Brasilien vs Tyskland, revanschdags för brassarna? Kl 20.45
27 mars, 2018
Åttondelsfinaler i Miami
27 mars, 2018

Gigantmöte mellan Spanien – Argentina. Kl 21.30, Målrik Argentinaseger?

Vilken j*vla match. Vänskapsmatch till trots, det här är två VM-guldaspiranter som ska mäta sina krafter ikväll och jag tror båda nationerna är sugna på att skicka ett statement till övriga fotbollsvärlden ikväll.

Argentina drawnobet ( pengarna tillbaka vid oavgjort) ger just nu 2,65. Jag förstår inte riktigt hur Argentina kan betraktas som sådana underdogs till den här matchen.

Argentinas senaste match mot Italien häromdagen såg bitvis riktigt bra ut trots att man saknade både Messi och Aguero på planen utöver spelare som Dybala och Icardi som märkligt nog är oönskade av förbundskapten Jorge Sampaoli. Man har en del offensiv kvalité att välja på om man tar beslutet att rata spelare av den där kalibern, minst sagt.

Ett riktigt prestigemöte det här som jag tror kommer hetta till på en bra mycket större nivå än vad vi är vana att se i träningsmatchsammanhang. Diego Costa väntas starta för Spanien och bara han själv kan få vilken trött föreställning som helst att vakna till. Jag tror båda lagen kommer vara riktigt taggade ikväll.

Svårt att fastslå såhär flera timmar innan matchstart hur elvorna kommer formeras men finns fortfarande förhoppningar om att Messi kommer komma till spel. Oavsett vilket har både Spanien och Argentina en extremt kvalitativ bredd att välja på och det kommer att krylla av offensiv briljans på planen ikväll. Båda lagen att göra mål till 1,90 känns som ett ganska givet spel. Visst, både Spanien och Argentina har solida defensiva pjäser och en bra strukturerad balans på sina lag men i ett sånt här möte ska den offensiva kvalitén väga över och jag har svårt att se att vi får en målsnål tillställning.

Jag har Argentina som favorit till att vinna VM och det får man just nu till priser runt 11 gånger degen. Svår eventuell lottning framåt slutspelet men jag tycker fortfarande det finns saker som talar för Argentina i år. Grym tränare som lyckats i stort sett överallt var han än har tränat i både klubb och landslag. Han spelar med ett extremt effektivt presspel som är mycket underhållande att titta på. Lägg därtill en trupp som har betyldigt bättre defensiv än vad många folk vill göra gällande och en helt osannolikt skicklig upplaga av offensiva spelare att välja mellan. Som grädden på det berömda ruttna moset har man världens i särklass bästa spelare som i stort sett på egen hand kan vinna vilken match som helst. Är läge för Messi att hämta hem den där VM-bucklan som han fortfarande saknar så att den här trötta diskussionen om vem som är tidernas bästa spelare kan få sig ett slut en gång för alla.

Vad det nu har med saken att göra inför ikväll, ja det kanske man kan undra sig. Hur som helst kan jag inte köpa att Spanien ska vara så stora favoriter i den här matchen. Jag tror Argentina har väldigt bra chans ikväll och när vi får 2,65 (!!) på Argentina drawnobet, ja den tar man utan att blinka.

SPEL 1: Argentinaseger med drawnobet ( pengarna tillbaka vid oavgjort).  2,65 på Bethard.com  

SPEL 2: Båda lagen gör mål. 1,90 på Bethard.com