Gigantmöte mellan Spanien – Argentina. Kl 21.30, Målrik Argentinaseger?
27 mars, 2018
Rumänien – Sverige
27 mars, 2018

Åttondelsfinaler i Miami

Åttondelsfinaldags alltså. Innebär att alla spelare ska ut och spela under dagen. Har ju som bekant rykt en och annan toppspelare redan utöver det spelare som inte ens kom till start. Detta till trots har vi ett par riktiga höjdarmatcher både idag och sen kommande dagar när spektaklet nere i Miami ska avgöras.

Inget särskilt häpnadsväckande att rapportera om från gårdagen. Vårt spel på Carreno Busta till 1,95 satt utan några som helst bekymmer medan David Ferrer tyvärr snöpligt förlorade mot Zverev i avgörande set. Det som valde handikapspel på Ferrer istället för rak seger gjorde tog isåfall rätt beslut för det satt med god marginal.

Som sagt, hela åtta matcher idag. Eller nio? Skriver det här inlägget nattetid i USA och Tiafoes match mot Berdych avbröts precis pga regn och den lär spelas klart imorgon bitti isåfall. Amerikansk tid.  Vem Kevin Anderson får möta i sin åttondel är alltså ännu inte spikat. Avgörande set ska spelas klart mellan Tompa Berdych och Tiafoe.

Dagens första spel hämtar vi från dagens mest intressanta och uppsnackade match.

Nick Kyrgios vs Alexander Zverev. SPEL Nick Kyrgios 1,69 

Ser både fokuserad och väldigt skarp ut den gode Nick. Imponerat rejält i sin comeback så här långt. Zverev då? Nej, han ser inte särskilt bra ut. Trodde han skulle ryka mot Ferrer igår men får istället bli Nick Kyrgios som skickar Zverev istället. Varför är jag så säker på det då?  Jo, jag tycker Kyrgios ser mycket bättre ut, spelförhållandena passar honom bättre, Miami passar honom bättre och Kyrgios är nog mer än sugen att tvåla dit Zverev och revanschera sig efter torsken mot honom i Davis cup för några månader sen.

Kyrgios har inte tappat många poäng i sin serve såhär långt medan Zverev blev bruten flertalet gånger bara igår. Vi spelar Nick att vinna här till 1,69 och håller såklart tummarna för att vårt långtidsspel på Nick Kyrgios som slutvinnare av Miami Open till 41 ska hållas vid liv.   


Denis Shapavalov vs Borna Coric. SPEL Coric 1,67 

Tycker Shapavalov såg väldigt svajjig ut mot Querrey igår och snubblade sig vidare snarare än att han vann den matchen på bra insats. Coric är i sin livs form nu och jag tycker den här matchupen ska passa Coric mycket bättre än tvärtom. 1,67 på Coric att vinna placerar vi våra pengar på. Samma här, långtidsspelet på Coric till 61, det lever i allra högtsa grad.

John Isner vs Marin Cilic. SPEL Isner +1,5 set 1,73

Kniper Isner minst ett set här? Ja, nog kan han väl göra det? Blir en servebuffé det här. Isner såklart dötrist att titta på men han ska nog kunna skaka fram minst ett tiebreak här för Cilic imponerar inte.  Isner på hemmabana dessutom. Jag tror det här blir jämnt.

Jeremy Chardy vs Milos Raonic. SPEL Chardy +1,5 set 1,76

Nu vann ju iförsig Raonic i två raka mot Schwartzman men det här blir en helt annan typ av match. Tycker dessutom inte Raonic var särskilt imponerande i sin senaste match och jag hävdar bestämt att han alltjämt är ljusår från sin forna toppform. Chardy däremot, ja han spelar ju sin livs tennis. Verkligen grym form på Chardy som spelar bländande tennis för stunden och till och lyckats få bukt på sin svaga backhandsida. Stadig i servandet och har levererat briljanta resultat senaste tiden. Jag tror Chardy kan vinna det här. 3,10 på Chardyseger just nu.  Klart intressant. Jag väljer ändå det fega alternativet. Chardy att vinna minst ett set. 1,76.

 

/Monsieur