Långtidssspel allsvenskan!
1 april, 2018
Gigantmöte i Turin ikväll: Juventus vs Real Madrid
3 april, 2018

Spel i Champions League som verkligen vrålar övervärde!

Head to Head: Vilket lag går längst mellan Man City vs Bayern München. SPEL München 1,84 (pengarna tillbaka vid lika) 

Alltså det här oddset är bara så otroligt felsatt. Säga vad man vill om Citys briljans och allt det där men här går lixom matematiken inte ihop. En inte ens fotbollsinitierad person skulle ganska så snabbt kunna förstå och räkna ut varför det här oddset är monumentalt felsatt.

Kort och gott. City ställs mot Liverpool i sin kvartsfinal medan Bayern ställs mot Sevilla.

Oddsen som just står på avancemang är följande (ungefärligt snittodds på bolagens prissättning):

Sevilla 6,9 vs Bayern Munchen 1,12
Liverpool 2,95 vs Manchester City 1,38

Med andra ord, ganska så kraftig tydlighet i att Munchen kan betraktas som så gott som klara för semifinal medan City  har en väsentligt tuffare uppgift även om dem också står som favoriter.

Bara ovannämnda punkt är tillräcklig motivering för att förklara hur snevriden den här oddsättningen på h2h-spelet mellan City och Munchen är.

Mer då? Jo, i min bok är Man City för stora oddsfavoriter mot Liverpool än vad dem egentligen borde vara. Att City gått som en jävla ångvält i ligan känner vi alla till men är det något lag man haft svårt mot i ligan är det just Liverpool som har själva definitionen av ett spelsätt som Pep Guardiola alltid haft svårast mot. Men 5-0 hemma i höstas tänker ni? Jo, absolut, men vi som såg den matchen kan nog alla vara överens om att matchbilden totalt förändrades när Mané visades ut. Innan dess var Pool det absolut bättre laget. I våras senast man möttes, jo då körde Liverpool fullkomligt över City som inte visste hur dem skulle ta sig ur pressen eller täcka upp omställningsytorna som dem alltid öppnar upp.

Att Pep och City kommer ha respekt för Liverpool är alldeles givet. Sällan sett Peps lag så utmanövrerat som man blev på Anfield för några månader sen. Men, viktigt att betona som alltid när man kritiserar Peps version av Man City, dem är svinbra. Verkligen överjävligt bra. Det råder det ingen som helst tvekan om och det känns egentligen onödigt att ens gräva djupare i den diskussionen. Men, nu är det CL och man ställs mot ett motstånd man nog hemskt gärna skulle velat slippa.

Liverpool slår ur underläge som Klopp och hans mannar mer än gärna kommer betrakta som slagläge. Tror det där blir en ruggig batalj.

MEN, ponera ändå att City slår ut Liverpool vilket dem såklart har mer än goda möjligheter till att göra. Då är vi inne i en spekulativ semifinalrunda. Ett City som verkligen inte är erfarna att vara så långt framme i turneringen medan München egentligen inte gör något annat på våren än att spela semifinaler i Champions League. Vissa hävdar att rutin egentligen är en ganska så löjlig och irrelevant aspekt när man analyserar medans andra tolkar rutinen som fullkomligt avgörande. Vilket läger man än står i kan man i Champions League-statsistiken bara titta hur det sett ut senaste fem åren.

Vinnare: 2013 – Munchen 
Vinnare 2014 – Real Madrid 
Vinnare 2015 – Barcelona 
Vinnare 2016 – Real Madrid 
Vinnare 2017 – Real Madrid.

 

Rutin och erfarenhet. Punkt.

Mot vilket lag City än skulle lottas mot respektive Munchen hävdar jag det som klart sannolikare att Munchen tar sig till final än tvärtom. Pep som ännu inte riktigt fått möta någon av dem stora europeiska bjässarna än har en historia av att falla ganska platt när det vankas semi och när motståndet är av den allra yppersta världsklassen. Vi minns nog alla hur hans lag blivit totalt överkörda av Real Madrid x2 & Barcelona. Nog kan han säkerligen lärt sig en läxa men jag tror snarare det handlar om att han VÄGRAR frångå sin spelidé som ofta visar sig vara kostsam när motståndet är av den högsta nivån.

Ett eventuellt möte Man City vs Munchen betraktar jag ganska stenhårt tyskarna som favoriter.

Alltså, Hur jag än vrider och vänder här är Bayern Munchen den defintiva klara favoriten här. Man har betydligt enklare kvartsfinal, man går minst lika bra i ligan som City gör (vann 6-0 senast mot Dortmund i helgen) och man har en rutin och erfarenhet som City inte ens kan drömma om. Man har i min mening dessutom en mycket solidare defensiv. Otamendi och gänget, dem där har jag svårt att se att dem håller när motståndet blir av annan dignitet än den man vanligtvis möter i ligan.

Vare sig man älskar Pep och hans lag är det en ren och skär matematisk idioti att inte välja tyskarnas sida här. (även om undertecknad mer än gärna hoppas på Sevilla ikväll)

Ordspråket som säger ”Anfallspel vinner matcher, defensiven vinner titlar” ska inte underskattas.

/Monsieur

 

***

Spelet hittas hos Leovegas som just nu erbjuder en 100% bonus upp till 1000 kronor och ett gratisspel på 200 kronor via länken eller bilden nedan!    

Skapa konto hos det briljanta Leovegas och ta del av deras höga odds, fantastiska mobilsida och deras välkomstbonus på 1200kronor.