Låt Allsvenskan 2018 rulla igång – Av Marcus Birro
31 mars, 2018
Vi kickar igång Allsvenskan 2018 med två tunga spel!
1 april, 2018

Final i Miami Open. Dags för Isner!

ATP Masters Final Miami Open 

Alexander Zverev 1,62 vs John Isner 2,45 . SPEL John Isner 2,45

Inte direkt en superväntad uppställning på finalisterna vi får här på söndagskvällen i Miami. Åtminstone inte på förhand. Att Del Potro riskerade gå på pumpen varnade vi för och att Federer var på tok för favoritsatt av oddsbolagen inför, ja det var dem nog ganska många överens om. Men att dem här två (Zverev & Isner) skulle ta sig till final, nja, det var inte så väntat.

Zverev har haft en genomusel säsong så här långt men har verkligen från ingenstans, med start i åttondelsfinalen mot Kyrgios, hittat tillbaka till sitt enormt kraftiga och tunga baslinje spel. Att potentialen finns där, ja det råder det ingen som helst tvekan om. Vill till och med minnas att jag inför säsongen satte honom som US-Open vinnare i år. För dryga en vecka sedan skämdes jag nästan över den prognosen men nu känns det iallfall inte som en omöjlighet. Av den här veckan att döma var dem tre första månaderna på säsongen mer ett hack i hans väldigt unga karriär snarare än att han tappat i kvalité. Nog om det och hur som helst, långt kvar till US Open och det krävs mer från tyskens sida innan jag ska känna att den där spekulationen var särskilt pricksäker om ens i närheten. Del Potro och Federer, 15-20 & cirka 5 i odds, där skulle jag rekommendera folk att placera delar ur sina portföljer på. Delpos överlägset största GrandSlam-chans och Federers definitiva säsongsmål (med reservation för en nionde Wimbledon).

Är finalen ikväll kl 21.00 i Miami Open så trist att jag väljer att snacka US Open istället? Nja, faktikst inte. Zverev har vi snabbt gått igenom lite men Isner då?

Jo, man har en märklig hatkärlek till Isner. Den där extremt store bjässen som bombar in serveess och i stort sett inte har något annat verktyg i sin tennisrepertoar har ibland förmågan att blixtra till och spela riktigt underhållande. Riktigt stabil turnering från amerikanen såhär långt där serven varit till och med bättre än vanligt kombinerat med att både baslinjespelet och volleyn funkat utmärkt. Men sen fick vi  se semifinalen. HERREGUD vilken match han gjorde den gode Isner. Man ska akta sig med att svinga för högt men det där var nog det bästa jag sett Isner spela någonsin och defintivt en av 2018 års bästa prestationer över hela touren. Det baslinjespelet, det nätspelet och dem vinnarslagen från både fore och backhandsidan. Magiskt verkligen. Och för dem som följer tennis är det nog inte särskilt många gånger man använder adjektivet ”magiskt” och ”Isner” i samma mening men i det här fallet var det mer än befogat.

101 gånger degen stog den gode Isner i före turneringen och Zverev runt 15-20 om jag minns rätt. Zverev också således ganska så stor favorit i finalen och det kan man väl på sätt och vis köpa. Grymt taggad och ruskigt provocerande har han varit den vidrige tysken. Bara bra för honom såklart men desto mindre kul för oss som tvingas se honom bete sig som en rabiessmittad gängmedlem på centercourten. Zverev, trots sin ålder, har samlat på sig tre Masterstitlar redan och lär inte vara i något skräcktillstånd inför kvällen. Isner presterar ofta bra i Masters på hemmaplan men har mig veterligen aldrig vunnit en Masterstitel.

Är det dags för John nu då? Jag tycker mig tro att det trots allt finns en hel del som tyder på det. Båda spelarna har som sagt spelat riktigt bra och med sina tunga servar och inte allt för bra returspel kommer det bli väldigt få breaks och säkerligen avgöras på ruskigt små marginaler. Bara där talar det för att oddset är lite för högt satt på Isner. Hemmapubliken i ryggen, grymt självförtroende sedan semifinalinsatsen och känslan av att detta kan vara hans riktigt stora sista chans att vinna en Masterstitel på hemmaplan är andra faktorer som får mig att luta mot Isner här.

Zverev är inte allt för olik Del Potro i sin spelstil och såsom Isner fullkomligt klädde av Delpo i semin ser jag det som fullt möjligt att Zverev hamnar i samma fälla som Del Potro gjorde.

2.45 på att John Isner vinner den här titeln placerar vi på Bethard.  

 

Gör som Zlatan. Anslut dig till Bethard och få nu en insättningsbonus på 200% upp till 1000kr. 

 

Bethard.com