring från botten – Av Birro
23 mars, 2018
Kvällsdubbel i Miami Lördag
24 mars, 2018

Argentina – Italien 20.45 Fredag Ethiad Stadium

SPEL. Argentina seger till 2,05 på Bethard.com

Landslagsuppehåll brukar ju sällan vara något man går igång på. Särskilt nu när det inte vankas kval utan avslagna vänskapsmatcher runt om i världen. Ska man hitta någon ljuspunkt i detta vakuummörker är väl det faktumet att VM ändå hägrar runt hörnet och med mindre än tre månader kvar till VM så börjar ju fokuset trappas upp hos dem deltagande länderna. Trupper ska spikas och det finns såklart spelare som mer än gärna vill visa framfötterna. Detta gäller inte minst Argentina som har en sådan bredd på sin trupp (speciellt på den offensiva delen) att det angränsar till otäckt. Dybala, Aguero, Higuain, Icardi, Di Maria, Banega, Pastore och Perotti är bara några av namnen man har att tillgå. Och just det, någon gosse vid namn Messi finns där också att välja om nu tränare Jorge Sampaoli skulle känna för det.

Italien då? Missade ju som bekant VM och inleder nu en generationsväxling med den förre U21-tränaren Di Biagio som ansvarig. Kommer till matchen med en ung oprövad trupp. Medan Italien lär pröva sig fram och vinst kanske inte är högsta prio lär Argentinarna som sagt mer än gärna sätta sitt spel så mycket som möjligt inför det stundande VM:et. I den tuffa konkurrens som råder lär de spelare som får chansen vara extremt måna om att göra bra ifrån sig för att etablera sin plats i truppen.

Icardi och Dybala kommer förvisso inte komma till start men det mesta tyder på att Higuain startar med Messi, Di Maria och den formstarke inhemske spelaren Meza strax bakom sig. En del kvalité framåt alltså, minst sagt.

Förusättningarna som råder tycker jag talar till klar favör för Argentina. Neutral spelplan i form av Ethiad Stadium i Manchester. Majoriteten av spelarna i båda lagen huserar ändå i Europa så just den faktorn borde ej ha allt för stor inverkan.

Rak seger (Asian 0,5) på Argentina-seger. 2,05 går att hitta hos Bethard.com 

 

/Monsieur

 

Finns nu en briljant exklusiv välkomstbonus bara för Oddsbarens läsare. 200% upp till 1000kr på din första insättning. HÄR