Stanley Cup!
3 april, 2018
Överspel i Milanoderbyt till högt odds!
4 april, 2018

Cristiano Ronaldo. Punkt. – av Marcus Birro

Först var det tyst. Sedan tyst igen. Sedan började publiken på Juventus-stadium att applådera Ronaldos mål.

Real Madrid intog den italienska alpstaden och promenerade igenom matchen utan att det ens märktes särskilt mycket.

Barzagli har fortfarande inte förstått vad det var som hände när Ronaldo stötte in 0-1 bakom Buffon efter tre minuter. Det svänger i Europa. Det är en viss skillnad på Sassuolo och Real Madrid. Tappar du huvudet, eller har du inte skruvat på det ordentligt, kommer du få betala för det.

Pang! 0-1.

Hela Turin kokade igår kväll. Juventus Stadium dallrade som en rymdfarkost i regnet.

Juventus är en klubb för de stora matcherna, en klubb för de största utmaningarna. Nu kom en före detta trotjänare, Z. Zidane tillbaka till sin gamla stad och klubb med detta Real, som han utan stora gester finslipat sin internationella plan till en hysterisk perfektion.

Det är häpnadsväckande storslaget att se Real resa till Turin och helt enkelt damma undan erkänt hemmastarka Juventus med 3-0.

Det var som att se en storebror glida in i sin lillebrors rum och ställa saker till rätta. Juventus såg stundtals ut att kunna hota men desperationen knöt sig som en kramp varje gång de kom till halvfärdiga målchanser.

Och så C. Ronaldo på det.

Låt oss surra lite om denne Ronaldo.

Hans största och allra mest utsökta genialitet är att han utför sina mästerverk under de allra största matcherna. Han väljer sina tillfällen istället för att låta tillfällena välja honom. Han är en man för de största matcherna.

Att göra det där målet han gjorde i tisdags i en kvartsfinal i Champions League borta mot Juventus bevisar återigen det finns en nivå till bland de fyra, fem bästa spelarna i världen och den nivån handlar mycket om att avgöra de allra största matcherna och där är Ronaldo helt ohotad. Möjligen kan Messi vara med och stöka till det. Men just nu, och inte bara för målet mot Juventus, är Ronaldo störst.

Det var mäktigt att se publiken i Turin applådera Ronaldos mål. Italienare kan en del om skönhet, man har det omkring sig hela tiden, i kyrkorna, i vardagen, i tillvaron runt omkring. Man förstår att uppskatta kraften i skönheten när man ser den.

Ikväll är det dags för nästa spanska slakt. Episka Barcelona tar emot Roma och jag känner knappt för att kolla på den matchen. Det lär bli med ett öga mot teven och ett öga gömt bakom kudden.