Merseysidederby inleder PL-helgen. Everton vs Pool – Monsieur
7 april, 2018
Derbydags i Italien på lördagskvällen – Monsieur
7 april, 2018

Målspel i syd och i Manchesterderbyt! – Monsieur

Premier League Lördag kl 16.00 

Bournemouth vs Crystal Palace. Spel över 2,5 mål till 1,80 Betfair.com 

Ser mycket och ofta dem här två lagens matcher. Bestående intrycket man ofta lämnas med är att det kryllar av offensiva färdigheter medans försvarspelet har en hel del att önska sig. Bournmouth har täckt över 2,5-linan i 8 av deras senaste 9 matcher och ett Crystal Palace med Zaha, Benteke ( förvisso tveksam till start, vad fan det nu spelar för roll efter hans ofattbara målsumpande på sistone), Townsend, Cabaye med flera finns det precis alla komponenter och förutsättningar för att det här mötet ska bli en chansrik tillställning.

I Bournmouth ser skadeläget dugligt ut och man befinner sig återigen på trygg mark i tabellen. Palace däremot, dem ligger fortfarande och harvar i botten och behöver gå för seger idag. Öppna spjäll och offensiv spets i båda lagen. Tycker allt talar för en öppen matchbild och mycket målchanser.

Över 2,5 mål till 1,80 ser jag som ett givet spel under eftermiddagen.   

*****

Kl 18.30 Manchester City vs Manchester United. SPEL BLGM (båda lagen gör mål) till 1,81 

City kan vinna och färdigställa ligatiteln med seger i derbyt idag framför ögonen på sina röda antagonister. Pep vs Mourinho. Ett City som måste slå tillbaka sedan överkörningen man åkte på Anfield i veckan.

Jag tycker det finns flertalet kittlande faktorer som borde leda till att det här blir en jävla dundertillställning. Inget lag har egentligen något att förlora sett till tabellplaceringar. Ett rivalmöte av guds nåde även på tränarbänken där Peps inbördesmässiga övertag på Mourinho defintivt ligger till grund för Mourinhos numera gråfärgade hår.

Det sista Mourinho vill är att tvingas genomlida att se hans största tränarrival Pep Guardiola lyfta ligabucklan framför hans ansikte efter ännu en förlust. Jag är övertygad om att vi kommer att se ett svinmotiverat United här med absolut bäst tänkbara lag där Mourinho och hans United har en hel del att bevisa sedan höstmötet där man knappt fick låna bollen.

Jag var först lite inne på att spela plushandikapp på United här då förutsättningarna är som dem är. City och Pep har såklart all fokus på tisdagens CL-retur där man ännu, även om den är liten, har en chans att vända på mötet mot Liverpool i Champions League. Ett par roteringar är att vänta sig även om Citys truppbredd i stort sett klarar av ett komplett startelvabyte och ändå förmår att ställa ut en elva av yttersta världsklass.

United med helt skadefritrupp och ett City med Aguero som enda tveksamhet. Kommer krylla av offensiv kvalité på banan och av gårdagens presskonferens att döma kommer Mourinho INTE parkera bussen den här gången. Sanchez, Pogba, Rashford, Lukako är den troliga offensiva besättningen man startar med och med en högt stående Citybacklinje ska man klara av att näta åtminstone en gång.

City å sin sida, ja dem gör alltid mål på hemmaplan. Tycker det räcker med den motiveringen.

Jag bedömmer det som minst 60% sannolikhet att båda lagen nätar här och hittar därför spelvärde på att båda lagen gör mål till 1,81. 

 

 

Gör som Henke Larsson – Regga ett konto på Betfair och ta del av grymma odds och 1000kronor välkomstbonus!